آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۳۱۳۲
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران:

رشد کمی مقالات و تحصیلات تکمیلی باید در راستای رفع نیاز‌های کشور باشد

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: رشد مقالات و دانشجویان در حوزه کمی در کشور‌های توسعه یافته بر اساس نیاز‌های کشور است پس ما هم باید این شیوه را پیش گیریم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی کشور در برنامه رادیویی «گفت و گوی علمی» با اشاره به اینکه در ابتدای انقلاب اسلامی ۱۷۴ هزار دانشجو در کشور تحصیل می‌کردند و امروز این تعداد به ۴ میلیون نفر رسیده اند، گفت: در کنار رشد کمی دانشجویان، افزایش اعضای هیئت علمی از پنج هزار به ۹۵ هزار نفر یک کار بسیار بزرگ محسوب می‌شود و این به عنوان یک دستاورد بزرگ است، همچنین در کنار این رشد، تعداد انتشارات علمی نیز رشد قابل توجهی داشته است و امروز بیش از ۵۰ هزار مقاله در سال منتشر می‌کنیم.

محمدی ادامه داد: رشد علمی کشور فقط در سه حوزه ذکر شده و آن به صورت کمی نبوده است و اگر شاهد پیشرفت در عرصه‌های مختلف راه، برق و گاز و فناوری در منطقه و دنیا هستیم به دلیل پیشرفت‌های دانشگاهی است و این پیشرفت‌ها را هرگز پیش از انقلاب شاهد نبودیم و به همین جهت باید این دستاورد‌ها را قدر بدانیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تصریح بر اینکه رشد مقالات و دانشجویان در حوزه کمی در کشور‌های توسعه یافته بر اساس نیاز‌های کشور است، گفت: بدون تردید رشد کمی در ایران نیز یک گام مثبت است، اما باید این رشد را جهت دهی کنیم تا نیاز‌های کشور را رفع کنیم.

وی تاکید کرد: در رفع نیاز‌های کشور بار اصلی بر دوش وزارت خانه‌های مرتبط با آموزش عالی یعنی وزارت علوم و بهداشت نیست و برای رفع نیاز‌های جامعه در حوزه‌های علمی و فناوری، وزارت دفاع، صنایع، نفت و جهاد کشاورزی نیز سهیم هستند و در واقع این وزارت خانه و دستگاه‌ها در تولید «پتنت» و رشد علم و فناوری نقش بسیار بالایی دارند.

دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی کشور از نقش بخش خصوصی نیز گفت و اظهار کرد: در ده شرکت بزرگ آمریکا در سال ۲۰۱۸، ۴۲ هزار «پتنت» ثبت شده است که بیشتر آن‌ها نیز تجاری شده است و همه این شرکت‌ها خصوصی بوده اند، اما صد دانشگاه برتر آمریکا ۶ هزار پتنت ثبت کرده اند که درصد تجاری سازی دانشگاه‌ها کمتر از شرکت‌های خصوصی بوده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار