یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: تهدیدات ماشهای اروپایی بیشتر از آنکه جنبه عملیاتی داشته باشد یک فشار روانی است که به دنبال به زانو درآوردن ایران است تا بدین واسطه از آب گل آلود ماهی خود را صید کنند.
حسن ساجدی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص فعال شدن مکانیزم ماشه توسط اروپاییها و نقش چین و روسیه در این مسیر گفت: فرانسه، آلمان و انگلیس در مرحله راه اندازی اینستکس با شکست روبه رو شده اند و فشارهای آمریکا مانع از به اجرا درآمدن این طرح شد و عملا اینستکس تنها در مرحله نظری باقی ماند و هیچ گاه اجرا نشد.
وی با بیان اینکه روسیه و چین هم به دنبال یک نوع عامل بازدارنده هستند تصریح کرد: در شرایط فعلی انگلیس به دلیل زخمهای کهنهای که از برگزیت بر تن دارد و هم چنین احتمال استقلال افراطیان در شمال اسکاتلند، به شدت درگیر است از سوی دیگر فرانسویها نیز درگیر مسائل جلیقه زردها هستند و مرکل نیز علاوه بر اینکه با بیماری دست و پنجه نرم میکند به دنبال جانشین خود در آلمان است و هر کدام از این کشورهای اروپایی مشکلات عدیده داخلی خود را دارند.
ساجدی با اشاره به اینکه روسیه به دنبال صادرات گاز خود میباشد گفت: روسها به دنبال صادرات گازشان هستند و آمریکا از سوی دیگر فشار آورده است که اگر این اتفاق بیفتد با آنها برخورد خواهد کرد.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: در مجموع به نظر میرسد این قبیل تهدیدات اروپایی بیشتر از آنکه جنبه عملیاتی داشته باشد یک فشار روانی است که به دنبال به زانو درآوردن ایران است تا بدین واسطه از آب گل آلود ماهی خود را صید کنند.
وی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جمع نمازگزاران جمعه تاکید کرد: سخنان رهبری نیز در حقیقت مخاطب اروپا را داشت که آنها بسیار کوچکتر از این هستند که فشاری بر جمهوری اسلامی بیاورند و ایران بزرگتر اروپا (یعنی آمریکا) را زده است.
ساجدی در پایان خاطر نشان کرد: براساس روند میدانی موجود و شرایط فعلی به نظر نمیرسد که روسیه و چین با اروپا و آمریکا هماهنگ شوند و البته به دنبال آن هستند که با حفظ منافع خود از ایران امتیاز بگیرند و مانع اجرای مکانیزم ماشه شوند.