معصومه آقاپور، نماینده شبستر و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، اظهار داشت: یکی از علت هایی که همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نتوانسته است تحقق یابد بدهی دولت به این سازمان است.
وی در پاسخ به این سوال که طبق برنامه ششم توسعه دولت موظف است حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی لشگری و کشوری را همسان سازی کند و مگر مجلس، دولت را موظف نکرده است که بدهی خود را به این سازمان پرداخت کند؟ بیان داشت: در کشور خیلی از موارد وجود دارد که مفاد برنامه ششم یا پنجم، چهارم، سوم، دوم و حتی اول توسعه محقق نشده است.
آقاپور بیان داشت: خیلی از برنامه ها در کشور موجود است اما منابع محدود و این دلیلی است بر اجرا نشدن برنامه ها در کشور است و بدهی به تامین اجتماعی میراث دولت های گذشته است که دولت یازدهم هم طبق روال دولت های گذشته پیش رفت و بدهی های خود را پرداخت نکرده است و این مشکل باعث شده است که بدهی ها به این سازمان زیاد بشود و به ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برسد.
وی ادامه داد: در بودجه امسال، مجلس، دولت را موظف کرده است که به صورت پلکانی بدهی های خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند و یکی از این راهکارها برای پرداخت بدهی دولت به این سازمان این است که تامین اجتماعی به کمک وزارت رفاه اموال دولتی این وزارت خانه را بفروشد و این مبالغ تعلق بگیرد به تامین اجتماعی به عنوان بدهی دولت به این سازمان.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری، گفت: مجلس در بودجه برای این بازنشستگان مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان دیده بود و برای تامین این عدد در بودجه قیمت سوخت را برای پتروشیمی ها در بودجه به قیمت ارز نیمایی تبدیل کردیم و ما بهالتفاوت دلار ۴۲۰۰ با ارز نیمایی در بودجه پیش بینی کردیم که پتروشیمی ها پرداخت میکنند.
آقاپور در پایان تصریح کرد: این مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان هم یک پنجم بودجه لازم برای همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری نیست و چرا در بودجه اولویت با بازنشستگان لشگری و کشوری است چون این بازنشستگان دریافتی نهاییشان کمتر از بازنشستگان تامین اجتماعی است.