چه خوب است در این روزهای سرد زمستان از مخلوط برنج سفید و سبزیها و حبوبات با گوشت بخورید.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چه خوب است در این روزهای سرد زمستان از مخلوط برنج سفید و سبزیها و حبوبات با گوشت بخورید. مثل نخودپلو، شوید پلو و تهچین بسیار مناسبند اکنون چند نوع غذا مناسب این فصل را آموزش میدهیم.
سینه مرغ پخته و خرد شده: چهار عدد زرده تخممرغ: چهار عدد ماست سفت و چکیده: چهار پیمانه برنج: پنجونیم پیمانه کره آب کرده: پنج قاشق غذاخوری روغن مایع: یک پیمانه نمک و زعفران: به مقدار لازم آب مرغ: یک پیمانه
۱. بعد از خیس کردن برنج، آب مرغ را به آن اضافه کرده و بگذارید بپزد. سپس برنج را آبکش کنید و بگذارید آب آن کامل برود.
۲. در همین زمان مرغ را همراه با پیاز و نمک پخته و آن را رشته رشته کنید. ماست، زعفران، تخممرغ، نمک، کره آب کرده و نصف روغن را با هم مخلوط کرده و به برنج اضافه کنید طوری که برنج کامل به این مواد آغشته شود.
۳. یک قابلمه نچسب که کف آن نازک نباشد روی گاز بگذارید و بقیه روغن را کف آن بریزید. مقدار کمی برنج که حالا آغشته به زعفران، ماست و تخممرغ است را کف ظرف پخش کرده و یکدست کنید.
۴. حالا یک لایه مرغ روی آن بریزید و دوباره برنج را روی آن اضافه کنید.
۵. این کار را بهصورت لایهلایه تکرار کنید تا مواد تمام شود.
هویج پلو؛ مخصوص زمستان
هویج پلو و کلم پلو هم ازجمله غذاهای مناسب برای فصل سرما هستند، چون هویج جزء خوراکیهای گرم وتر است. بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه کنید. این غذا ازجمله غذاهای رژیم غذایی استاندارد بوده و برای بیشتر افراد مناسب است.
هویج: یک کیلوگرم برنج: یک کیلوگرم شکر: ۲۰۰ گرم روغن مایع سرخکردنی: ۶ قاشق سوپخوری گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم زعفران: به مقدار لازم پیاز: یک عدد نمک: به مقدار لازم دارچین: نصف قاشق سوپخوری
۱. هویج را بهصورت خلالهای باریک خرد کنید و داخل روغن تفت دهید. بعدشکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد.
۲. زعفران را هم به آن اضافه کنید و پس از یکی، دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید. به این ترتیب مایه هویج آماده است. حالا پیاز را در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را هم به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را بهصورت کوفتههای ریزی درآورید.
۳. کوفته ریزهها را تفت دهید. وقتی برنج را آبکش کردید، در یک قابلمه بهصورت لایهلایه مایه هویج و برنج را بریزید.
خاگینه درست کنید
تخممرغ گرم و زردهاش گرمتر است و میتوان برای بهتر شدن کمی فلفل سیاه هم به آن اضافه کرد و خاگینه مناسبی تهیه کرد.
تخممرغ: دو عدد شیر پاستوریزه: چهار قاشق غذاخوری آرد گندم: نصف پیمانه بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری زعفران ساییده شده: یک چهارم قاشق چایخوری روغن مایع مخصوص سرخ کردنی: به مقدار لازم دارچین: یک دوم قاشق غذاخوری پودر گلمحمدی: یک دوم قاشق چایخوری پودر هل: یک دوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل: یک دوم قاشق چایخوری پودر پسته: یک قاشق چایخوری شربت: ۲۵۰- ۳۰۰ میلیگرم مغز گردوی خشک شده: سه، چهار قاشق غذاخوری
۱. تخممرغها را با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده، بیکینگ پودر و آرد را کمکم روی مایه الک کرده و مخلوط کنید. سپس زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید.
۲. در تابه تفلون مقداری روغن بریزید با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخ کنید. هر دو طرف آنکه طلایی شد، در شربت قرار دهید تا کمی شربت به خورد آن برود.
۳. از شربت خارج کرده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گلمحمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و آنراباگردو، پودر پسته تزیین کنید.
میگو پفکی در سفره زمستانی
در غذاهای دریایی تنها میگوست که مزاج گرم دارد. خوردن ماهیها در این فصل باید همراه با مصلح باشد (یعنی چیزهایی که طبع سردشان را اصلاح میکند). بهعنوان مثال بهتر است هنگام پخت به آنها روغن کنجد یا روغنزیتون اضافه کرد. آویشن هم میتواند ادویه اصلی این نوع غذاها باشد. بعد از مصرف ماهی حتما خرما میل کنید.
میگو: ۴۰۰ گرم سیر له شده: دو حبه زعفران و آرد: به میزان لازم ماءالشعیر: نصف پیمانه بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری روغن مایع: دو قاشق غذاخوری نمک و فلفل: به میزان لازم
۱. میگو را پاک کرده و کنار بگذارید. سیر، زعفران بیکینگپودر، ماءالشعیر، روغن مایع، نمک و فلفل را مخلوط کرده، آرد را کمکم افزوده تا سس به غلظت ماست زده شده در بیاید.
۲. میگوها را داخل مایه گذاشته و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه درون مواد بماند. سپس میگوها را داخل روغن داغ سرخ کرده و درون ظرف چیده آن را تزیین کنید.
چلو ماهیچه زیاد بخورید!
در این فصل بیشتر باید از گوشتهای قرمز استفاده کنید، مانند گوشت بره یا گوسفند. در افراد مسن استفاده از گوشت شترمرغ یا گوشت شتر که مزاج گرمی دارند، مناسب است. گوشت پرندههای کوچک هم گرم است و میتوان در صورت تمایل از آنها استفاده کرد.
مواد لازم:
گوشت ماهیچه گوسفندی: نیم کیلو پیاز: دو عدد نمک و فلفل و دارچین: به مقدار لازم روش تهیه
۱. پیازها را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید.
۲. حالا گوشت ماهیچه را کف قابلمه روی پیازها بگذارید. در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه با شعله ملایم گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
۳. کمی دارچین به گوشت بزنید و حدود یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. آب نباید روی گوشت را بگیرد. وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و حدود سه ساعت زمان بدهید تا ماهیچه حسابی بپزد.