کد خبر:۸۰۶۲۲۱
گزارش | پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی (۱)

از یکه تازی آواز ایرانی تا پیشی گرفتن کودکان از سلبریتی‌های پاپ

مهم‌ترین نکته در خصوص پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی در یک ماه گذشته، پیشتازی آلبوم‌های موسیقی ایرانی نسبت به آثار موسیقایی پاپ؛ تلفیقی، کلاسیک غربی و راک است و حتی برخی آلبوم‌های موسیقی کودک به نسبت آثار پاپ فروش بیشتری داشته‌اند.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، عباس اسماعیل گل:

با گسترش فرهنگ حق کپی رایت توسط علاقه‌مندان به هنر طی سال‌های اخیر شاهد نظام‌مند شدن فضای فروش آثار هنری بوده‌ایم و علاقه‌مندان به آثار هنری مخصوصا آثار شنیداری به سادگی می‌توانند از طریق سایت‌های مجاز نسبت به خرید آلبوم‌های مورد نظر خود اقدام کنند که این مسئله دو پیامد مثبت در پی خواهد داشت یکی آنکه ضمن رعایت حق کپی رایت برای مولف اثر، درآمد‌ها و هزینه‌ها در بازار موسیقی کشور شفاف خواهد بود و دیگر آنکه بطور متوالی می‌توان نسبت به آمار فروش آلبوم‌های موسیقی در کشور پی برد.

اطلاع آنلاین و دقیق از فروش آلبوم‌های موسیقی هم میتواند اتفاق خوبی برای هنرمندان و مسئولین فرهنگی کشور رقم بزند که از این میان میتوان به دو مورد اشاره کرد یکی آنکه هنرمندان با اطلاع دقیق و شفاف از آمار فروش آثار موسیقایی میتوانند به شناختی مناسبی از سلایق مخاطبانش پی ببرد و دوم آنکه مسئولین فرهنگی و سیاستگذار موسیقایی کشور در صورت هشیاری میتوانند با توجه به شناسایی آثار پرفروش نسبت به سیاست‌های خود در حمایت و تولید آثار مختلف برنامه ریزی کنند.

در ادامه این گزارش و به همین بهانه گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نگاهی داشته است به ۱۲ آلبوم پرفروش موسیقی در یک ماه گذشته که در تنها سایت رسمی و مرجع فروش قانون آثار شنیداری کشور به ثبت رسیده است.

مهم‌ترین نکته در خصوص پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی در یک ماه گذشته، پیشتازی آلبوم‌های موسیقی ایرانی نسبت به آثار موسیقایی پاپ؛ تلفیقی، کلاسیک غربی و راک است و حتی برخی آلبوم‌های موسیقی کودک به نسبت آثار پاپ فروش بیشتری داشته اند که این موضوع نشان دهنده آن است که اگر آثار موسیقی اصیل ایرانی با کیفیت بالا به تولید برسد، نه تنها توان رقابت با آثار پاپ را دارند بلکه براحتی می‌توانند ازآثار پاپ و ... سبقت بگیرند.

پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی کشور در یک ماه گذشته به ترتیب فروش به شرح زیر آمده است:

۱- افسانه چشمهایت (همایون شجریان، علیرضا قربانی) «موسیقی ایرانی»

۲ - ایران من (همایون شجریان) «موسیقی ایرانی»

۳ - در جنگل (گروه آدمک) «موسیقی کودکانه»

۴ - به من فرار کن (محمدرضا علیمردانی) «موسیقی پاپ»

۵- امشب کنار غزل های... (همایون شجریان) «موسیقی ایرانی»

۶ - در مزرعه (گروه آدمک) «موسیقی کودکانه»

۷ - یه سر و دو گوش (نجا خبازیان) «موسیقی نواحی - کودکانه»

۸ - ابرهیم (محسن چاوشی) «موسیقی پاپ»

۹ - دریا کجاست (گروه چارتار) «موسیقی تلفیقی»

۱۰ - حالا که میروی (محمد معتمدی) «موسیقی ایرانی»

۱۱ - شهر دیوانه (احسان خواجه امیری) «موسیقی پاپ»

۱۲ - محمد رسول الله (پیام عزیزی) «آلبوم چند زبانه»


۱- افسانه چشمهایت (همایون شجریان، علیرضا قربانی)
 
از یکه تازی آواز ایرانی تا پیشی گرفتن آثار کودکانه از خواننده‌های پاپ

افسانه چشم‌هایت آلبوم مشترکی از همایون شجریان و علیرضا قربانی و آهنگسازی مهیار علیزاده است که به تازگی منتشر شد.


۲ - ایران من (همایون شجریان)
 
از یکه تازی آواز ایرانی تا پیشی گرفتن آثار کودکانه از خواننده‌های پاپ

ایران من، آخرین آلبوم همایون شجریان با همکاری سهراب پورناظری در مسند آهنگساز است که مراسم رونمایی این آلبوم در تالار وحدت به یکی از شلوغترین مراسم‌های رونمایی آلبوم در کشور بدل شد.

آلبوم ایران من شامل دوازده قطعه آواز و تصنیف است که در آن از سروده‌های شاعران کهن و معاصر مثل فردوسی، سعدی، خواجه شمس‌الدین محمد، اسحاق انور، پوریا سوری و اهورا ایمان بهره گرفته شده است.

گفتنی است در این آلبوم علاوه بر نوازندگان ایرانی، تعدادی نوازنده خارجی نیز حضور دارند و بخش‌هایی از ضبط این پروژه در خارج از ایران انجام شده است. در این اثر دل‌نیا آرام، بعنوان خواننده سوپرانو حضور داشته و از نوازندگان آن می‌توان به تهمورس پورناظری، مهیار طریحی، آزاد میرزاپور، حسین رضایی نیا، آئین مشکاتیان، آرین کشیشی، آتنا اشتیاقی، عثمان آکتاش، پیام جوانی، آرشاک ساهاکیان، سهراب پورناظری، استفانی بیبو، سارا چازین و گابریل بیستلین اشاره کرد.

قطعات آلبوم

مقدمه قلاب

مقدمه قلاب ۲

آواز قلاب

تصنیف قلاب

آواز من کجا باران کجا

خوب شد

اسفند

نوروز خوانی

نوروز

ابر بهار

کمانچه

مقدمه و آواز مرگ اسفندیار

مرگ اسفندیار

ایران من

۳- بی کلام، در جنگل (گروه آدمک)
 
از یکه تازی آواز ایرانی تا پیشی گرفتن آثار کودکانه از خواننده‌های پاپ

بدون شک قابل تامل‌ترین نکته در خصوص اینکه سومین آلبوم پرفروش موسیقی کشور به یک اثر موسیقی کودک تعلق گرفته است، آن است که یک اثر کودکانه از آلبوم خواننده‌های پرطرفدار موسیقی پاپ، چون محسن چاوشی، احسان خواجه امیری پیشی گرفته که این اتفاق امری بی سابقه و در عین حال قابل تامل در فضای امروزی موسیقی کشور محسوب میشود و شاید به نوعی این مسئله تایید فرضیه‌ای باشد که می‌گوید «موسیقی پاپ» مدتی است با برپایی کنسرت‌های رنگارنگ صرفا به یک محصول سرگرم کننده تبدیل شده و مخاطبان برای شنیدن آثار موسیقایی در خلوت خود بیشتر سراغ آثار کلاسیک میرود و حتی برخی موارد شنیدن یک اثر کلاسیک بی کلام را به خواننده‌های پاپ ترجیح میدهند.

آلبوم «در جنگل» دومین آلبوم از مجموعه آلبوم‌های شنیداری «کُجا» است. در این مجموعه تلاش می‌شود تا هر بار گزیده‌ای از ترانه‌ها پیرامون و متناسب با فضا و محیطی مشخص -مثل مزرعه، دریا، جنگل و … گردآوری شود.

این مجموعه با هدف آشنایی کودکان با عناصر محیطی و برای گروه سنی پیش‌دبستان و دبستان تهیه شده است. متن ترانه‌ها بر اساس لحن و ادبیات کوکانه و با هدف گسترش دایره‌ی واژگان کودک نوشته شده است.

در بخش آهنگ‌سازی نیز تلاش شده است تا با وجود سادگی، ملودی‌ها کسالت‌بار نباشد و بر تجربه‌ی شنیداری کودک بیافزاید. این آلبوم شامل ۱۳ ترانه است که ابتدا با کلام و از شماره‌ی ۱۴ بدون کلام آورده شده است. نسخه‌ی بدون کلام هر ترانه به منظور استفاده برای هم‌خوانی یا ساخت حرکت‌-بازی به صورت فردی یا گروهی تهیه شده است.

در نمونه‌های بدون کلام، ملودی توسط ساز ریکوردر نواخته شده است و جلوه‌های صوتی نیز حذف شده است تا این امکان برای کودکان و مربیان ایجاد شود که بتوانند حرکت-بازی‌ها یا شعر‌های ساخته شده توسط خود را با هر موضوعی روی ملودی قرار دهند.

۴- به من فرار کن (محمدضا علیمردانی)
 
از یکه تازی آواز ایرانی تا پیشی گرفتن آثار کودکانه از خواننده‌های پاپ

محمدرضا علیمردانی بازیگر و صداپیشه شناخته شده کشورمان بعد از انتشار چند تک آهنگ سرانجام اولین آلبوم رسمی خود را با عنوان «به من فرار کن» را منتشر کرد در طول یک ماه گذشته توانسته با پیشی گرفتن از آلبوم‌های محسن چاوشی و واحسان خواجه امیری به پرفروش‌ترین آلبوم موسیقی پاپ بدل شود و در مجموع چهارمین آلبوم پرفروش شود.

در آلبوم «به من فرار کن» که به سبک پاپ پیش روی مخاطبان قرار گرفته قطعاتی از سروده‌های چندین ترانه‌سرا از جمله روزبه بمانی، حامد عسکری و حسین غیاثی بهره گرفته شده است.

«شاعر شدن» با ترانه روزبه بمانی، ملودی و تنظیم فرزین قره گوزلو، «دار مکافات» با ترانه حامد عسگری، ملودی امیر توسلی و تنظیم عابد بسطامی و امیر توسلی، «به من فرار کن» با ترانه حسین غیاثی، ملودی و تنظیم فرزین قره گوزلو، «همین الان یهویی» با ترانه محمدرضا علیمردانی، ملودی و تنظیم امیر توسلی، «جان من و جان تو» با ترانه محمدرضا علیمردانی، ملودی و تنظیم امیر توسلی، «حواست نیست» با ترانه حسین غیاثی، ملودی و تنظیم امیر توسلی، «عشق نارفیق» با ترانه مهدی زنگنه، ملودی امیر توسلی، تنظیم عابد بسطامی و امیر توسلی، «ای وای» با ترانه حسین غیاثی، ملودی امیر توسلی، تنظیم عابد بسطامی و امیر توسلی، «نه» با ترانه حسین غیاثی، ملودی امیر توسلی، تنطیم عابد بسطامی و امیر توسلی، «بهترین خاطره» با ترانه حسین غیاثی و ملودی و تنظیم مهدی زنگنه، «بغض» با ترانه محمدرضا علیمردانی و ملودی و تنظیم امیر توسلی، «تنهایی» با شعر محمود حبیبی کسبی، ملودی مهدی زنگنه و تنظیم امیر توسلی قطعات این آلبوم را تشکیل می
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار