معاون حقوقی رئیسجمهوری هوشمندانه سعی کرد اعتراضات را به گردن دیوان عدالت اداری بیندازد؛ اما این مسئله را نادیده گرفت که عملکرد غلط دولت در انجام ندادن شیوه افزایش قیمت تدریجی طی سالیان و حذف طرح خوب سهمیهبندی سوخت موجب شکلگیری قاچاق سنگین و واردات میلیاردها دلار بنزین شد.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - سید مهدی حاجیآبادی؛ حمایت رسانهها از اقدام پرخطای دولت در شیوه غلط طرح خوب اصلاح قیمت بنزین، که موجب زمینهسازی برای سوء استفاده جریانهای سازمانیافته آشوبگر شد؛ گویی دولت را در جایگاه طلبکار قرار داده است! لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهوری که حواشی بیپایانی در عملکرد وی و مجموعهاش موجود است؛ دست پیش گرفت که دولت پس نیفتد.
وی هوشمندانه سعی کرد اغتشاشات را به گردن دیوان عدالت اداری و قوه قضائیه بیندازد و گفت: مصوبهای در خصوص مکانهای امن برای برگزاری اجتماعات به تصویب هیئت دولت رسید، اما هیئت عمومی دیوان عدالت مردّد شد که شاید این موضوع مغایرت با اصل (۲۷) قانون اساسی باشد و آن را ابطال کرد.
وی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم اگر محلهای مشخص و امنی برای اجتماعات و اعتراضات وجود نداشته باشد باعث میشود در هر میدان و محلی اعتراضات انجام شود.
معاون حقوقی ریاستجمهوری این مسئله را نادیده گرفت که عملکرد غلط دولت در انجام ندادن شیوه افزایش قیمت تدریجی طی سالیان و حذف طرح خوب سهمیهبندی سوخت موجب شکلگیری قاچاق سنگین و واردات میلیاردها دلار بنزین شد.
بماند که وقتی دولت به مسئله عقلانی و منطقی سود سهمیهبندی سوخت و واریز پول به جیب اقشار مستضعف رسید؛ با تاسی به شیوه دکترین شوک میلتون فریدمن زمینه شکلگیری اعتراض مردم را فراهم کرد؛ و جریان سازمانیافتهای که از ۸ ماه پیش با شبکهسازی کرد و صدها نفر را در خارج کشور آموزش داد و به ایران برای اغتشاش در ایام انتخابات مجلس وارد کرد؛ زمینه را در اعتراضات بنزینی مردم دید و زودتر از برنامه پیشین وارد عمل شد و خسارات سنگینی به امنیت و اقتصاد کشور زد.
غافل از اینکه نگاه غیر ملی دولت به اقتصاد مردمی طی ۶ سال گذشته موجب بیکاری بسیاری از جوانان را فراهم کرد، و این جوانان که به دلیل نداشتن شغل از اولین نیازهای فطری بشر نظیر ازدواج و مسکن محروم شدند تنها راه را در اعتراض دیدند.
از سویی به دلیل گره زدن اقتصاد کشور به خارج، پس از تحریم نگاه سادهبینانه سازش با غرب توسط ترامپ، حال بازار رو به وخامت رفت و در برخی اقلام، چون مسکن مردم با تورم ۱۱۰ درصدی دست و پنجه نرم کردند.
کوچ همراه با اعتراض جمعیت به نقاط حاشیهای تهران و شهرهای بزرگ که بعضا در کف میزان امکانات رفاهی قرار دارد، زمینه را برای عضوگیری جریانهای آشوبطلب فراهمتر کرد.
طی اطلاعاتی که یک منبع آگاه به خبرگزاری دانشجو داد، با دستگیری سرشبکههای جریان سازمانیافته آشوب، مشخص شد که سران این جریان در قالب گروههای مختلف در خارج از کشور آموزش دیده و به تدریج از ۸ ماه قبل وارد کشور شدهاند؛ و با مبالغ زیادی دلار، برنامهریزی برای یارگیری در شهرهای کوچک و حاشیهای کردند.
شبکه مذکور که ترکیبی از گروهکهای مختلف ضد مردمی اعم از مجاهد خلق، سلطنتطلب، تجزیهطلبان و ... است؛ برای پیش انتخابات مجلس شورای اسلامی و سوء استفاده از فضای انتخاباتی جهت ایجاد آشوب و بلوا در کشور برنامهریزی کردند، که با تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت بنزین و پیشبینی اعتراضات احتمالی مردم، زمینه را برای اجرای سریعتر طرح آماده دیدند.
بر اساس اطلاعات دریافتی، این سرشبکهها عمدتا توسط گروهک تروریست منافقین (مجاهدین خلق) آموزش اغتشاش و آشوب دیدهاند؛ برخلاف اغتشاشات دیماه سال ۹۶، این بار تمرکز عمده جریان مذکور، به جای مناطق مرکزی تهران، چون خیابان انقلاب، میدان فردوسی و ... به حاشیه شهرهای اطراف تهران و شهرهای کوچک اطراف مراکز استانها و استفاده از زمینه سخت معیشتی که برای مردم این مناطق طی سال اخیر به وجود آمده، منتقل شد.
ردّپای سیا در آموزش سرشبکهها «دنیل مکآدامز» مدیرعامل اندیشکده آمریکایی «ران پال» روز سهشنبه گفت: ناآرامیها و آشوبهای اخیر در ایران صرفا اعتراضاتی ناشی از افزایش قیمت سوخت نیست، بلکه آشوبهایی است که از الگوهای آشنای آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) پیروی میکند.
وی که با شبکه «آر. تی» گفتگو میکرد، در این مورد گفت: «فکر میکنم این نوع از ناآرامی بیشتر حاصل عملکرد مرکز مأموریت ایران" [در سیا]است که توسط دولت [دونالد]ترامپ راهاندازی شده است. اگر به یاد داشته باشید، پارسال "مایکل دیآندریا" مسئول این کار شد. او یک افسر سیا است که به آیتالله مایک معروف است.»
مکآدامز با بیان اینکه دیآندریا شخصا هم با ایران خصومت دارد و در گذشته هم برای ایجاد ناآرامی در ایران تلاش کرده، در مورد اختیارات وی برای تحقق این مأموریت، گفت: «عملا کلیدهای پادشاهی را به او دادهاند و گفتهاند هرکاری که لازم است را به هر قیمتی که شده انجام بده و ایران را بیثبات کن. ما باید [نظام ایران را]سرنگون کنیم.»
مشاور «ران پال» سناتور سابق آمریکایی در ادامه این مصاحبه با اشاره به سوابق دیآندریا در نقض حقوق بشر و راه انداختن ناآرامی در کشورهای مختلف، گفت: «اینها الگوهایی از روند بیثباتسازی است که شاهد هستیم، از هنگکنگ گرفته تا اوکراین و ایران. همه اینها از یک الگوی مشابه پیروی میکنند. این تلاش دیگری برای سرنگون کردن یک دولت است.»
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که سیا چطور میتواند در ایران ناآرامی و اغتشاش به راه بیاندازد، سیا را در چنین اقداماتی از جمله مجرب توصیف کرد و گفت: «آنها با افرادی که در ایران زندگی میکنند، همکاری میکنند.»
مکآدامز به عنوان نمونه به گروهکهای تجزیهطلب و گروهک تروریستی منافقین به عنوان همدستان آمریکا اشاره کرده و افزود: «مأموران آمریکا هستند که میروند و [در ایران]همهچیز را منفجر میکنند و آدم را میکشند.»
دولت به مردم بدهکار است موضوع قاچاق و هدر رفت منابع، در دوره کمبود در آمد نفت و منابع سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال، آسیب مهمی بود و سهمیه بندی میتوانست راه آن را ببندد.
اکنون با آشکار شدن نتایج خسارت بار سوء تدبیر دولت، مسیر تغییر کرد؛ و البته ضرورت دارد مقصران این خسارت و سوء تدبیر از طریق مجلس و قوه قضائیه مواخذه شوند. نباید هزینه آزمون و خطای یا لجبازی برخی مدیران دولت را مردم بپردازند.
پرروریی و بی.... و باز هم پر رویی از ویژگیهای این دولت هست...
حسین
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
به خاطر اصولمان تحریم هستیم و برای کسری بودجه راهی نیست
شوما راهی پیشنهاد دارید بفرمایید
مخمد
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
آقا حسین که دنبال توجیه عملکرد ضعیف دولت هستی
میتونی توضیح بدی چرا در سال 94 تا 96 به به قول خود رئیس جمهور تورم زیر 15 در صد بوده بنزین رو گرون نکردن و وامسال که بالا ترین نرخ تورم رو داشتیم قیمت بنزین رو افزایش دادن؟
راه پیشنهادی اینه که در طی 6 سال به مرور بنزین رو گرون کنی و اگه نکردی لازم نیست تو سالی که بالاترین نرخ تورم وجود داره این کار رو انجام بدی. میتونستن 20 درصد گرون کنن و صبر کنن در آینده که تورم کاهش پیدا کرد جبرانش کنن.
وطن پرست
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
بخاطر رشد علمیمون تحریم هستیم.
کسری بودجه بدلیل عملکرد دولت غرب گراست. به روزنامه های زنجیری پول ندید کسری بودجه نمیارید.
ناشناس
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۳۰
اگه راهی نبود.... کرد 2 بار رئیس جمهور شد و می خواست 100 روزه 3 ماهه و ... تا برجام1 و2 و..... راه حل نشون بده..بعدش میگه بلد نیستید با جهان حرف بزنی- تو و طایفه اصلاح طلبت بلد بودند؟
غیر از بیکاری-تورم-گرانی و مشکل امنیتی چه گلی به سر کشور زدید؟
پلیس بیچاره اگر مدارا کند می گویند دیدید کار خودشان است که برخورد نمی کند! و اگر هم حمله کند و سرکوبشان کند می گویند دیدید جانهای مردم را کشتند و پرپر کردند؟
مفهوم قانونی اصل 27 بیان میکند که نیازی به مکان و مجوز و... برای اعتراض مسالمت آمیز نیست.
دولت فشار می آورد و میخواهد مکانی (مانند کویری در دشت لوت) را برای تمجع و اعتراض مشخص کند، خوب این خلاف اصل 27 است.
حالا یعنی این خواسته دولت خلاف قانون است، دلیل گرانی یک شبه بنزین بوده؟
ناشناس
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۳۰
در کشورهای به اصطلاح توسعه یافته هم که احزاب مجوز تظاهرات اعتراضی می گیرند حتما چند چیز باید مشخص باشد والا با مجازاتهای سنگین مواجه می شوند. اول باید موضوع اعتراضها و شعارهایش به تایید وزارت کشور یا نهادهای مسوول برسد و حق ندارند خارج از آن موضوع و شعارها اعتراضی بکنند دوم زمان و مکان اعتراضات باید مشخص باشد و حتی یک کوچه آنطرف تر نباید بروند. سوم اینکه همراه داشتن هرگونه سلاح و یا ایجاد راه بندان و آسیب زدن به اماکن و آتش زدن و.. هم با شدیدترین شکل سرکوب می شود. به نظر شما کدام یک از این سه شرط در ایران قابل اجرا است؟ آیا شعارها فورا به شعارهای براندازانه تبدیل نمی شود و یا معترضان قصد کشاندن اعتراضات را به کل شهر ندارند و یا اساسا حاضرند بدون لاستیک آتش زدن و راه بندان اعتراض کنند؟؟
این شخص گویا نمیداند که گروهک منافقین تجزیه طلبان و طرفداران اندک ربع پهلوی در مناطقی که ایشان قرار بود در نظر بگیرند نایستاده و اعتراض ارام خود را به این گزکی که دولت با ندانم کاری ( اگر نگوییم عمدی ) خود به این گروهکها داده اعلام نخواهند کرد . مگر نه این است که اکثرا این کروهکها در بطن اشوبهای اخیر هستند .
قضیه حمله به سفارت عربستان در تهران رو یادتون میاد !؟ ی جلیلی میفرمودند که به ی رحمانی فضلی گفتیم و هشدار دادیم الانه که یه عده بریزند حمله کنند به سفارت عربستان
و ی رحمانی فضلی گفته بودند همه چیز تحت کنترله و نگران نباشید
خوب یه عده ریختند حمله کردند و آتش زدند و شاهدان عینی گفته بودند که هیچ نیروی امنیتی اونجا نبودند که این اتفاق افتاد
حالا هم جالبه ی واعظی میگن که ی رحمانی فضلی گفتند که هیچ کس نباید از زمان تصمیم به گرانی بنزین توسط دولت خبر بدهد و باید محرمانه باشه و دولت خوب عمل کرده !!
خوب جالب این جاست که یه عده از تصمیم دولت برای افزایش بنزین خبر داشتند و شایعه هم کرده بودند اما دولت اصرار داشت که این شایعه است
خوب الان دولت یهو اعلام کرد انگار هیچ خطر امنیتی و بی نظمی و آتیش سوزی و قتل رخ نداده و دولت ماشاء الله خوب عمل کرده!!!
ببخشید دیگه چی میخواستید اتفاق بیفته که دولت در نحوه اطلاع رسانی و... خوب عمل کرده!؟
اونوقت دلایلی که برای از قبل اعلام نکردن گران کردن بنزین از طرف ی ربیعی بیان شده در نوع خودش جالبه و براحتی توسط مردم زیر سوال رفته و غیر موجه بودنش ثابت شده
خیلی هم جالبه که امثال ی ربیعی دیگران رو به استفاده از تجربه های قبلی دعوت میکنند
خوب ی رحمانی فضلی که میخواستند زمان اعلامش محرمانه باشه خوب نگران همین اتفاقات بودند دیگه درسته !؟
حالا باید پرسید شما که پیش بینی میکردید چه تدابیر امنیتی اتخاذ کردید که یه عده براحتی بانک و خونه و بیمارستان و... رو به راحتی به آتش نکشند و آدم نکشند!!؟
اگر هر سال چون دولت های پیشین،ده درصد سالیانه به نرخ بتزین اضافه میشد،هم درآمد دولت براورده میشد و شوک افزایش نرخ ناگهانی و نرخ افزایش بدون متطق سبب نگرانی مردم نمیشد،بی تدبیری دولت ،شگفت اور است
چرا همش میخواهین دولت ضربه نخوره . دولت هر بلای سر این کشور میاره از مردمش انتظار جبرانشو داره. دولت خیلی خوب و قشنگ پنهانکاری میکنه رادیو و تلویزیون و کارکنان دولتی هم خیلی خوب و محکم پشت دولت ایستاده هستن . همش میخواهین صدای مردم رو خفه کنین تا سیاست خودتونو پیش ببرین . آدم های سیر چه میفهمن گرسنگی چیه.
بایستی حقوق بازنشستگان و خانواده های مستمند و به شدت نیازمندشان که جمعیت قابل توجهی از خانوارهای طبقه متوسط و محروم و خدوم و رنج کشیده مدافع نظام و انقلاب رو با خدمت صادقانه ۳۰ ساله بدون فساد( دزدی ، رشوه ، اختلاس و فرار از کشور)تشکیل می دهند با توجه به منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین بطور کامل در سال ۹۹ همسان سازی شود.تا شرایط برای ادامه حیات و زندگی خانوارهای بدنه اصلی مدافع نظام و انقلاب در تمامی عرصه های مهم کشور، فراهم گردد.
شوما راهی پیشنهاد دارید بفرمایید
میتونی توضیح بدی چرا در سال 94 تا 96 به به قول خود رئیس جمهور تورم زیر 15 در صد بوده بنزین رو گرون نکردن و وامسال که بالا ترین نرخ تورم رو داشتیم قیمت بنزین رو افزایش دادن؟
راه پیشنهادی اینه که در طی 6 سال به مرور بنزین رو گرون کنی و اگه نکردی لازم نیست تو سالی که بالاترین نرخ تورم وجود داره این کار رو انجام بدی. میتونستن 20 درصد گرون کنن و صبر کنن در آینده که تورم کاهش پیدا کرد جبرانش کنن.
کسری بودجه بدلیل عملکرد دولت غرب گراست. به روزنامه های زنجیری پول ندید کسری بودجه نمیارید.
غیر از بیکاری-تورم-گرانی و مشکل امنیتی چه گلی به سر کشور زدید؟
دولت فشار می آورد و میخواهد مکانی (مانند کویری در دشت لوت) را برای تمجع و اعتراض مشخص کند، خوب این خلاف اصل 27 است.
حالا یعنی این خواسته دولت خلاف قانون است، دلیل گرانی یک شبه بنزین بوده؟
و ی رحمانی فضلی گفته بودند همه چیز تحت کنترله و نگران نباشید
خوب یه عده ریختند حمله کردند و آتش زدند و شاهدان عینی گفته بودند که هیچ نیروی امنیتی اونجا نبودند که این اتفاق افتاد
حالا هم جالبه ی واعظی میگن که ی رحمانی فضلی گفتند که هیچ کس نباید از زمان تصمیم به گرانی بنزین توسط دولت خبر بدهد و باید محرمانه باشه و دولت خوب عمل کرده !!
خوب جالب این جاست که یه عده از تصمیم دولت برای افزایش بنزین خبر داشتند و شایعه هم کرده بودند اما دولت اصرار داشت که این شایعه است
خوب الان دولت یهو اعلام کرد انگار هیچ خطر امنیتی و بی نظمی و آتیش سوزی و قتل رخ نداده و دولت ماشاء الله خوب عمل کرده!!!
ببخشید دیگه چی میخواستید اتفاق بیفته که دولت در نحوه اطلاع رسانی و... خوب عمل کرده!؟
اونوقت دلایلی که برای از قبل اعلام نکردن گران کردن بنزین از طرف ی ربیعی بیان شده در نوع خودش جالبه و براحتی توسط مردم زیر سوال رفته و غیر موجه بودنش ثابت شده
خیلی هم جالبه که امثال ی ربیعی دیگران رو به استفاده از تجربه های قبلی دعوت میکنند
خوب ی رحمانی فضلی که میخواستند زمان اعلامش محرمانه باشه خوب نگران همین اتفاقات بودند دیگه درسته !؟
حالا باید پرسید شما که پیش بینی میکردید چه تدابیر امنیتی اتخاذ کردید که یه عده براحتی بانک و خونه و بیمارستان و... رو به راحتی به آتش نکشند و آدم نکشند!!؟