یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از تاثیر چلو خورشت قیمه سیبزمینی در جلوگیری از ریزش مو خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، خورشت قیمه سیبزمینی حاوی انواع ویتامینهای A.، E.، C، گروه ویتامینهای B. مانند B. ۱، B. ۲، B. ۵، B. ۶، B. ۱۲، امگا ۳، سلنیوم، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم، کلسیم، روی، منیزیم و اسید لینولئیک است.
برای بررسی خواص خورشت قیمه سیبزمینی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص خورشت قیمه سیبزمینی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص خورشت قیمه سیبزمینی اظهار کرد: این خورشت برای تقویت عمومی بدن مفید است و به ترمیم شکستگی استخوانها هم کمک میکند.
وی درباره خواص دیگر خورشت قیمه سیبزمینی بیان کرد: این خورشت سرشار از آهن بوده بنابراین موجب رفع کمخونی میشود همچنین به علت داشتن ویتامینهای A.، E. و C. نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به تاثیر خورشت قیمه سیبزمینی در تقویت مو افزود: این خورشت از ریزش مو جلوگیری میکند و به علت اینکه حاوی فیبر و آلو است موجب رفع یبوست هم میشود.
عظمایی تاکید کرد: خورشت قیمه سیبزمینی برای مبتلایان به بیماریهای تنفسی مفید است؛ این خورشت انرژی بدن را افزایش میدهد و باعث تقویت بینایی هم میشود.
وی با بیان اینکه خورشت قیمه سیبزمینی تقویت کننده قوای جسمی است، تصریح کرد: این خورشت قوای جنسی را به ویژه در مردان افزایش میدهد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: خورشت قیمه سیبزمینی به علت داشتن امگا ۳ بالا و ویتامین B. ۱۲ از ابتلای کودکان به اختلال اوتیسم پیشگیری میکند، زیرا موجب تقویت سیستم عصبی مرکزی افراد به ویژه کودکان میشود؛ زنان بهتر است خورشت قیمه سیبزمینی را در دوران بارداری و شیردهی میل کنند و این خورشت را پس از یک سالگی به کودک هم بدهند.
عظمایی اظهار کرد: خورشت قیمه سیبزمینی به علت داشتن انواع ویتامینها به ویژه ویتامین B. ۱۲ و املاح معدنی برای آرامش ذهن و مقابله با استرس و افسردگی بسیار مفید است؛ این خورشت همچنین به علت اینکه حاوی کلسیم و فسفر بوده باعث استحکام استخوانها هم میشود.
وی یادآور شد: خورشت قیمه سیبزمینی برای مبتلایان به چربی و فشار خون مفید است، زیرا در تهیه این خورشت از روغنهای طبیعی مانند زیتون و کنجد استفاده میشود.
افزایش تقویت عمومی بدن با خورش قیمه سیب زمینی
خورش قیمه حاوی ویتامینهای اِی، سی وای است و از این رو میتواند قوای عمومی بدن را افزایش دهد و آن را تقویت نماید. از طرف دیگر باید بدانید که خورش قیمه سیب زمینی دارای مواد مغذی فراوانی است که میتواند برای ترمیم استخوانهای شکستهی بدن مفید واقع شود.
۱۰ مورد از بهترین خواص خورش قیمه سیب زمینی
درمان کم خونی با خورش قیمه سیب زمینی
خورشت قیمه سیب زمینی دارای مقدار زیادی آهن است و از این و میتواند برای درمان کم خونی مادهی غذایی بسیار مفیدی باشد. از این رو به افراد مبتلا به کم خونی و همینطور بانوان ایرانی که بعضا به شدت با این مشکل مواجه هستند توصیه میشود که بیش از پیش به این مادهی غذایی گرایش داشته باشند.
تقویت مو با مصرف خورش قیمه سیب زمینی
به گفته متخصصان تغذیه و کارشناسان حوزهی سلامت یکی از خواص بی نظیر خورش قیمه سیب زمینی این است که از ریزش مو جلو گیری میکند و از طرفی سبب تقویت آن میگردد.
سایر خواص خورش قیمه سیب زمینی
از دیگر خواص خورش قیمه سیب زمینیی میتوان به این موارد اشاره کرد:
پیشگیری و درمان یبوست افزایش قوای جنسی به خصوص برای آقایان تقویت بینایی پیشگیری از اختلال اوتیسم کمک به رفع استرس و افسردگی استحکام استخوانها افزایش انرژی بدن
مواد لازم برای تهیه چلو خورشت قیمه سیبزمینی (پنج تا ۶ نفر)
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم آلو سه تا چهار عدد برگه زردآلو ۲ تا سه عدد پیاز ۲ عدد متوسط لپه ۱۲۰ گرم سبوس گندم یک قاشق غذاخوری لیموترش تازه یا لیموعمانی سه عدد برنج پنج پیمانه زرشک سه قاشق غذاخوری کدو یا بادنجان ۲ عدد آب به مقدار لازم روغن زیتون به مقدار لازم روغن کنجد به مقدار لازم رب محلی یا گوجهفرنگی رنده شده به مقدار لازم نمک، دارچین، زردچوبه، فلفل قرمز و زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه چلو خورشت قیمه سیبزمینی
-برنج را که از قبل خیس کردهاید به شکل کته بپزید. -گوشت را بشویید و به قطعات دلخواه خُرد کنید. -پیاز خُرد شده را در روغن کنجد کمی تفت دهید سپس گوشت را هم به آن اضافه کنید. -لپه را با آب گرم پخته و به آن رب محلی یا گوجهفرنگی رنده شده، برگه زردآلو، آلو، سبوس گندم و ادویهجات را بیفزایید. -گوشت و پیاز تفت داده شده را هم به سایر مواد اضافه کنید. -در صورت نیاز کمی آب جوش به مواد بیفزایید و صبر کنید تا خورشت در حرارت ملایم به خوبی جا بیفتد. -در انتهای پخت آب لیموترش تازه یا لیموعمانی و روغن زیتون را به خورشت اضافه کنید. -سیبزمینی خلال شده را در روغن کنجد سرخ کنید؛ کدو یا بادنجان را هم به سیبزمینی بیفزایید و کمی سرخ کنید. -خورشت را در ظرف بریزید و مقداری کدو یا بادنجان و سیبزمینی سرخ شده را کنار آن بگذارید؛ برنج را هم با زعفران و زرشک تزئین کنید.