
در نشست خبری مطرح شد؛
ربیعی: استعفای روحانی و کنار رفتن دولت صحت ندارد/ برخی طرفدار کنارهگیری دولت هستند
سخنگوی دولت گفت: بحث استعفای روحانی و کنار رفتن دولت توسط جهانگیری صحت ندارد. البته کنار رفتن دولت از ۲ منظر طرفدار خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص بحث استعفای دولت و حمایت جهانگیری گفت: بحث استعفای روحانی و کنار رفتن دولت توسط جهانگیری صحت ندارد.
وی افزود: کنار رفتن دولت از ۲ منظر طرفدار خواهد داشت عدهای معتقدند دولت زودتر کنار برود و مدعیان اداره بهتر کشور سرکار بیایند و عده دیگر مخالفین سنتی دولت بودند و از اول میگفتند این دولت ۶ ماهه کنار برود اینها اطلاعی از شرایط دشوار مدیریتی در شرایط فعلی ندارند.
آمریکا تحریم را به این دلیل جایگزین جنگ میکند که قانونی برای حمایت از قربانیان تحریم وجود ندارد
سخنگوی دولت با اشاره به سخنان منوچین، وزیر خزانه داری ایالات متحده مبنی بر اینکه دولت متبوع او تحریم را جایگزین جنگ میداند، گفت: این نخستین باری است که مقامات آمریکایی با وقاحت تمام تحریم را هم تراز جنگ و به رسمیت شناختند آنچه آمریکاییها نمیگویند این است که جنگ از راه سلسله مقررات بین المللی کشتار غیرنظامیان را ممنوع و محکوم کرده است، اما آمریکا تحریم را جایگزین جنگ کرده، چون میداند هیچ قانون جهانی برای حمایت از مردم عادی و قربانیان تحریم وجود ندارد.
ربیعی با تاکید بر اینکه آمریکا با جایگزین کردن تحریم به جای جنگ خود را از قوانین دست و پاگیر بین المللی جنگی رها کرده و مردم را از طریق تحت فشار گذاشتن منابع مالی، غذایی و دارویی هدف قرار داده یادآور شد: در واقع تحریم نه تنها جایگزین جنگ بلکه جایگزینی مدرن برای نسل کشی، تروریسم و گونهای از جنگ بی صداست.
وی ادامه داد:، اما آنها نه تنها اشتباه میکنند بلکه مردم جهان و آمریکا را هم فریب میدهند آمریکا با فریبکاری افکار عمومی خود ادعا میکند که به دنبال جنگ نیست، اما مردم آمریکا بدانند که دولت آنها صادق نیست و باید به تحریک از راه تحریم پایان دهد.
جلسه شورای عالی فضای مجازی به تداوم دسترسی کشور به اینترنت آزاد تاکید داشت
سخنگوی دولت در ادامه این نشست خبری در خصوص قطعی اینترنت ملی نیز گفت: به هیچ وجه موضوع قطعی اینترنت مطرح نیست.
ربیعی افزود: یکی از جلسات مهم هفته گذشته به ریاست دکتر روحانی بود که در آن به تفصیل در مورد اینترنت و نگرانیها و دغدغههای جامعه در این خصوص صحبت شد.
وی ادامه داد: بر این اساس همه اعضای جلسه با تبیین شرایط کشور که در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال قرار دارد و دستاوردهای قابل توجهی را نیز در این زمینه کسب کرده است با اجماع کامل بر تداوم دسترسی به اینترنت آزاد تاکید داشتند و بنابراین برخلاف برخی نگرانیها که از طرف عدهای به جامعه تزریق میشود به هیچ وجه موضوع قطع اینترنت مطرح نیست.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم نقش مهمی در توسعه دسترسی مردم و ارتباط جهانی و گسترش اینترنت و سطح دسترسی در اقصی نقاط کشور و بالا بردن پهنای باند داشته است، یادآور شد: این دولت با رویکرد توسعهای در اینترنت که سبب رونق اقتصاد دیجیتال که حتی با وجود تحریمها و موانع منجر به صادراتی بالای ۵ میلیارد دلار شده است، پرداخته و بر این اساس چگونه میتواند به دنبال قطع اینترنت باشد.
ربیعی افزود: در هم تنیدگی بخشهای مختلف اقتصادی، درمانی، گردشگری و علمی کشور به اینترنت به نحوی است که ما مسیر جز توسعه این زیرساخت حیاتی در کشور که هم اکنون یک حق شهروندی است، نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: آنچه مطرح است تکمیل زیرساختهای شبکه اطلاعات ملی که خود توسعه دیجیتال و امنیت در کشور را به دنبال دارد. متاسفانه بحث شبکه اطلاعات ملی که سالها در کشور مطرح بوده و خود یکی از نیازهای اصلی کشور است همواره با موضوع قطع اینترنت تداخل داشته که حرف درستی نیست.
سخنگوی دولت یادآور شد: مصوبات شورای عالی فضای مجازی و اهداف دولت اطمینان میدهد که هیچ یک از مسئولان کشور اعتقادی به قطع اینترنت ندارد.
ربیعی با اشاره به مسئله استیضاح برخی از وزرای دولت نیز گفت: یکی از مسائلی که این روزها اذهان را به خود مشغول کرده موضوع استیضاح برخی وزرای دولت در مجلس است. دولت به کلام امام خمینی مبنی بر در راس امور بودن مجلس ایمان دارد و از این رو ما سوال از وزرا و استیضاح آنها را حق قانونی نمایندگان مجلس میدانیم که البته یکی از ابزارهای مهم نظارتی است بر این اساس چند نکته وجود دارد اول آنکه در مسئله استیضاح باید دقت شود که منافع ملی و مصالح کشور از نظر دور نماند. چه دولت و چه مجلس هر دو به عنوان منتخب مردم باید در کنار یکدیگر منافع ملی را در اقدامات خود مدنظر قرار دهند. در شرایط فعلی بحث استیضاح چند نفر از وزرای دولت از جمله وزیر کشور مطرح است که در اتفاقات اخیر و در مواجهه با وضعیتی پیچیده در میدان حضور یافته و اگر نمایندگان مجلس با نگاهی فراتر به موضوع نگاه کنند و تجربه میدانی را نیز کمی با تامل به کار برند و ریشهها و عوامل پشت اتفاقات اخیر را مرور کنند احتمالا میتوانند با درک شرایط موجود تصمیم بهتری بگیرند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر ما در سال جاری انتخابات را پیش رو داریم که یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور به شمار میرود و برگزاری هر چه باشکوهتر انتخاباتی سالم و آزاد همراه با امنیت در مقابل تحریمهای آمریکا و عبور از زخمهای داخلی آن قدر اهمیت دارد که طرح مسائلی مانند استیضاح وزیر کشور آن هم در چنین شرایطی میتواند مشکلات فراوانی را در امر اجرای این رویداد بزرگ سیاسی به دنبال داشت باشد.
سخنگوی دولت مسئله بعدی را استیضاح وزیر نفت دانست و خاطرنشان کرد: به گواه بسیاری از منتقدان زنگنه یکی از کارآمدترین وزرای دولت به شمار میرود و این وزارتخانه با سکاندار او که تسلط و شناخت کامل بر حوزه انرژی و مناسبات با بازارهای بین المللی را دارد آن هم در شرایط سخت تحریم که حوزه نفت بیش از سایر حوزهها مورد هدف قرار گرفته بر کسی پوشیده نیست.
ربیعی افزود: زنگنه در خط مقدم جنگ اقتصادی آمریکا با ملت ایران است و به صلاح کشور نیست که در چنین شرایطی و در جنگ اقتصادی نابرابر و ضد انسانی کشور یکی از اصلیترین سربازان خود را تغییر دهد.
وی با اشاره به اعتراف مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه فشار حداکثری در حال اعمال بر اقتصاد ایران است، خاطرنشان کرد: این فشار میتواند جنگ اقتصادی تمام عیار را به دنبال داشته باشد و بر این اساس درست نیست که وزیر نفت در چنین شرایطی که یکی از فرماندهان و جلوداران جنگ اقتصادی تضعیف شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه وزارت نفت در دوره زنگنه در عرصههای داخلی مانند جهش بزرگ در تولید بنزین و پالایشگاهها و پتروشیمی کارنامه درخشانی دارد، یادآور شد: این وزارتخانه در عرصه بین المللی مانند موفقیتها در میادین مشترک نفت و گاز و همچنین دیپلماسی انرژی و دفاع از حق ایران در بازار انرژی دنیا نیز دستاوردهای ارزشمندی داشته است.
ربیعی تاکید کرد: دولت قاطعانه از عملکرد وزرای خود دفاع میکند و ضمن احترام به حق قانونی مجلس استیضاح وزرا را هم از نظر عملکرد قابل دفاع و هم با توجه به شرایط مزبور به مصلحت کشور نمیداند.
وی ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس با در نظر گرفتن شرایط کشور در تصمیم خود تجدیدنظر و به دولت در ارائه خدمات بهتر یاری رساند.
براساس مصوبه شورای عالی امنیت مسئله اقناع سازی مردم در موضوع بنزین به عهده صدا و سیما بوده است
سخنگوی دولت در خصوص تناقضاتی که بین اظهارات رحمانی فضلی و واعظی در خصوص روشنگری دولت پیرامون افزایش قیمت بنزین وجود داشته است نیز گفت: من صوت سخنان واعظی را گوش دادم و بلهای که او در ابتدای پاسخ گفت: در حقیقت به معنای فهم او از سوال خبرنگار بوده است که با یک شیطنت رسانهای بله در تایید سوال عنوان شده است و بر این اساس تناقضی در سخنان واعظی و رحمانی فضلی وجود ندارد مصوبات شورای عالی امنیت ملی مشخص است و واضح است که این شورا مسئله اقناع سازی مردم در بحث گرانی بنزین را به عهده صدا و سیما گذاشته است البته واعظی خواسته از یک طرف از صدا و سیما تشکر کرده باشد که در این شرایط و در زمان بحران بدترین اتفاق این است که وقتی چیزی تلخ میشود همه از زیر بار مسئولیت آن فرار کنند، اما مسئولیت اطلاع رسانی براساس قانون کاملا مشخص بوده است.
ربیعی در خصوص تصویب و بررسی لوایح مربوط به FATF و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نیز گفت: بررسی دو لایحه CFT و پالرمو در دستور کار مجمع تشخیص قرار گرفته ذکر این نکته ضروری است که تصمیمات امروز ما برای فردای ایران تعیین کننده و تاثیرگذار است البته برگزاری دور جدید جلسات مجمع حکایت از آن دارد این دو لایحه در مجمع در حال بررسی است که ما از این تصمیم قدردانی میکنیم.
وی ادامه داد: در این خصوص از صدا و سیما نیز درخواست میکنم که اجازه دهد مخالفان و موافقین FATF دیدگاههای خود را مطرح کنند این در حالی است که مقامات دولتی معتقدند قرار گرفتن در لیست سیاه FATF زندگی همه ایرانیان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و کارشناسان مسائل اقتصادی نیز معتقدند در صورت قرار گرفتن نام ایران در این لیست سیاه ما درگیر کشورهایی خواهیم شد که دشمنی ذاتی با جمهوری اسلامی دارند. این در حالی است که تعرضات لازم برای امنیت ملی در این طرح لحاظ شده و کارشناسان سیاست خارجی معتقدند عدم تصویب این طرحها باعث خودتحریمی خواهد شد و حتی مناسبات ما با کشورهای دوست را نیز با مشکل روبرو خواهد کرد.
سخنگوی دولت ابراز امیدواری کرد اعضای مجمع در فضایی آرام به تصمیم گیری در خصوص این موارد بپردازند که نتیجه آن مصلحت مردم باشد.
ربیعی در خصوص رقم معوقات مالیاتی قابل وصول نیز گفت: این رقم معادل ۶۶ هزار میلیارد تومان است و یکی از برنامههای وزیر اقتصاد جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.
وی در خصوص بررسی افراد مشمول طرح معیشتی نیز گفت: بررسی مشمولان طرح معیشتی ربطی به مسئله یارانهها ندارد و تا آنجا که من در جریان قرار گرفتن تاکنون ۶ میلیون و خردهای برای طرح معیشت ثبت نام کردند که فقط دو میلیون نفر آنها اجازه بررسی داراییهای خود را به دولت دادند که در این خصوص بررسیهای لازم صورت خواهد گرفت و قطعا آنها که مشمول این بسته باشند طرح معیشتی به آنها تعلق خواهد گرفت.
سخنگوی دولت در خصوص مستند پخش شده از شبکههای خارجی در خصوص حادثه نفتکش سانچی نیز گفت: گزارش آن زمان درباره حادثه نفتکش کاملا درست بوده است کارکنان و خدمه زحمتکش سانچی در اثر حرارت بالا و استنشاق گازهای سمی جان خود را از دست دادند و ادعاهای مطرح شده در خصوص جان باختگان آن حادثه غیرمنطقی است.
ربیعی در خصوص اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر نقش داشتن ایران در ناآرامیهای عراق نیز گفت: وزیر خارجه آمریکا اگر در این خصوص مستنداتی دارد ارائه دهد اساسا روال کار این افراد بر این است که ایران هراسی را در جهان گسترش دهند.
سفر رئیس جمهور به ژاپن ارتباطی به مذاکره با آمریکا ندارد
وی در خصوص سفر رئیس جمهور به ژاپن نیز گفت: ژاپن از شرکای مهم اقتصادی ایران محسوب میشود.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه سفر رئیس جمهور به ژاپن ارتباطی به مذاکره با آمریکا ندارد تصریح کرد: البته ژاپنیها معمولا حامل پیامها و ابتکارعملهایی هستند، اما به نظر میرسد مذاکرات رئیس جمهور در توکیو بیشتر دو جانبه و با محوریت مسائل اقتصادی خواهد بود.
علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص گزینههای مطرح شده در مورد ریاست هلال احمر و ابهامات موجود در این خصوص و اینکه آیا رئیس جمهور در جریان این ابهامات قرار دارد یا خیر گفت: فرآیند قانونی استعفای رئیس هلال احمر از جمله پذیرش آن توسط رئیس جمهور هنوز تایید نشده است. آنچه من در جریان آن قرار دارم این است که شورای عالی بدون رئیس هلال احمر تشکیل جلسه داده و دیروز در حاشیه جلسه دولت مطلع شدم که کاندیداهای خارج از شورای عالی، اعتراضهایی در این خصوص داشتند و عنوان کردند که تعارض منافع پیش آمده است.
وی ادامه داد: البته برخی از کاندیداها در جلسه حضور داشتند و این اشکال را حاضرین در جلسه مطرح کردند و سایر کاندیداها نیز که تعداد آنها دو الی سه نفر بوده است به این موضوع اعتراض کردند.
ربیعی تصریح کرد: مجموع این اعتراضات و مسائلی در این خصوص را رئیس جمهور به جنیدی معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارجاع داد که براساس مستندات قانونی بررسی و ابراز نظر صورت پذیرد.
سخنگوی دولت در پایان خاطر نشان کرد: فکر میکنم ظرف یکی دو روز آینده معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام نظر کند و تصمیم رئیس جمهور بر اساس بررسیهای معاونت حقوقی اعلام خواهد شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.