کد خبر:۸۳۹۸۵۲
در گفتگو با دانشجو؛

امیدوار: کشورهای اسلامی برای مقابله با تحریم‌ها اتحادیه تشکیل دهند / جای خالی تجارت و اقتصاد در محور مقاومت

رئیس مرکز توسعه اقتصادی جوانان کشور‌های اسلامی گفت: با توجه به فلسفه وجودی محور مقاومت و با در نظر گرفتن امنیت و توسعه کشور‌های اسلامی می‌توان یک اتحادیه اقتصادی- تجاری هدفمند و با واحد پول مشترک در برابر تحریم‌ها تشکیل داد.

رضا امیدوار تجریشی؛ رئیس مرکز توسعه اقتصادی جوانان کشور‌های اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درباره همگرایی و اتحاد اقتصادی در محور مقاومت و کشورهای اسلامی اظهار کرد: فلسفه محور مقاومت در کشورهای اسلامی جهت همسویی برای مبارزه با شرارت بوجود آمد، اما به مرور زمان تعدادی از دولتمردان کشورهای عربی مورد فریب رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گرفتند و تا الان نیز نه‌تنها بر سر راه محور مقاومت سنگ‌اندازی کرده‌اند بلکه دشمنی خودشان را نیز بارها نشان داده‌اند.

 

وی در این باره توضیح داد: به عقیده من تنها راه‌حل موجود برای افزایش قدرت محور مقاومت از بعد اقتصادی، شناسایی فعالان بخش‌های خصوصی کشورهای عربی- اسلامی و همکاری با آنان است. اگر بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران تقویت شود و ارتباطات خوبی شکل بگیرد این مهم رقم خواهد خورد.

 

امیدوار تجریشی با تاکید بر اینکه ایران می‌تواند مرکز تبادل اقتصادی میان بخش خصوصی کشورهای اسلامی باشد، با ابراز تأسف گفت: تاکنون اقداماتی در این رابطه صورت گرفته، اما کافی نبوده است. در ایران همایش‌های بین‌المللی اسلامی مختلفی برگزار می‌شود، اما در هیچکدام از آنان الزامی برای تقویت اقتصادی محور مقاومت صورت نگرفته یعنی صرفا در ابعاد سیاسی و عقیدتی تبادل نظر شده و می‌شود.

 

رئیس مرکز توسعه اقتصادی جوانان کشور‌های اسلامی تصریح کرد: ای کاش در همه این سمینارهای بین‌المللی اسلامی که در کشورمان برگزار می‌شود به همکاری بخش‌های خصوصی نیز توجه می‌شد یا اصلا این حوزه را جهت ارتباط مستقیم و تقویت محور مقاومت از نظر اقتصادی به فعالان این بخش واگذار می‌کردند.

 

وی در ادامه به جنگ اقتصادی و تحریم‌ کشورهای اسلامی از سوی استکبار و ایالات متحده اشاره کرد و گفت: با برگزاری چند گردهمایی از کشورهای منسجم و متحد اسلامی می‌توان الزاماتی را در دستور کار این سمینارها قرار داد تا علیه جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه مبارزه کرد. پرسش من از مسئولان و دولتمردان کشورمان این است که چرا تاکنون هیچ کمپینی میان کشورهای اسلامی و بخش خصوص آنان شکل نگرفته که فعالان این عرصه بتوانند با یکدیگر تجارت و حتی تبادل نظر داشته باشند؟

 

امیدوار تجریشی ادامه داد: فقط تعداد معدودی از کشورهای عربی و اسلامی توجهی به محور مقاومت ندارند و به نوعی مزدور آمریکا و رژیم صهیونیستی بحساب می‌آیند، اما بسیاری از کشورهای اسلامی همانند ایران توسط آمریکای جهان‌خوار مورد تحریم قرار گرفته‌اند و در جنگ اقتصادی به سر می‌برند. اگر صادرات و واردات‌مان با یکدیگر باشد آیا هر یک از این کشورها بدون وابستگی به غرب قادر به تامین نیازهای هم نیستند ؟

 

وی تاکید کرد: بنده مخالف برگزاری همایش‌های بین‌المللی متشکل از کشورهای اسلامی در ایران نیستم، اما وقتی سال‌هاست که کشورمان تحریم است و رهبر معظم انقلاب نیز بارها سیاست‌هایی را جهت مبارزه با جنگ اقتصادی تعیین کرده‌ا‌ند چرا برگزاری همایش‌های اقتصادی با محور مقاومت میان کشورهای اسلامی مورد کم‌لطفی قرار گرفته و صرفا به این گونه سمینارها نگاه سیاسی می‌شود؟ پس اولویت‌های اقتصادی در محور مقاومت چه خواهد شد؟

 

رئیس مرکز توسعه اقتصادی جوانان کشور‌های اسلامی با بیان اینکه دیگر فلسفه محور مقاومت فقط مبارزه با شرارت نیست بلکه امنیت و توسعه اقتصادی هم ملاک است، گفت: کشورهایی که سیاست را درک می‌کنند باید پروژه‌های امنیت اقتصادی هم داشته باشند. برخی کشورهای عربی منافع استراتژیک و گزینه‌های تاکتیکی خود را به طور کامل در اختیار آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار داده‌اند و تمام برنامه‌هایشان را برای تضعیف محور مقاومت به اجرا گذاشته‌اند.

 

امیدوار تجریشی افزود: با توجه به فلسفه وجودی محور مقاومت و البته با در نظر گرفتن امنیت و توسعه اقتصادی کشورهای اسلامی می‌توان یک اتحادیه یا کنسرسیوم اقتصادی- تجاری منسجم، هدفمند و با واحد پول مشترک تشکیل داد تا اهرم فشار جنگ اقتصادی استکبار جهانی مانند تحریم‌ها بر کشورهای اسلامی برای همیشه خنثی و بی‌اثر شود.

 

وی به رسالت و ظرفیت‌های مرکز توسعه اقتصادی جوانان کشور‌های اسلامی اشاره کرد و گفت: این مرکز به تبادل و برقراری ارتباط با جوانان و صاحبان ایده و نوآوردی بخصوص در عرصه صنعت، تجارت و کارآفرین کشورهای اسلامی می‌پردازد و تاکنون راهکارو برنامه‌هایی را به وزارتخانه‌های مربوطه ارائه داده است. بنده به عنوان رئیس این مرکز آمادگی خودمان را برای تشکیل یک اتحادیه منسجم متشکل از کشورهای اسلامی برای تقویت اقتصاد محور مقاومت اعلام می‌کنم البته اگر حمایت عملی از سوی مسئولان مشاهده کنیم.

 

امیدوار تجریشی با این تذکر که باید محور مقاومت را تقویت کرد و نباید با مسائل و اختلافات داخلی آن را به حاشیه برد، تاکید کرد: جوانان کشورهای اسلامی می‌بایست در راستای فعالیت های اقتصادی نوظهور مانند استارت‌آپ‌های محلی و بین کشوری تلاش کنند و کشورهای اسلامی همچون ایران این توانایی را دارند که قطب این کسب‌و‌کارها در منطقه باشند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار