آش نخود از جمله آشهای خوشمزه و مقوی میباشد که شاید کمتر در سفرهها دیده شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آش نخود از جمله آشهای خوشمزه و مقوی میباشد که شاید کمتر در سفرهها دیده شود، اما به دلیل خاصیتهایی که دارد توصیه میشود در این روزهای زمستانی آن را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است. در دوران رشد استخوانها و دندانها مصرف آن توصیه میشود.
اگراین ماده غذایی با عسل ترکیب و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخمها مفید خواهد بود.
مواد لازم برای ۴ نفر
پیاز (نگینی خردشده) - ۲ عدد گندم (پوست کنده و خیس شده) - یک پیمانه نخود (خیس شده) - یک پیمانه ماست - یک پیمانه آب گوشت - یک پیمانه نمک و فلفل - به میزان لازم روغن زیتون - ۲ قاشق سوپ خوری پاپریکا - ۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
داخل تابهای پیاز را به همراه روغن زیتون تفت دهید تا سبک شود. سپس به آن نمک و فلفل بزنید، پس از این که پیاز طلایی رنگ شد؛ گندم و نخود (از ۱۲ ساعت قبل با مقداری آب خیس و در این حین چند بار آب آن عوض شود) را بیفزایید و با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. سپس در آن را بسته و روی حرارت ملایم بگذارید تا پخته شود و لعاب بیندازد.
آب گوشت را به مواد اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بگذارید تا بپزد. ۳ دقیقه قبل از سرو، یک پیمانه از آش را بردارید و داخل کاسهای با ماست مخلوط کنید سپس به آش بیفزایید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید. بعد داخل ظرفی بکشید و با پاپریکا که از قبل در یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون تفت داده شده است، تزیین و سرو کنید.