دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد با انتقاد از عدم کنترل ورود و خروج مسافران به گیلان گفت: اگر این موضوع جدی گرفته نشود باید منتظر فاجعه در این استان باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، محمدصادق جعفری، دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در مورد فعالیتهای گروههای جهادی در استان گیلان که به صورت زنده در اینستاگرام پخش شد؛ با اشاره به شیوع ویروس کرونا در برخی شهرهای کشور و رسیدن این ویروس به استان گیلان گفت: ما در ابتدا شاهد این بودیم که تعداد کمی از مردم گیلان به این ویروس مبتلا شدند، ولی یک دفعه شاهد یک سیر صعودی در آمار مبتلایان به کرونا بودیم و همین الان و در یکی دو روز گذشته علیرغم اینکه وضعیت بهتر شده بود باز این جریان سیر صعودی به خود گرفته است.
جعفری درباره افزایش تعداد مبتلایان مطرح کرد: عمدتاً دلیل این مسئله ورود مسافران به گیلان و راه افتادن بازارهایی است که هرساله نزدیک به عید ایجاد میشود. با این حال بحث کنترل ورود و خروج مسافران یکی از مسائلی بود که ما از ابتدا به آن تاکید داشتیم و خیلیها هم دلیل ورود این ویروس به استان را هم همین مسافران میدانند.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: از همان ابتدا هم انتظار داشتیم جلوی ورود و خروج گرفته شود، ولی متاسفانه شاهد این موضوع نبودیم و الان هم علیرغم اینکه گفته میشود ورود و خروجها کنترل میشود اینگونه نیست.
وی تصریح کرد: من این عدم کنترل ورود و خروج مسافران را یک بی تدبیری میدانم و با چند نفر از مسئولان امر هم صحبت میکردم به شدت نگران این بودند که موج دوم این ویروس در تعطیلات نوروز سرازیر شود و بعد از هم از این استان به سایر نقاط کشور منتقل شود که اگر این اتفاق رخ دهد، واقعا یک فاجعه خواهد بود.
جعفری ادامه داد: ما وضعیت خراب را در استان میبینیم و همین روزها هم میبنیم که مسافران در حال ورود به شهر هستند. شرایط مراکز درمانی هم همین الان که میگویند به شرایط خوبی رسیده، ظرفیت پذیرش بیماران را ندارد.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: بهداشت و درمان و مراکز درمانی قبل از این ماجرا هم مشکلاتی داشت و در برخی موارد محتاج استانهای دیگر در مسائل پزشکی بود. برخی بیمارستانها در روزهای ابتدا غافلگیر شدند.
وی افزود: در چنین روزهایی آقای شادنوش به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت فعالیت داشت، ولی گویا وزیر بهداشت ایشان را فرستاده تا برای مسئولیتهای بعدی از وی تست بگیرد! چرا در چنین شرایطی باید یک فرد غیربومی که آشنا به منطقه نیست انتخاب شود؟
جعفری گفت: سپاه قرار بود یک بیمارستان صحرایی تاسیس کند، ولی آقای شادنوش با این موضوع مخالفت کرد و مکی گفت: نیازی به این کار نیست. اگر این موارد و مسائلی مانند قرنطینه کردن جدی گرفته میشد، خیلی از شیوع این ویروس جلوگیری میکرد.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: الان هم وضعیت بیمارستانها و مراکز درمانی در گیلان خیلی خوب نیست و اگر نیروهای پای کار جهادی و خیر نبودند معلوم نبود چه بر سر مردم میآید. ما پرستار داشتیم که به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی، گان خود را میشست و مجددا استفاده میکرد.
وی تصریح کرد: همه این موارد و تصمیماتی که از سوی برخی مسئولان دولتی گرفته میشود این نگرانی را ایجاد میکند که موج دوم انتشار این ویروس شدیدتر ایجاد شود. الان با چه دلایلی گفته میشود نباید گیلان قرنطینه شود؟ الان سلامتی مردم در خطر است و نباید به کسی بربخورد.
جعفری با اشاره به فعالیت نیروهای جهادی گیلان هم خاطرنشان کرد: متاسفانه ناکارآمدی برخی مسئولان را نیروهای جهادی میکشند و البته هیچ منتی هم نیست و نیروهای جهادی خدمت به مردم را وظیفه خود میدانند.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بعد از اینکه این مشکل در کشور ایجاد شد متاسفانه با ناکارآمدی برخی مسئولان شاهد احتکار ماسک، موادضدعفونی کننده و برخی اقلام مورد نیاز مراکز درمانی و مردم بودیم برای همین نیروهای جهادی پای کار آمدند. نیروهای بسیج دانشجویی با برنامه ریزی تولید ماسک، گان، مواد ضدعفونی کننده و برخی اقلام دیگر را آغاز کردند.
وی با اشاره به کمبود نیرو در مرکز درمانی تاکید کرد: بعد از مشکلاتی که در این رابطه بوجود آمد، حتی ما میبینیم که نیروهای جهادی در بیمارستانها حاضر میشوند و کارهای خدماتی را انجام میدهند. این انتقاد هم وجود دارند از برخی مسئولان، که چرا تدبیر درستی دیده نشده است و در چنین شرایطی دقیقا کجا هستند!
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: امروز دوستان ما در گروههای جهادی در زمینههای مختلف پای کار هستند، از ضدعفونی خیابانها و معابر شهر گرفته تا تولید ماسک و لوازم پزشکی و تا جایی که بنده خبر دارم بیش از ۱۵۰ گروه جهادی هم اکنون در گیلان فعال هستند.
وی افزود: نیروهای جهادی بسیج دانشجویی هم امروز ظرفیت تولید روزانه بیش از ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار ماسک در استان را دارند و جدای از بسیج دانشجویی استان شاهد این بودیم دوستان بسیج دانشجویی از استانهای دیگر هم پای کار آمدند و دارند به ما کمک میکنند.
جعفری درباره ساخت دستگاه تولید ماسک توسط دانشجویان جهادی و بسیجی و تهیه اقلام غذایی مردم توسط پیکهای جهادی هم گفت: یکی از برنامههای این بود که در ابتدا کاری کنیم که پای مردم به بیمارستانها باز نشود و برای همین هم لازم بود تا رفت و آمدها کمتر شود و در این زمینه بسیاری از گروههای جهادی با برنامه ریزیهایی که انجام دادند، حتی نان مورد نیاز مردم را هم تهیه میکنند و به صورت کاملا بهداشتی به آنها میرسانند تا مردم از منزل کمتر خارج شوند.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: یکی از نیازهای مردم به ماسک بهداشتی بود و دانشجویان دستگاهی تولید کردند که در هر ساعت بیش از ۱۲۰۰ ماسک بدون دخالت دست تولید میکند.
جعفری درباره نیازهای گروههای جهادی استان گیلان هم گفت: خوشبختانه امروز نیروی پای کار به تعداد کافی در صحنه حضور دارد، ولی مشکلی که ما داریم این است که افزایش قیمت و کمبود مواد اولیه، برای تولید اقلام بهداشتی، کار را مقداری برای نیروهای جهادی سخت کرده است و اگر این لوازم که برای تولید اقلام مورد نیاز پزشکان و کادر درمانی و مردم است از سوی مردم و دوستان ما در استانهای دیگر تامین شود کمک بزرگی شده است.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره فعالیت خوب دانشجویان بسیجی در دانشگاه آزاد هم گفت: خوشبختانه دوستان ما در بسیج دانشگاه خیلی خوب با هم مرتبط شدند و به صورت شبکهای اقدامات خوبی را هم انجام میدهند.
جعفری گفت: تاکید ما این است که اگر مردم کار ضروری ندارند از خانه بیرون نیایند و اگر این کار انجام شود خیلی از مشکلات حل خواهد شد و روند کاهشی را در مراجعه به مراکز درمانی خواهیم داشت، برای همین سعی داریم در این رابطه مردم را اغنا کنیم و دوستان ما در بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خیلی خوب دارند روی این موضوع کار میکنند.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: شیوع این بیماری در استان بسیار بالاست و اگر میگوییم مردم از خانه بیرون نیایند و هموطنان استانهای دیگر هم فعلا به گیلان مسافرت نکنند برای این است که این مردم استان با مشکل بیشتری مواجهه نشوند و از طرفی هم ویروس به سایر نقاط کشور منتقل نشود.
وی درباره وضعیت روستاهای گیلان هم بیان کرد: متاسفانه وضعیت روستاهای گیلان خیلی خوب نیست. در برخی روستاها موادضدعفونی کننده نزدیک به ۱۲ روز است پیدا نمیشود. با این حال دوستان جهادی تلاش دارند تا جایی که میتوانند به مردم روستاها هم خدمات رسانی کنند.
جعفری تاکید کرد: بسیاری از روستاهای گیلان از مراکز درمانی مناسب محروم هستند و اگر به نکات بهداشتی رعایت نشود و مردم از سفر به روستاها پرهیز نکنند با مشکلات بسیاری در روستاها مواجه خواهیم شد. البته اکنون هم وضعیت خوبی در روستاها نداریم و آنچنان که در شان مردم باشد به آنها رسیدگی نمیشود.
دبیر مطالبهگری مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره آمار فوتیها هم خاطرنشان کرد: آماری که از فوتیها در گیلان منتشر میشود مربوط به آنهایی است که تست کرونا داده اند و این تست هم مثبت اعلام شده، ولی ما افرادی را هم داریم که فوت کرده اند و مشکوک به کرونا هم بوده اند، ولی، چون به دلیل نبود تجهیزات تست کرونا از آنها گرفته نشده است در آمارها نمیآیند.
وی گفت: وقتی گفته میشود آمار فوتیها کم شده ممکن است برخیها گمان کنند این مشکل برطرف شده و باز هم شاهد سفر به این استان و ازدحام جمعیت در بازارها باشیم که این مشکلات بیشتری ایجاد خواهد کرد.