کد خبر:۸۰۸۶۹۳
ستاری خبر داد

وجود یک میلیون مترمربع فضای نوآوری در کشور تا ۲ سال دیگر

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تا دو سال دیگر یک میلیون متر مربع فضای نوآوری خواهیم داشت البته ۵۰۰ هزار متر مربع آن، حال برقرار است.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی فناوری ریاست جمهوری در مراسم آیین رونمایی و پذیره نویسی فراصندوق ستارگان که صبح امروز در محل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برگزار شد، اظهار کرد: جایگاه سرمایه گذاری خطرپذیر امروز در کشور نسبتا خوب است و ما توانسته ایم چند صندوق جسورانه در بورس ثبت کنیم که البته روند آن کند بوده، ولی نتیجه مطلوبی است.

ستاری ادامه داد: پول نفت باعث شده نوآوری را فراموش کنیم، زمانی تاجران در بازار‌ها جوانان را به کار می‌گرفتند و به آن‌ها کار را از ابتدا آموزش می‌دادند، اما بعد‌ها به واسطه درآمد‌های نفتی دولت نهایتا یک وام خود اشتغالی می‌داد، هنوز هم همین روند حکمفرماست یعنی ما فکر می‌کنیم کارآفرین و مخترع کار را بلد است و فقط پول نیاز دارد در صورتی که با پول یک محصول واقعی تولید نمی‌شود.

وی در همین خصوص افزود: ما باید به روش تاجر‌های بازاری کار کنیم، زیرا آن‌ها یک انسان تربیت می‌کردند به آن‌ها اخلاق و معامله گری را اموزش می‌دادند با همین رویکرد هم بود که سعی کردیم شتاب دهنده‌ها را توسعه دهیم، زیرا شتاب دهنده‌ها همین نقش را به عهده دارند، شتاب دهنده‌ها منتور‌هایی را در اختیار افراد می‌گذارند تا نقش مربی را برعهده بگیرند و از ابتدای ایده تا تجاری سازی محصول در کنار جوانان باشند.

معاون علمی فناوری ریاست جمهوری افزود: اکوسیستم نوآوری در کشور ما مغفول مانده در حالی که ما امروز بیشترین سرمایه را در آموزش و پژوهش قرار داده ایم، اما نتیجه‌ای نداشته، چرا دانشگاه‌ها امروز نمی‌توانند در این زیست بوم موفق باشند، زیرا دانشگاه‌های ما هم نفتی هستند.

وی بیان داشت: امروز ما تلاش کرده ایم تا در شهر‌ها ناحیه نوآوری راه اندازی کنیم و تا دو سال دیگر یک میلیون متر مربع فضای نوآوری خواهیم داشت البته ۵۰۰ هزار متر مربع آن، حال برقرار است. این ناحیه‌ها به جوانان کمک می‌کند تا در کنار آموزش علمی آموزش‌های عملی نیز ببینند.

ستاری تاکید کرد: برای تامین مالی در بحث نوآوری با مشکل مواجه هستیم، اما دولت نمی‌تواند سرمایه گذاری خطرپذیر کند، در پژوهشگاه‌های دولتی هزینه‌های خوبی می‌شود و افراد خوبی هم بیرون می‌آیند، اما محصول ندارند و این بخش خصوصی است که باید به این حوزه وارد شود، زیرا محصول حاصل بخش خصوصی است.

معاون علمی فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: امروز وقتی خارجی‌ها جوانان نخبه ما را می‌برند حتما تا چند سال دیگر سراغ استارت آپ‌های ما هم خواهند آمد و ما باید هر چه زودتر سرمایه گذاری‌های ریسک پذیر را راه اندازی کنیم.

وی با تاکید براینکه رایزنی‌هایی با قوه قضاییه انجام شده است، گفت: طرح‌هایی داریم تا ماهیت جدیدی به ثبت استارت آپ‌ها بدهیم، زیرا این‌ها شرکت نیستند بلکه یک ایده فعال هستند. اکوسیستم علم و فناوری اگر با پول دولت باشد رانتی بالا می‌آید که این فایده و حاصلی نخواهد داشت بلکه دولت باید زیرساخت‌ها را فراهم کند و ایجاد کسب و کار وظیفه بخش خصوصی است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار