آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۹۲۶۰

مسعود بارزانی: رابطه کُردها با بغداد در سطح مطلوبی نیست

رئیس حزب دموکرات و رئیس سابق اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که رابطه کُرد‌ها با بغداد در سطح مطلوبی نیست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از روداوو، مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات و رئیس سابق اقلیم کردستان در گفتگو با روزنامه ایندیپندنت عربی تاکید کرد: رابطه کُرد‌ها با بغداد در سطح مطلوبی نیست و قانون انتخابات قدیم عراق بهتر از قانون جدید آن بود و تحریم انتخابات آتی پارلمانی بعید نیست بلکه مساله‌ای وارد است.

وی در خصوص روابط با بغداد از سال ۲۰۰۳ تاکید کرد: ما به صورت فعال و کارآمد در پر کردن خلأ‌هایی که پس از سقوط رژیم صدام به وجود آمده بود، سهیم بوده‌ایم و به بغداد رفتیم و در تدوین قانون اساسی و بازسازی موسسات دولتی سهم به سزایی داشته‌ایم، اما متاسفانه پایبندی به قانون اساسی صورت نگرفت و روابط وخیم شد.

مسعود بارزانی در مورد وضعیت کرکوک تصریح کرد: دیدگاه ما همیشه این بوده است که کرکوک باید الگویی برای همزیستی ملی، مذهبی و دینی باشد؛ این دیدگاه امروز هم هست. طبعا توافقی بر سر حل مساله کرکوک و بقیه مناطقی که خارج از اداره اقلیم کردستان بوده و به مناطق مورد مناقشه موسوم هستند طبق ماده ۱۴۰ قانون اساسی وجود داشت که مربوط به عادی سازی وضعیت، آمار و همه‌پرسی است.

وی اضافه کرد: به کرد‌ها ظلم شده و این طبعا نمی‌تواند ادامه یابد و نمی‌تواند تا ابد آن را قبول کرد.

بارزانی در خصوص همه‌پرسی استقلال گفت: همه‌پرسی برگزار شد و ۹۳ در صد از مردم کُرد نیز به آن رای "آری" دادند و این یک پیروزی بزرگ بود، این یک واقعیت است و این به شخصه برای من یک شگفتی را رقم زد.

وی ادامه داد: سنگ بنا را گذاشتیم و شرایط مرحله آتی مشخص خواهند شد یا با این نسل یا با نسل‌های آینده، اما همه‌پرسی را تکرار نخواهیم کرد. هدف از برگزاری همه‌پرسی اعلام مستقیم استقلال نبود بلکه هدف این بود که برای ملت کردستان حتی برای یک بار در تاریخ این فرصت فراهم شود که دیدگاه خود را بیان کنند.

بارزانی تاکید کرد: آمریکایی‌ها در دوره برگزاری همه‌پرسی هیچ وعده‌ای به کُرد‌ها ندادند، در ابتدا به همه‌پرسی اعتراضی نکردند و قول بی‌طرفی دادند با این حال هنگامی که همه‌پرسی برگزار شد آن‌ها موضع جانبدارانه‌ای نسبت به بغداد اتخاذ کردند که ما انتظار آن را نداشتیم.

وی اظهار کرد: بزرگترین چالش پیش روی اقلیم کردستان عراق چه پیش از همه‌پرسی استقلال، چه پس از آن و حتی امروز همان تروریسم است و چالش‌های دیگری همچون آشوب کنونی در جهان عرب و خاورمیانه، عدم تعادل در توازن قدرت، دخالت‌های بی‌وقفه و وضعیت اقتصادی نیز وجود دارند که همگی آن‌ها چالش‌های بزرگی هستند، اما آن‌ها مانع ما نمی‌شوند.

بارزانی در خصوص اخراج نیرو‌های آمریکایی از عراق پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت: من مخالف خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق بودم و پیش‌بینی‌های من مبنی بر تسلط تروریسم بر بخش‌های زیادی از عراق تبدیل به واقعیت شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار