محققان ایرانی برای نخستین بار در منطقه خاورمیانه نسل جدید ترانسفورماتوری را طراحی کردند که کاملا ایرانی بوده و به مرحله تولید رسیده است.
به گزارش اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حاشیه نمایشگاه بینالمللی صنعت برق نسل جدید ترانسهای تولید شده توسط محققان ایرانی که مجهز به سیستم مرکزی است و میتواند از راه دور کنترل شود، رونمایی شد.
بنا بر این گزارش، این ترانسها که مجهز به سیستم مرکزی هستند میتوانند از راه دور کنترل شوند. این سیستم مرکزی پارامترهای حیاتی ترانسفورماتور از قبیل: مقدار جریان برق ورودی و خروجی، ولتاژ برق، دما و کیفیت و مقدار توان ترانس را آنالیز و در داخل خود ذخیره و سپس از طریق شبکه GSM/ GPRS یا خط ارتباطی اختصاصی Lora به سرور مرکزی مستقر در توانیر یا شرکتهای توزیع و یا سامانه مشتری ارسال میکند.
بنا بر این گزارش، در واقع با تولید این نسل جدید ترانسفورماتورها هر دستگاه از این ترانسها در هر نقطهای که در شبکه برق کشور به کار گرفته شود قابلیت رؤیتپذیری و مانیتورینگ است و همه عملکرد آن نیز از راه دور کنترل میشود و اگر به هر دلیلی مثل افت فشار و ولتاژ و یا سرقت از شبکه برق کشور خارج شود با ارسال سیگنال و پیام مخصوص مرکز را در جریان قرار میدهد.
در این مراسم، سعید تقیلو مدیرعامل شرکت بازرگانی ایران ترانسفو گفت: با تولیداین نسل از ترانسفورماتورها امکان گزارشگیری لحظهای و دورهای از پارامترهای کیفی ترانسفورماتورها به صورت آنلاین میسر شده است و همچنین اخطارهای حیاتی به صورت اساماس به مراکز ارسال خواهد شد.
وی با بیان اینکه نسل جدید ترانسها صد درصد با فناوریهای داخلی تولید شده است، گفت: برای طراحی این ترانسفورماتور دو تیم ۲۰ نفره از محققان جوان، گروه دانشبنیان، ترانسفوی ایران طی ۵ ماه فعال بودهاند.
به گفته تقیلو، طراحی و تولید نسل جدید ترانسفورماتورها، پیشرفتی مهم برای صنعت برق کشور است چرا که ایران یکی از ۵ کشور برتر آسیا در حوزه تولید انواع ترانسفورماتورها است.