آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۷۳۹۸

خروج ۲ هزار میلیارد تومان سپرده از صندوق پس‌انداز مسکن یکم

آمار‌ها نشان می‌دهد منابع صندوق پس‌انداز مسکن یکم در مهر ماه سال گذشته در اوج خود به ۹ هزار و ۳۰ میلیارد تومان رسیده بود، اما از آن زمان به بعد روند نزولی داشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صندوق پس‌انداز مسکن یکم و وام ۸۰ میلیون تومانی مسکن برای خانه اولی‌ها در شرایطی شکل گرفت که وام این صندوق به طور متوسط نیمی از بهای مسکن را پوشش می‌داد و در برخی مناطق حتی معادل ۷۰ درصد قیمت مسکن بود.

این صندوق که کاملا وابسته به سپرده‌گذاری متقاضیان تسهیلات است، با غیرممکن شدن خرید مسکن با این تسهیلات، انگیزه سپرده‌گذاری در این صندوق را به شدت کاهش داد و سیر نزولی منابع صندوق آغاز شد.

براساس آخرین آمار‌های بانک مرکزی حجم منابع صندوق پس‌انداز مسکن یکم به ۶ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. در حالی که منابع صندوق تا پایان سال گذشته به ۸ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان و تا آذر ماه سال قبل معادل ۸ هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان بود. اوج منابع صندوق مسکن یکم در مهر ماه ۹۷ بود که به سطح ۹ هزار و ۳۰ میلیارد تومان رسید؛ بنابراین از مهر ماه ۹۷ تا آذر ماه ۹۸ حجم منابع صندوق ۲ هزار و ۶۰ میلیارد تومان کاهش یافته و در یک سال منتهی به آذر ماه ۹۸ هم ۱۸۹۰ میلیارد تومان افت کرده است.

گفتنی است، این روند نشان می‌دهد منابع صندوق پس‌انداز مسکن در حال کاهش است و کسانی توانایی خرید مسکن با این وام را ندارند، اقدام به بستن حساب خود و دریافت سپرد‌ه‌های خود می‌کنند. چرا که تنها انگیزه سپرده‌گذاری در این صندوق دریافت تسهیلات برای خرید مسکن بود.

چارچوب صندوق به‌گونه‌ای بود که به ازای هر دو سپرده‌گذاری ۴۰ میلیون تومانی یک نفر تسهیلات دریافت می‌کرد و بنابراین در صورتی که سپرده‌گذاران این صندوق انگیزه سپرده‌گذاری خود را از دست بدهند و اقدام به بستن حساب کنند، با توجه به اینکه بخش زیادی از سپرده‌ها پیشتر در قالب تسهیلات پرداخت شده است، صندوق با کسری منابع مواجه خواهد شد. البته معلوم نیست هم‌اکنون وضعیت ترازنامه صندوق چگونه است، اما روند نزولی منابع نشان می‌دهد منابع و مصارف با هم هم‌خوانی ندارد و صندوق مجبور است از بانک مسکن اعتبار بگیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار