۱۲ دفتر تشکل دانشجویی اصفهان طی نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس، در خصوص شرایط حاکم بر کشور پس از اجرای طرح سهمیهبندی بنزین و لزوم توضیح سران قوا، سوالات و نکاتی را مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۲ دفتر تشکل دانشجویی اصفهان طی نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در خصوص شرایط حاکم بر کشور پس از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و لزوم توضیح سران قوا، سوالات و نکاتی را مطرح کردند.
متن نامه به شرح زیر است:
جریان دانشجویی به نمایندگی از مردم شریف ایران اسلامی وظیفه دارد نسبت به وقایع و موضوعات کشور حساس بوده و به رسالت موذنی خود در قبال مردم عمل نماید و در این راستا از هیچ تلاشی، فروگذار ننماید؛ لذا با توجه به اتفاقات چند روز گذشته کشور در موضوع سهمیه بندی بنزین و حواشی آن، سوالات و ابهاماتی مطرح است که لازم است جنابتان پاسخ گوی آن باشید؛
۱- لازم است برای مردم شریف ایران روشن شود که جایگاه نمایندگان مردم در اخذ چنین تصمیمات مهمی کجاست و چرا نمایندگان مردم از چنین طرحهای مهمی اظهار بی اطلاعی میکنند؟
۲- با توجه به اینکه به نظر میرسد هنوز ایرادات مهم و البته قابل اصلاحی در طرح مذکور وجود داشته باشد، طرح عملیاتی و نقشه راه مجلس برای اصلاح این طرح در چه مرحلهای است و چه اقداماتی در این راستا صورت گرفته است؟
۳- با توجه به اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وکیل و مدافع حقوق مردم شریف ایران اند، نقش آنان برای آماده سازی فضای روانی جامعه در حوزههای انتخابی شان چه بوده است؟ و اصلا آیا چنین نقشی برای نمایندگانِ مردم، از قبل اندیشیده شده بود؟ و اگر چنین نبوده – که به نظر هم همینگونه میرسد- چه کسی باید خسارات مالی و روانی ناشی از این عدم آماده سازی فضای روانی کشور را پرداخت کند؟
۴- لازم است نمایندگان مجلس در این روزهای سخت - که کشور به کارزار مبارزه اقتصادی و جنگ روانی دشمن پاگذاشته است-، مصرانه و خستگی ناپذیر به اصلاح روندها و نظارتهای لازم بپردازند، حال در این میان، جایگاه اعتراضات عقب افتاده و نمایشیای مثل استعفای نمایندگان، آن هم چندماه مانده به پایان این مجلس- کجاست و چرا باید شاهد چنین اقدامات سطح پایین و بی اثری باشیم؟
۵- برنامه عملیاتی مجلس برای افزایش نظارتهای قانونی خود بر عملکرد سازمانها و نهادهای مجری این طرح چیست؟ و آیا اصلا چنین برنامههایی در مجلس پیش بینی شده است یا باید کماکان منتظر پس لرزههای تصمیمات عجولانه و گاها غیرکارشناسی نهادهای مسئول باشیم؟
۶- لازم است برآوردی دقیق صورت گیرد که ایرادات مطروحه در طرح سهمیه بندی بنزین و کارت سوخت که در سال ۹۴ و در این دولت با مخالفت شدید رئیس جمهور و کابینه ایشان نسبت به این طرح، لغو گردید، چه بود؟ و آیا این ایرادات اصلا وجود داشته یا این تصمیم، صرفا یک لجبازی سیاسی بوده است؟ همچنین مردم باید بدانند چه کسانی باید پاسخگوی زیانهای بی شمار مالی و روانی رفت و برگشت چنین طرحهایی باشند؟ لازم است شخص رئیس جمهور با حضور در مجلس شورای اسلامی، افکار عمومی را در این زمینه توجیه و اغنا نمایند.
۷- آیا در لایحه و قانون بودجه سال ۹۸ کشور، پیش بینی این طرح انجام شده و راههای هزینه کرد آن، آورده شده است؟ یا درآمد ناشی از اجرای این طرح به سلیقه دولت برگشته و سر از ناکجا آباد در خواهد آورد؟ و آیا مجلس نقشی برای خود در راستای نظارت بر این بودجه قائل شده است یا خیر؟
در پایان جریان دانشجویی وظیفه خود میداند تا دریافت پاسخ سوالات مطرح شده از جانب جنابتان، موضوع را پیگیری نموده و هرزمان جوابی دریافت نمود، آن را به اطلاع مردم ایران رسانده و با مردم در میان گذارد. انشالله
- شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اصفهان - انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور اصفهان - بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان - جامعه اسلامی دانشگاه اصفهان - بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور اصفهان - جامعه اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد - انجمن اسلامی دانشگاه کاشان - جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان - بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اصفهان - جامعه اسلامی دانشگاه آزاد اصفهان - بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف آباد - انجمن یوسف زهرا دانشگاه آزاد فلاورجان