رئیس مجمع جهادگران استان لرستان گفت: گروههای جهادی استان لرستان از روز گذشته، ۶ اسفندماه در مناطقی که احتمال وقوع سیلاب وجود داشت، فعالیت خود را آغاز کردند و اکنون مشغول تخلیه آب از منازل مسکونی هستند.
ضرغام پرنیان، رئیس مجمع جهادگران استان لرستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص آخرین وضعیت مناطق سیل زده گفت: در پی وقوع سیل در استان لرستان، چندین شهرستان درگیر سیلاب شدند.
پرنیان اضافه کرد: شهرستانهای بروجرد، دورود، بخشهای روستایی الیگودرز، نورآباد، معمولان، پلدختر، چگینی، خرم آباد و بیرانشهر امروز، ۷ اسفندماه درگیر سیل شدند.
رئیس مجمع جهادگران استان لرستان ابراز کرد: سیلاب در شهرستان دورود به منازل مسکونی ۲ روستا ورود کرده، ولی بخاطر لایروبیهایی که بعد از سیل فروردین ماه انجام شد، سیلاب به شهرستان وارد نشده و با از این رو، خسارات کمی به دنبال داشت.
وی ادامه داد: در شهرستان پلدختر نیز برخی از پلها تخریب شدند و راههای ارتباطی تعدادی از روستاها و همچنین گازرسانی قطع شده و سیلاب به بعضی از روستاها ورود کرده و وارد منازل مسکونی شده، اما خسارات بسیاری در پی نداشته و شهرستان را درگیر نکرده است.
پرنیان با بیان اینکه میزان خسارات سیلاب در شهر نورآباد به نسبت سایر مناطق سیل زده بالا بوده است، ابراز کرد: به گفته جهادگران منطقه، سیلاب ۲۰ درصد از شهر نورآباد را درگیر خود کرده و سیل به منازل مسکونی خسارت وارد کرد. گروههای جهادی در کنار نیروهای امدادی منطقه، از همان ساعات ابتدایی وقوع سیل، وارد عمل شدند و مشغول تخلیه آب هستند.
وی ادامه داد: در کوهدشت نیز به همت گروههای جهادی، سیل بندهایی ایجاد شده بود و به این نحو از ورود سیلاب به شهرستان ممانعت شد. قاعدتا اگر نیروهای جهادی به صورت خودجوش این سیل بندها را در کوهدشت و خرم آباد و سایر مناطق ایجاد نمیکردند، میزان خسارات سیل در کوهدشت و سایر مناطق بیش از این بود.
رئیس مجمع جهادگران استان لرستان اضافه کرد: اکنون بخشی از راههای ارتباطی روستاها در شهرستانهای کوهدشت و نورآباد و چگینی و پلدختر و معمولان قطع شده و برخی از پلها تخریب شدند. هر چند که سیل تا حدودی در پلدختر و دورود فروکش کرده و در برخی از نقاط کوهستانی استان شاهد بارش برف هستیم، اما هنوز به طور کامل تب سیل نخوابیده و مناطق مختلف درگیر آن هستند.
وی ابراز کرد: سیل زدگان مناطق مذکور فعلا امکان بازگشت به منازلشان را ندارند و هر زمان که سیلاب فروکش کرد و آبهایی که وارد منازل شده، تخلیه شدند. مردم میتوانند به خانه هایشان برگردند و این مسئله در پلدختر زودتر اتفاق میافتد، اما در شهرستان نورآباد، این کار زمان بیشتری میبرد چرا که شرایط به حالت عادی برنگشته و همچنان بارندگی وجود دارد.
پرنیان یادآور شد: گروههای جهادی دانشجویی از همان لحظات ابتدایی وقوع سیلاب در لرستان، مشغول تخلیه آب از منازل هستند و فعالیتشان را تا زمانی که پرونده سیل بسته شود، در مناطق ادامه خواهند داد.
وی اظهار کرد: گروههای جهادی منطقه محور و محله محور از روز گذشته، در مناطقی که احتمال وقوع سیلاب میرفت، مستقر بودند و آمادهباش؛ البته قبل از شروع سیلاب، در شهرستانهای پلدختر و سایر مناطق گروهها اقدام به جابجایی وسایل مردم کردند تا از شدت خسارات احتمالی کاسته شود.
رئیس مجمع جهادگران استان لرستان خاطرنشان کرد: در شهرستان نورآباد که وضعیت وخیمتر است، اکنون حدودا ۱۲ گروه جهادی مستقر هستند و مشغول فعالیت اند؛ گروههای جهادی علاوه بر اینکه سیل بند ساختند در نورآباد در کنار نیروهای امدادی نسبت به تخلیه آب از منازل مسکونی اقدام کرده اند و همچنان مشغول فعالیت هستند.