کد خبر:۸۰۴۲۷۸
در گفتگو با «دانشجو» مطرح شد؛

ساجدی: ترکیه به‌ دنبال اخذ امتیاز از ایران و روسیه است/ معادلات میدانی حکایت از پیشرفت شرایط به نفع بشار اسد دارد

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: کرد‌های شمال سوریه که معمولا با دولت بشار مخالف هستند به دلیل یافتن دشمن مشترک یعنی ترکیه ناخودآگاه به سمت بشار اسد تمایل پیدا کردند یعنی همان شرایطی که او از قبل به دنبال آن بود.

محمد ساجدی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درگیری‌ها میان ارتش سوریه و ترکیه در شمال سوریه گفت: ترک‌ها معتقدند که کرد‌ها گروه‌های تروریستی هستند. به خصوص گروه پ. ک. ک را گروه تروریستی و عامل ناامنی ترکیه می‌دانند.

وی افزود: ترک‌ها معتقد بودند تا زمانی که آمریکایی‌ها در منطقه حضور داشتند از حمله کرد‌ها به آن‌ها جلوگیری می‌کردند ولی پس از تبانی با آمریکایی‌ها و انتقال حضور آمریکایی‌ها بر سر چاه‌های نفت سوریه، ترک‌ها تصمیم گرفتند خودشان به فکر محافظت از خود باشند و از این رو به سمت نوار شمالی سوریه تغییر جهت دادند.

ساجدی افزود: ایران نیز با توجه به روابط مناسب و منعطف خود با ترکیه نمی‌خواهد مستقیما با آنها درگیر شود ولی معتقد است هرگونه راه حل مسالمت آمیز در حل بحران سوریه امکان پذیر است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه ترک‌ها به خوبی می‌دانند این مسیر به جایی نخواهد رسید، خاطرنشان کرد: آن‌ها منتظر هستند که در این کش و قوس امتیازاتی را دریافت کنند مثلا اینکه ایران و روسیه به آن‌ها اطمینان دهند که کرد‌ها هیچ گونه خطری برای آن‌ها نخواهند داشت.

وی ادامه داد: در این بین اتفاقات میدانی به نفع سوریه تمام شد و کرد‌های شمال سوریه که معمولا با دولت بشار مخالف هستند به دلیل یافتن دشمن مشترک یعنی ترکیه، ناخودآگاه به سمت دولت سوریه تمایل پیدا کردند یعنی همان شرایطی که بشار اسد از قبل به دنبال آن بود و از آن استقبال می‌کرد.

ساجدی سخنان خود را با طرح این سوال ادامه داد که آیا اساسا سوریه به تنهایی قادر خواهد بود که شمال کشور خود را پس بگیرد یا خیر؟ گفت: قطعا دولت سوریه می‌تواند این کار را انجام دهد اما سقف زمانی برای آن نباید تعیین کرد. از سوی دیگر جمهوری اسلامی نیز مسائل سیاسی در منطقه را مدیریت می‌کند و روس‌ها هم با توجه به اینکه بنادر لاذقیه و ترسوس در اختیارشان قرار گرفته شده (در واقع سهم خود را دریافت کرده اند) مترصد بازپس گیری مناطق شمال سوریه توسط دولت رسمی این کشور هستند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا گریزی به انگیزه ترامپ از حضور در منطقه زد و یادآور شد: ترامپ از همان ابتدا اعلام کرد که آمریکا برای نفت به این منطقه آمده است و تمام حواس خود را متمرکز بر نفت سوریه و منطقه شرق این کشور در همسایگی عراق کرده است، اما به نظر می‌رسد معادله‌ای که الان وجود دارد، در دراز مدت به نفع دولت سوریه تمام خواهد شد.

وی انگیزه دیگر آمریکایی‌ها از حضور بر سر چاه‌های نفت سوریه احیای بازماندگان داعش عنوان کرد و گفت: اساسا ترامپ از شرایط سوریه به دنبال بهره برداری سیاسی در انتخابات پیش روی آمریکاست.

ساجدی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد شاید وضعیت فعلی سوریه چندان آرام نباشد، اما شرایط میدانی و استراتژیک گام به گام در حال تمام شدن شرایط به نفع بشار اسد خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار