آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۳۸۵۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

بهمن: شکست مهمترین پرونده سیاست‌خارجی اردوغان در اِدلب / ترکیه راه فرار ندارد

یک کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه سوریه به عنوان مهمترین پرونده سیاست خارجی اردوغان در حال شکست است، گفت: در صورتی که این پروژه شکست بخورد، کل پروسه بلند پروازانه ترکیه در منطقه نابود خواهد شد.

بهمن: شکست مهمترین پرونده سیاست‌خارجی اردوغان در اِدلب / ترکیه در بحث تروریست‌های خودساخته راه فرار ندارد

 

شعیب بهمن، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص روند برقراری آتش بس در منطقه ادلب در حالی که ترکیه علاوه بر تجاوز به خاک سوریه برای تروریست‌های این کشور تسلیحات فراهم می‌کند و این تناقض رفتاری ترک‌ها گفت: مسئله حضور ترکیه در سوریه و حمایت از گروه‌های تروریستی مسئله جدیدی نیست و از زمان شروع بحران سوریه، ترکیه سیاست مبنی بر حضور گروه‌های نیابتی در سوریه را برای دستیابی به اهداف خود در نظر گرفته است. بر همین اساس ترک‌ها ناگزیر به انواع حمایت‌های مالی، تسلیحاتی، لجستیکی و نظامی از تروریست‌ها هستند.

* شکست ترکیه  در ادلب  به معنی از دست دادن نفوذ در آینده سیاسی سوریه خواهد بود
بهمن با بیان اینکه در شرایط فعلی، ادلب برای ترکیه به یک موضوع پیچیده تبدیل شده است، گفت: ادلب به عنوان آخرین پایگاه حضور ترکیه در سوریه به حساب می‌آید و ترک‌ها نگران آن هستند که در صورت از دست دادن ادلب دیگر نفوذ سابق را در سوریه نخواهند داشت و شکست آن‌ها در ادلب در حقیقت به معنی از دست دادن ذی نفوذی ترکیه در آینده سیاسی سوریه خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه سوریه به عنوان مهمترین پرونده سیاست خارجی اردوغان در حال مواجهه با شکست است، یادآور شد: در صورتی که این پروژه با شکست قطعی روبرو شود کل پروسه بلند پروازانه ترکیه در منطقه شکست خواهد خورد.

ترکیه در بحث تروریست‌های خودساخته "نه راه پیش دارد؛نه راه پس"
وی موضوع دیگر در بحث ادلب سوریه را وجود گروه‌های تروریستی دانست و خاطرنشان کرد: ترکیه انواع حمایت‌ها را از این گروه‌های تروریستی کرده است و در شرایط فعلی در یک بن بست سیاسی به سر می‌برد، چون از یک طرف امکان اسکان این تروریست‌ها را به دلیل داشتن سوابق تروریستی و خرابکارانه در خاک کشور خود ندارد و از طرف دیگر، چون امکان انتقال این گروه‌ها به کشور‌های ثالث (از جمله لیبی) ممکن نیست به دلیل تعداد زیاد این افراد و اینکه هرکدام خانواده‌هایی دارند و بایستی با خانواده‌های خود منتقل شوندو از طرف دیگر مسئله انتقال این گروه‌های تروریستی به اروپا نیز با چالش‌های زیادی برای ترک‌ها روبروست. در نتیجه ترکیه از این منظر با تنش‌های زیادی مواجه خواهد بود.

بهمن تصریح کرد: از طرف دیگر رها کردن این گروه‌های تروریستی با توجه به سرمایه گذاری ترکیه روی آن‌ها درحقیقت باخت بزرگی برای اردوغان به حساب می‌آید و اگر این تروریست‌ها را رها کند در آینده هیچ گروهی حاضر به همکاری با ترکیه نخواهد بود، چون در یک بزنگاه مهم تاریخی آن‌ها را رها کرده است.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: با این حساب دولت ترکیه در شرایطی قرار گرفته که نه راه پیش و نه راه پس دارد و به رغم شکست نیرو‌های تروریستی اردوغان مجبور به این شده که با پوتین قراردادی منعقد کند تا شاید با خرید زمان بتواند این شرایط را مدیریت کند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار