آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۸۶۸۳

موبایل هم گران شد

کی قرار است روسای اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی حقیقت را در مورد قیمت‌ها به مردم بگویند؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، موبایل گران شده است. فعالان بازار موبایل خبر از گران‌تر شدن موبایل طی چند روز گذشته می‌دهند. به گفته آن‌ها حتی از اواخر هفته گذشته تاکنون نیز قیمت موبایل با افزایش همراه بوده است.

این در حالی است که ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن‌همراه و لوازم جانبی و برخی از روسای اتحادیه‌های موبایل و تبلت اظهار می‌کنند افزایش قیمت موبایل نخواهیم داشت و بازار موبایل به ثبات رسیده است. سوال این است که کی قرار است روسای اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی حقیقت را در مورد قیمت‌ها به مردم بگویند؟ قیمت دلار و بنزین بر روی بسیاری از کالا‌ها تاثیر می‌گذارد چراکه بیشتر اجناس کشور وارداتی بوده و با ارز‌های خارجی خریداری می‌شوند و برای واردات آن‌ها هزینه حمل‌ونقل پرداخت می‌شود. محصولات آی‌تی به ویژه موبایل کاملا وارداتی هستند و به جز یکی دو شرکت ایرانی که مشتریان اندک‌شماری دارند هیچ تولیدکننده‌ای در داخل برای موبایل نداریم؛ بنابراین افزایش نرخ ارز و بنزین روی این محصولات تاثیر می‌گذارد. به جز این مسائل، بازار موبایل گرایش خاصی به واکنش در برابر کوچک‌ترین افزایش قیمت ارز‌ها دارد، اما زمانی که قیمت ارز کاهش می‌یابد مقاومت شدیدی از خود نشان می‌دهد.

به تمامی این عوامل تقاضای بالای مشتریان را نیز باید اضافه کرد. به قول بسیاری از فروشندگان و واردکنندگان موبایل، ما گران می‌کنیم، شما چرا می‌خرید؟ مشکل بازار موبایل اینجاست که هر چه جنسی گرانتر باشد به نظر مردم باکلاس‌تر می‌رسد و مشتریان بیشتر از آن استقبال می‌کنند. آیفون ۱۵ میلیون بسیار لوکس‌تر از آیفون چهار میلیون تومانی است و همین امر موجب شده فعالان بازار موبایل با کمال میل به این نیاز مشتریان پاسخ گویند و قیمت‌ها را هر چه سریع‌تر افزایش دهند.

چالش رجیستری

طرح رجیستری یا شناسنامه‌دار کردن تجهیزات سیم‌کارت‌خور با هدف مبارزه با قاچاق از سال ۱۳۹۶ اجرایی شد و واردکنندگان غیررسمی برای جبران این موضوع، به واردات چمدانی گوشی‌های مسافری رو آوردند که از معافیت‌های گمرکی برخوردار بودند. البته پس از آن، اقداماتی برای مقابله با این وضعیت در نظر گرفته شد، از جمله دریافت مستقیم کد فعال‌سازی گوشی مسافری پس از پرداخت عوارض و ثبت موفق شناسه سریال دستگاه در گمرک که با اتصال گمرک به سامانه همتا امکان‌پذیر شد.

اما این اقدام هم چندان موفقیت‌آمیز نبود و به خرید و فروش اطلاعات مسافران و حتی بدون آگاهی آن‌ها منجر شد که در سفر‌های زیارتی حجاج هم شدت گرفت. به همین دلیل با نزدیک شدن به ایام اربعین، وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعرفه گمرکی واردات تلفن‌همراه را با افزایش حقوق ورودی گوشی به ۲۶ درصد رساند. همچنین معافیت ۸۰ دلاری برای واردات تلفن‌همراه مسافری حذف و مقرر شد استفاده از نرخ ارز بازار ثانویه برای محاسبه حقوق ورودی واردات تلفن‌همراه مسافری اعمال شود.

بازار گوشی در یک سال اخیر بالا و پایین بسیار داشته و البته روند آن تحت تاثیر عواملی مانند افزایش نرخ ارز، به‌طور عمده صعودی بوده است. عواملی مانند سودجویی برخی فروشندگان از اسم رجیستری و مشکلات واردکنندگان و اختلال‌های چندباره در سامانه همتا و واردات گوشی مسافری هم چند مرتبه بازار گوشی را دستخوش تحول کرد.

افزایش قیمت گوشی نخواهیم داشت

رضا دیهیمی، نایب‌رییس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی درباره احتمال افزایش قیمت گوشی گفته بود: افزایش قیمتی برای مصرف‌کننده نهایی نخواهیم داشت، زیرا نه دلار گران شده و نه تعرفه گوشی‌های شرکتی افزایش پیدا کرده و در نهایت همان سه درصد هزینه خدمات پس از فروش به گوشی‌ها اضافه می‌شود و مورد دیگری برای افزایش قیمت وجود ندارد و با افزایش قیمت نامتعارفی روبه‌رو نخواهیم بود.

ثبات قیمت گوشی همراه در بازار

ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن‌همراه و لوازم جانبی درباره جدیدترین آمار از معاملات بازار تلفن‌همراه اظهار کرده است: هم‌اکنون قیمت تلفن‌همراه در ثبات نسبی قرار دارد.

قیمت گوشی تلفن‌همراه در گذشته افزایشی بود، اما هم‌اکنون روند کاهشی به خود گرفته است و دلیل ریزش قیمت‌ها را می‌توان کاهش نرخ ارز در بازار دانست.

درستی از شرکت‌های واردکننده گوشی تلفن‌همراه درخواست کرده تا توان دارند، نیاز بازار را تامین کنند چراکه دلالان و سوءاستفاده‌گران از نیاز بازار برای تحقق خواسته‌های خود استفاده نکنند و گفت: زمانی وضع بازار موبایل مشخص می‌شود که دست دلالان و سودجویان در بازار کوتاه شود.

امیدواریم همکاری دولت و اصناف بیشتر شود تا بازار روند مطلوب‌تری به خود بگیرد. او در مورد اینکه تکلیف ۳۰ هزار موبایلی که به صورت غیرقانونی رجیستر شده‌اند به کجا رسید، گفت: طی این هفته، قرار است در این باره جلسه‌ای با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شود.

۳۰ هزار موبایل غیرفعال شد

مهر امسال به دلیل مغایرت اطلاعات گوشی‌های مسافری وارد شده با پاسپورت و کد ملی استفاده شده برای ثبت در سامانه رجیستری، ۳۰ هزار گوشی موبایل غیرفعال شدند. این تلفن‌های همراه به‌طور عمده از مرداد ماه به بعد وارد شده‌اند و غیرفعال شدن این تلفن‌های همراه، فروشندگان گوشی‌های موبایل را با مشکل مواجه کرده است.

مهدی محبی، رییس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی با بیان اینکه با غیرفعال شدن این ۳۰ هزار گوشی تلفن‌همراه، این موبایل‌ها دیگر قابل استفاده در ایران نیستند و همکاران ما نیز با مشکل مواجه شده‌اند، گفته بود: در این ماجرا به دنبال شکایت تعدادی از افرادی که متوجه شدند با اطلاعات پاسپورت آنها، گوشی‌های موبایل به صورت مسافری وارد شده، دادستانی به عنوان مدعی‌العموم وارد ماجرا شد و به دنبال شکایات صورت گرفته، ۳۰ هزار گوشی تلفنی که به این شکل و شیوه وارد کشور شده بودند، شناسایی و غیرفعال شدند.

موبایل گران شده است

با وجود اظهار نظر ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن‌همراه و لوازم جانبی در رابطه با به ثبات رسیدن قیمت موبایل، فعالان بازار موبایل خبر از گرانی قیمت تلفن‌های همراه طی روز‌های اخیر می‌دهند.

سامان حسینی، فعال بازار موبایل در گفتگو با «جهان‌صنعت» اظهار کرد: قیمت موبایل نسبت به هفته گذشته حتی نسبت به روز چهارشنبه گران‌تر شده است. دلیل آن هم افزایش قیمت ارز‌های خارجی است. اصلا چیزی در این مملکت ارزان شده که موبایل ارزان شود؟

او در رابطه با اینکه رییس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن‌همراه و لوازم جانبی گفته است قیمت موبایل به ثبات رسیده و گران‌تر نشده است بیان کرد: در کشوری که رییس‌جمهور مملکت می‌گوید نمی‌دانستم کی قرار است قیمت بنزین گران شود، توقع دارید روسای اتحادیه‌ها بگویند می‌دانستیم قیمت موبایل گران‌تر شده است؟

حسینی درباره میزان تقاضای موبایل در بازار گفت: بازار موبایل همیشه مشتری دارد و هیچ‌گاه با کمبود تقاضا مواجه نمی‌شود. موبایل کالایی است که مردم به آن نیاز دارند و همیشه متقاضی آن هستند.
منبع: جهان صنعت
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار