کد خبر:۸۱۶۱۲۷

ایجاد ۵۰ شغل در سریش‌آباد توسط یک فعال سنگ‌های تزیینی / صنعت سنگ می‌تواند بیکاری در کردستان را صفر کند

در گذشته به دلیل اینکه وسایل کافی برای حکاکی و تعیین نقوش آن‌ها وجود نداشته این سنگ‌های ارزشمند و زیبا به عنوان سحر و جادو استفاده می‌شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی؛ قدمت استفاده از سنگ‌های زینتی و زیورآلات گرانبها به بیش از ۷ هزار سال پیش برمی‌گردد. در این شرایط بهتر است بگوییم انسان‌های اولیه نیز به فکر زیبایی خود بودند و برای تغییر روحیات خود از سنگ‌های تزیینی بهره می‌بردند.

البته استفاده از سنگ‌های تزیینی در گذشته‌های دور با الان تفاوت‌هایی دارد. در گذشته به دلیل اینکه وسایل کافی برای حکاکی و تعیین نقوش آن‌ها وجود نداشته این سنگ‌های ارزشمند و زیبا به عنوان سحر و جادو استفاده می‌شد و افراد معتقد بودند که اگر کسی آن را به همراه داشته باشد مورد محافظت قرار می‌گیرد؛ اما از همه این خرافات که بگذریم باید به اصل این موضوع توجه داشت که سنگ‌های زینتی از گذشته‌های دور جایگاه ویژه‌ای داشته است. ایران به لحاظ داشتن معادن سنگ‌های تزیینی یکی از کشور‌های صاحب نام است و وقتی صحبت از سنگ و سنگ‌های تزیینی می‌شود استان کردستان یکی از استان‌های با اهمیت در این زمینه است. شهرستان قروه از دیرباز به عنوان قطب سنگ کشور شناخته می‌شد و هر زمان نام ظرفیت اقتصادی در این منطقه بر زبان جاری شده یکی از محتمل‌ترین گزینه‌ها در کنار این عنوان، ظرفیت شهرستان در زمینه سنگ‌های تزیینی و ساختمانی بوده است، اما اکنون فعالان حوزه سنگ در این شهرستان گلایه‌هایی دارند که شنیدن آن‌ها خالی از لطف نیست.

صمد حیدری، یکی از فعالان حوزه سنگ‌های تزیینی در سریش‌آباد استان کردستان درباره نحوه فعالیت خود می‌گوید: سال ۹۲ با سرمایه‌ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان فعالیت خود را در حوزه سنگ‌های زینتی آغاز کردم و طی این ۵ سال ۲ فقره تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی از بسیج سازندگی برای توسعه کارگاه خود دریافت کردم. این ۶۰ میلیون تومان تضمین سرمایه در گردش کارم شد و نیروی بیشتری جذب کردم که اکنون به صورت مستقیم حدود ۲۵ نفر مشغول به کار هستند.

وی اظهار کرد: گلدان، کنسول، جلو مبلی، شمعدان، روشویی و انواع مجسمه محصولاتی است که در کارگاه ما تولید می‌شود، اما نمونه‌های خارجی در بازار مانع توسعه فعالیت ما در بازار می‌شود.

مضرات خام‌فروشی

این فعال صنعتی در حوزه سنگ‌های تزیینی معتقد است اگر مسئولان برای خروج و فروش سنگ خام به چینی‌ها تدبیری نکنند قطعاً بیکاری جای اشتغال را می‌گیرد و همه منابع خدادادی ما از بین خواهد رفت. فعالیت وی در شهر سریش‌آباد استان کردستان است. شهری که در استان کردستان در غرب ایران واقع شده و دارای معادن بسیار غنی سنگ مرمر و معادن پوکه معدنی است.

حیدری که نسبت به خام فروشی انتقاد زیادی دارد تصریح می‌کند: با این شرایط ما توانستیم اشتغال غیر مستقیم ۵۰ نفری در یک کارگاه داشته باشیم. نیمی از اشتغال مستقیم و نیمی غیرمستقیم است، اما اگر مسئولان نسبت به وضعیت خام فروشی ورود نکنند علاوه بر هدررفت منابع خدادادی، شاغلان در این صنعت بیکار می‌شوند.

به گفته وی، به‌رغم قرار گرفتن شهرستان قروه در پیشانی معدن سنگ‌های قیمتی و زینتی کشور هنوز هم بخش مهمی از ظرفیت‌های اقتصادی کردستان طعمه سودجویی افرادی می‌شود که رونق تولید در این بخش را گرفته و عملاً آن را به بخشی راکد تبدیل کرده‌اند. کردستان با میزان ۷۰ میلیون تُن ذخیره معادن، چهارمین استان کشور است که ۱۰۱ معدن فعال، ۲۶۹ معدن غیرفعال و ۵ معدن در حال تجهیز را داراست و شهرستان قروه یکی از مهم‌ترین شهرستان‌های کردستان از لحاظ ذخایر مواد معدنی گوناگون از سنگ گرفته تا طلا است، اما از اشتغال در این بخش غفلت می‌شود.

نیاز به روحیه جهادی

وی گفت: خیلی اهل غر زدن نیستم و به نظر من با روحیه جهادی می‌توان کار‌ها را پیش برد. با همین روحیه جهادی باید دست دلالان را از بازار قطع کرد، با همین روحیه جهادی باید از خام‌فروشی جلوگیری کرد. ما با همین روحیه جهادی سالانه ۷۰ هزار تن سنگ تولید می‌کنیم که ۲۰ هزار تن آن به شهر‌ها و روستا‌های اطراف و ۵۰ هزار تن به سایر نقاط کشور صادر می‌شود. اکنون دلالان برو و بیای زیادی برای خود دست و پا کردند و تا زمانی که هزینه زیادی برای کارشان نپردازند دست از این اقدامات برنمی‌دارند. فعالان اقتصادی و صنعتی هزینه زیادی برای کارشان پرداخته‌اند و علاوه بر هزینه یادگیری و به اصطلاح خاک‌خوری کارشان عمرشان را صرف کرده‌اند. اکنون مهمترین مشکلی که صنعتگران حوزه سنگ با آن دست و پنجه نرم می‌کنند نبود مواد اولیه سنگ خام است. این افراد سنگ خام را به کشور چین صادر و دوباره سنگ‌های آماده را وارد می‌کنند. این در حالی است که همه اقدامات فرآوری می‌تواند در داخل انجام شود و کیفیت سنگ تولیدی ایران با تولیدات کشور‌های پیشرفته برابری می‌کند.

حیدری معتقد است: نیرو‌های ماهر زیادی در سطح استان و کشور هستند که می‌توانند در حوزه سنگ فعالیت داشته باشند، اما اگر دولت در این زمینه حمایت کند در استان کردستان دیگر بیکار نخواهیم داشت. به این دلیل که هزینه تولید شغل در این مناطق بسیار پایین است و زیرساخت‌های لازم برای ایجاد اشتغال مهیاست. هزینه ایجاد شغل در شهر‌ها بیشتر از روستا‌ها و شهرستان‌هاست، به این دلیل که زیرساخت در شهر‌ها باید منتقل و فراهم شود، اما در روستا‌ها و شهر‌های کوچک وجود دارد.

ما با فرآوری‌های سنگ‌های پرتی هم محصولاتی تولید و صادر می‌کنیم و اگر بتوانیم چند دستگاه اضافه کنیم و مورد حمایت قرار بگیریم می‌توانیم افراد زیادی را در این حوزه به کار گیریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار