یک کارشناس بین الملل درباره تحرکات اخیر امریکا در منطقه گفت: عقلای آمریکا اگر هنوز توان نقش آفرینی دارند از ماجراجویی ترامپ جلوگیری کنند که در غیر این صورت منجر به کوبیدن اخرین میخ بر تابوت قدرت نمایی امریکا در غرب اسیا خواهد شد.
حسن عابدینی کارشناس ارشد مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره تحرکات اخیر آمریکا در منطقه گفت: هیاهوی هیات حاکمه امریکا که بعضا با نقل و انتقال نظامی در عراق توامان شده است نشان از راهبرد فعال نیست بلکه بیانگر اوج استیصالی است که گرفتارش شده است.
وی افزود: ژنرالهای چهار ستاره امریکایی بعید است ندانند اصل بدیهی در عملیات نظامی بر غافلگیری استوار است و جنجال رسانهای برای شروع رزمایش صورت میگیرد. با این همه دلایل فراوانی وجود دارد که امریکا توان جنگ فراگیر را ندارد امریکا ۷ هزار میلیارد دلار در عراق هزینه کرده است، اما دستاوردی نداشته است. گذشته از آن امریکا از زمانی که مجبور شد انتخاب مسئولان عراقی از طریق صندوقهای رای را بپذیرد بصورت مستمر دچار زیان شدکه البته این مسیر برگشت ناپذیر است.
عابدینی تصریح کرد: از سوی دیگر نفرت افکار عمومی پس از اقدام تروریستی در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نسبت به امریکا افزایش یافت و امریکا در کسب مقبولیت برای غربگرایان در عراق نیز موفقیت چندانی نداشته است به طوریکه مجلس عراق بصورت رسمی تنها دو روز پس از شهادت فرماندهان مقاومت با تصویب قانونی به خروج نیروهای امریکایی رای مثبت داد.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با تاکید بر نقش محوری نیروهای الحشد الشعبی در حفظ امنیت در عراق گفت: حشدالشعبی که مقابله با داعش و دفاع از تمامیت ارضی را در کارنامه دارد بخشی از نیروهای مسلح است که هرگونه تعرض به ان نقض تمامیت ارضی عراق تلقی میشود.
عابدینی در ادامه این گفتگو گریزی به چالشهای داخلی آمریکا زد و گفت: امریکا افزون بر ۲۳ هزار میلیارد دلار بدهی فدرال دارد که نوعی بحران در حوزه اقتصاد کلان محسوب می شود از طرف دیگر ناکارامدی در مهار ویروس کرونا موجب ایجاد بحران حیثیتی برای امریکا شده است و افکار عمومی امریکا و بین المللی امادگی پذیرش جبهه جدیدی برای جنگ را ندارد.
وی با اشاره به اوضاع نابه سامان ارتش در آمریکا یاد آور شد: شرایط ارتش امریکا مناسب نیست بگونهای که حتی ناو هواپیمابر روزولت با ۴۰۰۰ خدمه با پهلو گیری در گوام عملا از چرخه عملیات خارج شده و وضع دیگر پایگاهها نیز بهتر از این نیست،از طرف دیگر چند پارگی در کنگره سبب شده تا امکان همراهی دمکراتها با جمهوریخواهان در عرصه بحران افرینی نظامی برای ترامپ سخت باشد.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با بیان اینکه این سناریو در شرایطی محقق خواهد شد که قوه عقلائی فرمانروا باشد، گفت: حال اگر کاخ سفید اقدام به هرگونه ماجراجویی مبتنی بر خطای محاسبه دست بزند، قطعا اقدام ایذایی بر ضد حشد الشعبی هیچگونه تغییری در معادلات راهبردی عراق نخواهد داشت. امریکا میتواند با اختیار از روی سرمستی وارد دالان بحران شود، اما خروج از ان در اختیارایالات متحده نخواهد بود.
عابدینی با هشدار به آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات در این کشور گفت: دست درازی ترامپ به نیروهای مقاومت که به مصونیت راهبردی دست یافته اند ممکن است به قرار گرفتن صدها جنازه روی دست آمریکا منجر شود. این مساله نه فقط به عمر سیاسی او در انتخابات ۱۳ ابان ماه پایان میدهد بلکه هیمنه امریکا را نیز در هم میشکند.
وی ادامه داد: انتظار میرود عقلای قوم ایالات متحده اگر هنوز توان نقش افرینی دارند از ماجراجویی دونالد ترامپ جلوگیری کنند که در غیر این صورت منجر به کوبیدن اخرین میخ بر تابوت قدرت نمایی امریکا در غرب اسیا خواهد شد.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل در خصوص سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا مستقر در عراق نیز گفت: این سامانه موشکی فاقد کارایی لازم است و در آزمونی که در عربستان داده رد شده است.
وی ادامه داد این سامانه بارها موشک های نه چندان پیشرفته ارتش و کمیته های مردمی یمن را که به اهداف خود در عمق خاک عربستان اصابت کرده اند را بدون این که قادر به ردیابی باشد از دست داده است.
عابدینی تصریح کرد چنین موضوعی برای رژیم صهیونیستی نیز استفاده شده که با وجود بهره مندی از پیشرفته ترین سامانه های دفاعی مثل گنبد آهنی و همچنین سامانه دفاع موشکی پاتریوت اما هیچ کدام از آنها نتوانسته حتی جلوی موشکهای دست سازمقاومت اسلامی در غزه را بگیرد.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل در پایان خاطر نشان کرد: استقرار پدافند موشکی پاتریوت آمریکا در عراق یک موضوع کاملاً تبلیغاتی است و فاقد نقش عملیاتی در تغییر معادله راهبردی در عراق خواهد بود.