نماینده وزارت صمت در تامین تولیدیهای اقلام بهداشتی گفت: با توجه به اینکه خود چین و بسیاری از کشورهای صنعتی به شدت با بیماری کرونا درگیرند تهیه دستگاههای تولید ماسک فعلا بعید به نظر میرسد.
مهندس کیوان گردان؛ مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت معدن و تجارت و نمایندهی این وزارت خانه در تامین واحدهای تولیدی اقلام بهداشتی در شرایط بحران کرونا در گفتگوبا خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: پیش از این کمبودی در تامین اقلام بهداشتی کشور از جمله ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده نداشتیم و حتی واحدهای تولیدی ما با ۳۰ درصد ظرفیت تولید میکردند و به بسیاری از کشورهای همسایه صادرات داشتند، اما با شیوع کرونا در ایران تقاضا به شدت افزایش یافت.
گردان ادامه داد: از همان روز اول جلسات با ۱۳ تولیدکننده ماسک و صدها تولیدکننده دستکش و لباس گان و محلولهای ضدعفونی شروع شد و تولید به بالاترین سطح خود در سه شیفت تمام وقت رسید و تا الان هم ادامه دارد.
نماینده وزارت صمت در تامین اقلام بهداشتی با بیان اینکه هیچ مشکلی در تامین مواد اولیهی تولید نداریم اضافه کرد: در دو سه روز آینده حجم بیشتری از محصولات تولیدی به وزارت بهداشت برای توزیع در مراکز بهداشتی و درمانی و داروخانهها عرضه خواهد شد تا مشکل کمیابی به حدی مرتفع شود ضمن اینکه باید توجه داشت هر فردی باید به اندازهی محدود از این کالاها تهیه کند چرا که همهی مردم کشور با جمعیت ۸۰ میلیونی به آنها نیاز دارند.
وی در رابطه با ظرفیت افزایش تولید روزانه ۱.۵ میلیون ماسک به ۴.۵ میلیون که به گفتهی قائم مقام وزیر صمت از سوی تولیدکنندگان اعلام آمادگی شده است گفت: این موضوع نشدنی نیست، با بررسیهای کارشناسی صورت گرفته متوجه شدیم ماشین آلاتی وجود دارد که اگر کسی بتواند وارد کند و دستگاه سه شیفت کار کند می تواند روزانه ۸۰۰ هزار ماسک تولید نماید اما مساله این است که با توجه به اینکه خود چین و بسیاری از کشورهای صنعتی به شدت با بیماری کرونا درگیرند تهیه دستگاههای تولید ماسک فعلا بعید به نظر میرسد.
گردان افزود: علاوه بر تولیدکنندگان بسیاری از نهادها و دستگاهها برای تولید بیشتر اعلام آمادگی میکنند و از نظر مواد اولیه، نیروی انسانی و سایر ملزومات هیچ مشکلی وجود ندارد، اما تهیهی دستگاه در شرایطی که کرونا در تمام جهان منتشر شده و همهی کشورها به شدت به اقلام بهداشتی نیاز دارند امری مشکل است که البته وزارت صمت همچنان با کمک تجار پیگیر آن است.
نماینده وزارت صمت در تامین اقلام بهداشتی در رابطه با تعداد دقیق تولید ماسک در هر یک از ۱۳ واحد تولیدی گفت: تا چند روز پیش وزارت صمت نمایندهای برای رصد میزان تولیدات کارخانههای ماسک نداشت، اما با توجه به حساس شدن موضوع سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نمایندهی ناظر خود را در مراکز تولیدی مستقر کرده است بنایراین در یکی دو روز آینده آمار دقیق تولید در محل کارخانهها مشخص و از سوی وزارت صمت اعلام میشود.
گردان در خصوص صحبتهای وزیر بهداشت که در نامهای از وزیر صمت گلایه کرده و اعلام کرده بود تا کنون تنها ۱ میلیون ماسک به ما تحویل داده شده است گفت: وزیر محترم بهداشت تنها آمار تحویل به هیئت امنای ارزی معالجه بیماران را که از چند روز پیش قرار شد به آنها تحویل دهیم مطرح کردند در صورتی که هفتهی اول و بیشترین حجم تولیدات به دلیل تحت فشار بودن و شرایط حساس مستقیما به مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور عرضه شده است.
وی اضافه کرد: همانطور که در مصاحبهی قبلی با خبرگزاری دانشجو هم اشاره کردم آمار تولید روزانهی ۱.۵ میلیون ماسک از طرف دکتر حسین صفوی مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت اعلام شد و خود ما آماری مبنی بر تعداد تولید مطرح نکرده بودیم.