ربیعی: دولت درباره «پالرمو» از تصمیم مجمع و شورای نگهبان حمایت میکند / تصویب FATF به نفع مردم است
وی گفت: هفته گذشته رئیسجمهور دو سفر به کشورهای مالزی و ژاپن در شرق آسیا داشت. این سفرها حائز اهمیت بود. این سفرها و سطح دیدارها و مذاکرات نشاندهنده آن بود که دیپلماسی فعال و سازنده دولت همچنان با قدرت ادامه دارد و هیچگاه روندهای دیپلماتیک و گفتگو محور برای توسعه کشور و ارتقای جایگاه ایران در دنیا، تعطیل نخواهد شد.
سخنگوی دولت ادامه داد: از این رو سفر رئیس جمهور به مالزی و ژاپن نشان داد که تحریم را به عنوان یک واقعیت موجود در زندگی ملت ایران به رسمیت نشناخته و از همه ظرفیتهای داخلی و خارجی برای شکستن این تحریم ضد بشری استفاده میکند و برای این منظور و همچنین با هدف توسعه و ارتقای جایگاه ایران و حمایت از منافع ملی، توجه به هر دو ظرفیتِ سرمایههای داخلی و استفاده از توان دیپلماتیک را در دستور کار خود قرار داده است.
ربیعی افزود: با همین راهبرد صلح و آزادی است که میتوان حصر ایران در برابر تحریمهای ظالمانه را شکست. سخن امام خمینی در گوش ماست که در دشوارترین روزهای میهن فرمودند: حصر آبادان باید شکسته شود. اکنون ما با نوع تازهای از جنگ در قالب تحریمهای ظالمانه مواجه هستیم که به نوع دیگری کل ایران را در معرض یک حصر و یک اشغالگری جدید قرار داده و پیام رئیس جمهور این است که حصر ایران باید شکسته شود و حصر ایران شکستنی است.
ربیعی با اشاره به دستاوردهای این سفر گفت: این سفر دستاوردهای قابل توجهی برای کشورمان به همراه داشت، حضور رئیسجمهوری در اجلاس سران کشورهای اسلامی با سه پیشنهاد و طرح اجرایی از سوی ایران همراه بود که با استقبال کشورهای اسلامی مواجه شد.
وی افزود: تاسیس «صندوق مشترک برای تأمین مالی همکاریهای فناورانه میان کشورهای اسلامی»، تاسیس «مرکز تحقیقات مشترک در حوزه فناوریهای هوش مصنوعی» و «امنیت سایبری» و تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها، طرحهای اجرایی ایران در این اجلاس بود که از سوی رئیسجمهوری مطرح شد.
ربیعی ادامه داد: علاوه بر آن، نشست سران کشورهای مالزی، ایران، ترکیه و قطر به عنوان قطبهای اقتصادی جهان اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار بود که در مجموع گامهای مهمی در جهت مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا و جنگ و تروریسم اقتصادی علیه ملتها به شمار میرود.
سخنگوی دولت تاکید کرد: در دیدار رئیسجمهور با نخستوزیر ژاپن مسئله طرح صلح هرمز مورد استقبال آقای آبه قرار گرفت و گفتگوها و پیشنهادهایی در زمینه انرژی، گسترش همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری مطرح شد.
مصوبات دولت
ربیعی خاطرنشان کرد: در جلسه دیشب دولت علاوه بر مسایل جاری، سه موضوع مهم مورد بحث قرار گرفت. اولین موضوع، بحث آلودگی هوا در شهرهای بزرگ است. گزارشی در این خصوص در هیئت دولت ارائه شد که علل و ریشه های مرتبط با ساختارهای ناقص گذشته در آن مورد اشاره قرار گرفته بود. پس از آن برخی اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در دستور کار گرفت که از همکار خوبم اقای بندپی استاندارمحترم تهران خواسته ام تا دقایقی دیگر مجموعه تصمیمات را تشریح کند.
وی تاکید کرد: موضوع دیگری که در دولت مفصلا مورد بحث قرار گرفت مشکلات مردم خوزستان بود. در این خصوص هم گزارش هایی از سوی وزرای کشور، رفاه و نیرو ارائه شد و تصمیماتی نیز برای حل این مشکلات اتخاذ شد . دولت تصمیم گرفت با توجه به موافقت مقام معظم رهبری با درخواست برداشت از صندوق توسعه ملی اقداماتی اساسی را در کوتاه مدت و بلند مدت برای حل مشکلات فاضلاب اهواز انجام دهند. برای کمک به جبران خسارات وارده به زندگی مردم هم دولت کمک های نقدی در نظر گرفته است.
ربیعی تاکید کرد: مقرر شد وزرا برنامه های خود را برای حل مشکلات استان با زمانبدی مشخص به هیئت دولت ارائه کنند و در جلسه بعد نیز درباره آن گزارش بدهند. همچنین مقرر شد مصوبه مورخه 15 فروردین 96 که هنوز به طور کامل اجرا نشده در دستور کار قرار گیرد. دولت تا کنون شش هزار میلیارد تومان در راستای اجرای اصلاح شبکه آب و فاضلاب اهواز هزینه کرده است که با اختصاص 100 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی انشالله اصلاح و تکمیل می شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این جلسه همچنین علاوه بر مسایل زیر ساختی، مقرر شد با توجه به توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری که در استان صورت گرفته در جهت ملموس کردن این سرمایه گذاری ها در زدگی مردم، استخدام نیروهای بومی در صنایع در دستور کار قرار گیرد.
موضوع کولبران
سخنگوی دولت با اشارهبه موضوع کولبرلنی که اخیرا فوت شدند، گفت: همچنین گزارشی از سوی وزیر کشور و وزیر راه درباره وضعیت کولبران ارائه شد و تصمیماتی در خصوص بهبود وضعیت معیشت این عزیزان و جلوگیری سوء استفاده از این قشر زحمت کش به دلیل نبود شغل اتخاد شد. از جمله راهکارها گسترش بازارچه های مرزی است که مقرر شد در این هفته مسایل و مشکلات مرتبط با بازارچه های مرزی توسط وزیر اقتصاد در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شده و موانع توسعه و رونق گرفتن این بازارچه ها برداشته شود.
تبریک به مناسبت کریسمس
وی در پایان گفت: ایام کریسمس و ولادت حضرت عیسی بن مریم علیه السلام هم نزدیک است . از همین جا این روز بزرگ و ایام کریسمس را نیز به همه هموطنان مسیحی تبریک عرض می کنم. همچنین عید اخلاص یا حانوکا هم نزدیک است که این روز را هم به هموطنان یهودی تبریک می گویم و برای همه آنها بهترین آرزوها را داریم.
ربیعی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا دولت قصد خروج از برجام را دارد، گفت: اولویت ایران حفظ برجام بوده و هست البته بارها تاکید کردیم برجام توافقی جمعی است و بقای آن بدون پایبندی همه طرفها شدنی نیست.
وی افزود: از همان روزهای نخست بعد از برجام جمهوری اسلامی بارها مواضع خود را به صورت رسمی و روشن اعلام کرده است و هنوز تغییری در رفتار برجامی ما رخ نداده، اما قطعا متناسب با مواضع مثبت، منفی و یا خنثی طرفهای مقابل تصمیمات مناسب خواهیم گرفت.
سخنگوی دولت با انتقاد از برخی قضاوتها در خصوص اینکه دولت همه چیز را به برجام گره زده گفت: باید بگویم هیچ دولتی بر روی زیرساختهای کشور مثل این دولت کار نکرده و کاهش واردات و همچنین کمک به تولید ملی جزو دستاوردهای این دولت بوده است.
ربیعی تصریح کرد: ما باید اقتصاد داخل را قوی و در کنار مردم باشیم و آنها را نسبت به مشکلات تحریم توجیه کنیم.
طرفهای اروپایی به جای تهدید به تعهدات خود عمل کنند
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اظهارات ضد و نقیض طرفهای اروپایی مبنی بر اینکه از یک طرف به فعال شدن مکانیزم ماشه اشاره میکنند و از سوی دیگر مسئول اتحادیه اروپا ایران را دعوت به حفظ برجام میکند، گفت: کشورهای آسیای شرقی و اروپا به نحوی بر تداوم برجام تاکید میکنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه از همه طرفها میخواهیم به جای تهدید به تعهدات خود عمل کنند، خاطرنشان کرد: این اقدام سبب خواهد شد تا نگرانی از عدم توازن بین رعایت تعهدات از طرف ایران و طرف مقابل پیش نیاید.
ربیعی افزود: سه کشور اروپایی به خوبی میدانند که در صورت عمل آنها به تعهدات برجامی گامهای ایران در کاهش تعهدات برجامی قابل بازگشت خواهد بود و جمهوری اسلامی با این قبیل تهدیدات از حقوق حقه مردم دست نخواهد کشید و برای هر سناریویی آمادگیهای لازم را دارد.
وی در خصوص سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به ژاپن و طرحهایی که در این سفر بین دو کشور مبادله شد نیز گفت: در این سفر طرحهایی به واسطه رابطه دیرین ما با ژاپن ارائه شد و طرفین از این طرحها استقبال کردند که البته از بیان جزئیات آن معذورم.
سخنگوی دولت در خصوص فعالیتهای فرانسه در قبال ایران نیز گفت: ابتکاراتی هم از طرفی فرانسوی وجود داشته، اما عدم انعطاف آمریکاییها و مواضع ما که بدون برداشتن تحریم حاضر به مذاکره مجدد نخواهیم بود این ابتکارات به نتیجه نرساند البته جمهوری اسلامی باز هم از هر ایدهای که تامین کننده منافع جمهوری اسلامی باشد استقبال خواهد کرد.
ربیعی در خصوص سامانه رسیدگی به درخواست برای دریافت کمک هزینه معیشتی نیز گفت: در این سامانه بیش از چهار میلیون نفر در خصوص دریافت کمک هزینه معیشتی ثبت نام کردند، اما تنها دو میلیون نفر اجازه بررسی حسابهای خود را دادند.
وی در خصوص تصویب لوایح افای تی اف نیز گفت: دولت معتقد است تصویب این لوایح به نفع مردم است، اما متاسفانه عدهای با استناد به استراتژی آب که از سر گذشت میگویند حالا که ما تحریم هستیم این اتفاق هم به آن اضافه شود این در حالی است که این امر ابعاد جدیدی از محدودیت برای ایران را به دنبال خواهد داشت.
سخنگوی دولت افزود: در این خصوص عدهای عنوان میکنند که در صورت پیوستن به افای تی اف حقوق مبارزین انقلابی نادیده گرفته خواهد شد در حالی که متخصصین امنیتی بر این باورند که تحفظهای لازم در این خصوص صورت گرفته است به هر حال هر تصمیمی که در خصوص لوایح افای تی اف گرفته شود دولت براساس قانون به آن تمکین خواهد کرد، اما باید منافع ملی را نیز در این امر در نظر گرفت.
ربیعی در خصوص برخی نقل قولهای مطرح شده توسط وزیر کشور گفت: رحمانی فضلی در این خصوص شخصا اظهارنظر و عنوان کرد صحبتهای او تقطیع شده است.
استانداران و فرمانداران به خانواده جانباختگان حوادث آبان سرکشی خواهند کرد/ در این خصوص باید به سمت دلجویی حرکت کنیم
وی در خصوص نحوه جبران خسارت دیدگان حوادث آبان ماه نیز گفت: در این خصوص باید به سمت دلجویی از افراد برویم یکی از تصمیمات در این خصوص انجام این کار بوده که استانداران و فرمانداران با معتمدین محلی به خانواده همه جانباختگان و مجروحان سرکشی کنند، چون مهمترین وظیفه بررسی اثرات اقتصادی و اجتماعی این حوادث است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی تعطیلی بازارچههای مرزی نیز گفت: بازارچههای مرزی تعطیل نشده است و سودجویان به دنبال بر هم زدن نظم این بازارچهها هستند این در حالی است که اشتغال روستایی در استانهای مرزی در اولویت ما قرار دارد.