براساس آمارهای مرکز آمار، تورم گروه کالاهای «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» در فاصله بین سال ۱۳۹۵ تا مهر ۱۳۹۸ (یعنی ۳.۵ سال گذشته) از ۷.۵ درصد به ۶۰.۸ درصد افزایش یافته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو مرکز آمار ایران طی گزارشی با انتشار آمارهای تورم خوراکی نشان داد، تورم این گروه از کالاها طی سه سال و نیم گذشته بیش از هشت برابر شده است.
براساس آمارهای مرکز آمار، تورم گروه کالاهای «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» در فاصله بین سال ۱۳۹۵ تا مهر ۱۳۹۸ (یعنی ۳.۵ سال گذشته) از ۷.۵ درصد به ۶۰.۸ درصد افزایش یافته است؛ به عبارتی در طول این مدت تورم کالاهای خوراکی بیش از هشت برابر شده است.
هشت برابر شدن تورم کالاهای خوراکی حاکی از این واقعیت است که فشار زیاد و قابل توجهی از لحاظ معیشتی به مردم وارد شده و عملا سفره مردم کوچکتر شده است. هرچند روند تورم کالاهای خوراکی اخیرا نزولی شده، اما باز هم تا زمانی که به شرایط چهار سال قبل برگردد فشار بیشتری به مردم وارد میشود.
همچنین، تورم کالاهای غیرخوراکی نیز در این بازه زمانی بیش از پنج برابر شده و از ۶.۶ درصد به ۳۴.۲ درصد افزایش یافت. این آمارها نشان میدهد فارغ از اینکه تورم کالاهای خوراکی و غیرخوراکی چند برابر شده، رشد قیمت کالاهای خوراکی بسیار بیشتر از کالاهای غیرخوراکی بوده است.
مقایسه شرایط کنونی با سال ۹۵ از این جهت اهمیت دارد که قبل از سال ۹۶ و حوادث این سال بوده و بر این اساس باید گفت: مقایسه شرایط کنونی با شرایط قبل از آشوبهای ۹۶ نشان میدهد مقایسهها با شرایط پیش از شروع به کار دولت دوازدهم نیز نتیجه مشابهی با شرایط پس از آن دارد و نمیتوان افزایش تورم را به آن ربط داد.
هرچند فشارهای قیمتی به مردم نیازی به آمارهای مراکز رسمی ندارد و آنقدر محسوس است که هرکسی بدون اتکا به آمار هم میتواند آن را لمس کند، اما آمارها نیز موید همین موضوع بوده و باید گفت: یکی از بدترین نتیجهها در عملکرد دولت در حوزه اقتصادی، چیزی جز همین افزایش تورم نمیباشد.
در ادامه آمارهایی که مرکز آمار ایران منتشر کرده، طی سالهای ۹۵ تا ۹۷ رشد ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی در هر سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات منفی و نزولی بوده است، ولی رشد ارزش افزوده بخش صنعت در این مدت بیش از دو بخش دیگر تنزل داشته است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، رشد ارزش افزوده بخش صنعت در این مدت از مثبت ۲۰ درصد به منفی ۱۵ درصد رسیده است.