چن روگی شهردار شهر شنزن ضمن استقبال از سورنا ستاری در سفر به چین از پیشنهاد هرگونه همکاری علمی و فناورانه با ایران استقبال کرد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان در راس هیات علمی، فناوری و دانش بنیانی و دعوت رسمی وزیرعلوم و فناوری چین وارد چین شد. ستاری در نخستین روز سفر خود با ورود به شهر «شنزن» مورد استقبال شهردار این شهر قرار گرفت.
چن روگی Chen rugui شهردار شهر شنزن در دیدار با معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان به ظرفیتهای علمی و فناوری موجود در این شهر اشاره کرد و گفت: «شنزن» دارای موقعیت برجستهای به لحاظ حجم صادرات به خصوص در حوزه خدمات فنی و مهندسی است. شنزن شهری مبتنی بر نوآوری است که پایه و اساس ایجاد آن در شرکتهای خصوصی شکل میگیرد.
شهردار شنزن با اشاره به استقرار شرکتهای بزرگی مانند هوآوی در این شهر بیان کرد: هزینه تحقیق و توسعه در صنایع موجود ۴.۵ درصد از تولید ناخالص ملی کل شهر است که نسبت به رقمهای بین المللی رقم بالایی است. شنزن به شهر سبز معروف است، زیرا کمترین مصرف انرژی و آب را دارد. تردد با خودرو و اتوبوسهای برقی یکی از ویژگیهای این شهر است.
چن روگی در ادامه مقاومت ایران در مقابل تحریمها را ستودنی دانست و گفت: رییس جمهور چین سال ۲۰۱۶ سفری را به ایران داشت که تقویت همکاری در بسیاری از حوزهها را میان دو کشور باعث شد. چین نیز همچون ایران در حال مبارزه با تحریمها است و تمام ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی و فناوری خود را برای پیروزی در این مهم بسیج کرده ایم.
شهردار شهر شنزن همچنین گفت: فناوری زیستی، فین تک، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی به سرعت در چین در حال توسعه هستند. با افتتاح «نمایشگاه فناوریهای پیشرفته چین» دستارودهای شرکتهای چینی در این حوزهها نمایش داده میشود. همچنین از هر گونه همکاری در حوزههای مختلف علمی با ایران استقبال میکنیم.
«شنزن» شهری نوآور و هوشمند به شمار میرود در ادامه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری کشورمان گفت: «شنزن» شهری نوآور و هوشمند به شمار میرود. در ایران نیز ما به دنبال توسعه نوآوری هستیم و در این مسیر قرار گرفته ایم و به مدد نیروی جوان و خلاق در کشورمان رشد نوآوری هر روز در حال گسترش است.
معاون علمی و فناوری با بیان اینکه ایران امروز تبدیل به کشوری نوآور شده است، ادامه داد: از ۸۰ میلیون جمعیت ایران، ۳۳ میلیون آن را جوانان ۲۰ تا ۴۰ سال تشکیل میدهد که اساس ایجاد تحول و نوآوری هستند. ۵ میلیون دانشجو نیز بخش دیگری از ظرفیت ما در این حوزه است. همچنین ۹۰ درصد از ایرانیان کاربر اینترنت هستند.
ستاری همچنین بیان کرد: بنابراین میتوانیم ادعا کنیم که نیمی از کاربران اینترنت خاورمیانه در ایرانی هستند و همین موضوع خود باعث شده است که زبان فارسی به نهمین زبان موجود در اینترنت تبدیل شود.
تحریمها توان تولید داخل را تقویت کرد رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وضعیت فناوری نانو، زیست فناوری و فناوری اطلاعات در کشورمان گفت: تحریمها باعث تقویت توان تولید داخل در ایران شده است به گونهای که اکنون ۹۸ درصد داروهای ما ساخت داخل است. همچنین بزرگترین استارتاپهای خاورمیانه در برخی حوزهها ایرانی است.
ستاری به همراهی شرکتهای دانش بنیان در این سفر اشاره و بیان کرد: این شرکتهای دانش بنیان در دو نشست تجاری و فناوری حاضر میشوند. نشست نخست در شهر شانگهای روز گذشته برگزار شد و فردا نیز دومین نشست در شهر شنزن برگزار میشود تا زمینه برای یافتن شریک تجاری و سرمایه گذار فراهم شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روابط علمی کشورها را مستقل از سیاست دانست و گفت: ارتباط و همکاری در حوزه فناوری به تعامل افراد و مدیران شرکتها با یکدیگر بستگی دارد و موضوعی فراتر از روابط میان کشورها است. دولتها تنها باید در ایجاد زیرساختها و تقویت آن کمک کنند.
«شنزن» میتواند خواهر خواننده برخی شهرهای ایران باشد ستاری همچنین گفت: «شنزن» میتواند خواهر خواننده برخی شهرهای ایران باشد. توسعه فناورانه چین قابل الگوبرداری برای ما است. زیرا ایران نیز با توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری رهایی از اقتصاد نفتی را دنبال میکند. به گونهای که به زودی شرکتهای نفتی و فولاد توسط شرکتهای فناور کنار زده میشوند و سهم قابل توجهی را در اقتصاد به خود اختصاص میدهند.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، در این سفر فرصت تقویت روابط و همکاریها میان شرکتهای فناور دو کشور و تعریف پروژههای علمی و فناوری مشترک دنبال میشود.
در پایان نیز معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان شهردار شنزن را به بازدید از ظرفیتهای علمی و فناوری کشورمان دعوت کرد.