کارشناس مسائل آمریکا گفت: ادعای وزیر خارجه آمریکا در خصوص کمک به بیماران کرونایی بیش از هر چیز جنبه عملیات روانی دارد، آمریکا اگر به دنبال آن است که کمکی به این بیماران در ایران کند ارتباط مستقیم مالی را تنها با یک بانک ایرانی باز کند.
فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره ادعای وزیر خارجه آمریکا پیرامون کمک به بیماران کرونایی در ایران گفت: دولت آمریکا در کنار جنگ اقتصادی علیه مردم ایران، جنگ روانی را هم کلید زده است.
وی افزود: یک واقعیتی که درچند سال گذشته وجود داشته و دارد این است که به خاطر تحریمهای آمریکا نظام سلامت در کشور ما دچار آسیب شده و بسیاری از نیازهای محیطهای درمانی دچار بی توجهی شده است البته این بی توجهی به معنا و مفهوم آن نیست که در کشور پول برای خرید اقلام مورد نیاز در حوزه دارو نباشد.
ایزدی با بیان اینکه تحریم اقلام پزشکی هیچ گاه به طور رسمی اعلام نشده، چون مغایر با قوانین بین المللی است گفت: در عمل از آنجا که ارتباط بانکی کشور ما با دنیا قطع است حتی اگر ایران پولی داشته باشد (هیچ وقت برای موارد ضروری مانند دارو کمبود نقدینگی نبوده است) امکان خرید و مبادلات بانکی وجود ندارد و این به معنای آن است که در عمل اقلام پزشکی تحریم است.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: این روند ضربهای به ساختار درمان کشور وارد کرده است و نمود آن زمان بحرانهایی مانند شیوع بیماری کرونا بیشتر به چشم میخورد.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی در مقایسه با کشورهای همسایه در مهار و مواجهه با بیماری کرونا وضع بهتری دارد، اما شرایط ایده آل نیست خاطر نشان کرد: این ادعای وزیر خارجه آمریکا در خصوص کمک به بیماران کرونایی بیش از هر چیزجنبه عملیات روانی دارد. دولت آمریکا اگر به دنبال آن است که کمکی به این بیماران در ایران داشته باشد ارتباط مستقیم مالی را تنها با یک بانک ایرانی باز کند تا این بانک بتواند از سیستم سوئیفت استفاده کرده و ارتباط مالی داشته باشد.
ایزدی در پایان خاطر نشان کرد: اگر آمریکا این کار را انجام دهد ادعای آنها در استقبال از کمک به مردم ایران صحت دارد در غیر این صورت این ادعا تنها جنبه تبلیغاتی به خود میگیرد. براین اساس دشمنی آمریکاییها با مردم ایران در حدی است که حاضر به کشتن مردم عادی هستند به قیمت این که سیاستهای خود را بدون تغییر و انعطاف ادامه دهند.