کد خبر:۸۳۹۹۶۷
قبادی دانا در ویدیو کنفرانس خبری:

۵۵ سالمند در مراکز بهزیستی فوت کردند / از میان ۱۰ هزار کودک بی‌سرپرست فقط ۷ مورد مثبت بدون فوتی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در مراکز سالمندان و معلولین عزیز تا ۲۳ فروردین تعداد فوت در مراکز ۵۵ نفر بوده که یک و دو دهم درصد کل فوت شدگان کشور را در اثر کرونا تشکیل می‌دهد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،
وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی در ارتباط ویدئویی روزانه که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار می‌شود اظهار داشت: با شیوع بیماری کرونا در کشور چین پنجم بهمن ماه اولین بخشنامه سازمان بهزیستی به مراکز سراسر کشور ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰۰ مرکز تحت پوشش سازمان بهزیستی که به صورت شبانه روزی از سالمندان و معلولان و افراد دارای اعتیاد که در مراکز اقامتی هستند حمایت می‌کنند گفت: از ۳۰ هزار نفر از مادریاران و مددکاران پرستاران و پزشکان در بیش از ۲۵۰۰ مراکز شبانه روزی بهزیستی تشکر می‌کنم و از ۲۱ هزار پرسنل خدوم سازمان بهزیستی که در این روز‌ها تلاش می‌کنند تقدیر می‌کنم.

وی ادامه داد: با کمک وزارت بهداشت هیچ معلول ذهنی و سالمند بالای ۹۰ و ۱۰۰ سال نبوده که به بیمارستان‌ها مراجعه کند و خدمات ارائه نشود و از خدمات لازم استفاده نکند و به آن‌ها اعلام شود که ونتیلاتور و آمبولانس اختصاص داده نمی‌شود.

قبادی دانا گفت: از پنجم بهمن‌ماه اقدامات را شروع کریم و طبق آمار ۵.۳ دهم احتمال ابتلای سالمندان بیشتر است و ۴.۸ دهم برابر احتمال مرگ و میر آن‌ها بیشتر است. از ۲۵۳۱ مرکز شبانه‌روزی ۴۵ مرکز آلوده شده است که ۱.۷ دهم مراکز کل کشور را تشکیل می‌دهد. در مراکز ما ۵۵ نفر بر اثر بیماری کرونا فوت شده‌اند که ۱.۲ دهم درصد را تشکیل می‌دهد و ۷۱ درصد سن بالای ۷۰ سال داشتند. به طور خاص برای مراکز سالمندان و معلولان ۳۰ مرکز آلوده است که ۴ و ۲ دهم درصد است. از ده هزار کودک بی سرپرست، هیچ فوتی با تلاش مربیان نداشتیم. ۷ مورد کرونا مثبت در یکی از مراکز نگهداری بودند که بهبودی برای آن‌ها حاصل شد.

وی افزود: ۵۹ نفر از کسانی که در مراکز سالمندان مبتلا شده بودند، بهبود یافتند. از ده هزار کودک بی سرپرست، هیچ آمار فوتی با تلاش مربیان آن‌ها نداشتیم. ۷ مورد کرونا مثبت در یکی از مراکز نگهداری بودند که بهبودی برای آن‌ها حاصل شد. در پاتوق معتادان متجاهر با ۲۵۸ تیم مراجعه و آموزش‌های لازم را به آن‌ها داده شد و ۴۸۷ هزار ماسک بین آن‌ها توزیع شد.

وی با بیان اینکه ۵۷ هزار و ۶۶۱ بسته بهداشتی توسط ۳ هزار و ۶۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی برای کودکان خیابان توزیع شد اظهار داشت: برای معتادان متجاهر نیز طرح جمع آوری این افراد به تعویق افتاد و برای کاهش آسیب در محل‌های پرخطر، با ۲۵۸ تیم مراجعه کرده و آموزش‌های لازم را به این افراد دادیم. ۴۳۴ نفر از معتادان متجاهر به مراکز درمانی کشور ارجاع شدند.

قبادی دانا اظهار کرد: در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ با اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ تماس‌های اورژانس اجتماعی مقایسه شده است. ابراز نگرانی درباره رفتار با کودکان ۱۷ هزارم درصد در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ بوده که در بازه زمانی دوم به ۲۶ هزارم درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: تماس‌ها در مورد ابزار نارضایتی رفتار همسر در بازه زمانی اول ۲ هزارم درصد بوده که در بازه زمانی دوم به ۶ هزارم درصد رسیده است. در مورد تماس‌ها در زمینه اقدام به خودکشی نیز در استان تهران یک هزارم درصد در بازه زمانی اول بوده که به چهار هزارم درصد در بازه زمانی دوم رسیده است. این موارد در مقیاس صد هزار نفر جمعیت تنظیم شده است.

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: سامانه وزارت بهداشت نیز یک پیامک در مورد اورژانس ۱۲۳ ارسال کرد که یک پیش زمینه برای مردم جهت آشنایی با خدمات اورژانس ۱۲۳ محسوب می‌شود.

قبادی دانا تصریح کرد: تعداد تماس‌های تلفنی با سامانه روان‌شناسی الزاما به دلیل افزایش اختلالات روانی نیست، بعد از اینکه سازمان بهزیستی در سامانه ۱۴۸۰ تبلیغ لازم را انجام داد تعداد تماس‌های تلفنی با این سامانه سه برابر شد. اطلاع رسانی درباره سامانه ۱۲۳ در روز جمعه صورت گرفت و این کار بی سابقه بوده است در طول بیست سال فعالیت اورژانس اجتماعی. با این حال پس از این اعلام این شماره به ۸۰ میلیون جمعیت کشور، ۱۱۸۵۲ تماس با این سمامانه صورت گرفته که ۳۵۴۶ مورد تماس ما غیرمرتبط با این قضیه بوده است. از تعداد تماس‌ها که منجر به مداخله فیزیکی در ۲۳ فروردین شده ۲۶۲ مورد بوده است یعنی ۲.۲ دهم تماس‌ها، که باید تحلیل لازم در این زمنیه توسط متخصصان صورت گیرد.

قبادی دانا گفت: اینکه مردم اطلاع پیدا کنند در کشور مجموعه‌ای پشتیبان آن‌ها است و می‌توانند در شرایط خاص از اورژانس اجتماعی کمک بگیرند قابل توجه است و گروه‌های در معرض خطر بی پناه نیستند.

وی افزود: جمع آوری کودکان کار خیایان پاک کردن صورت مسئله است این افراد باید ساماندهی شوند ۸۰ درصد کودکان خارجی هستند. بخشی از این افراد کسانی هستند که توسط قاچاق کودک انتقال داده شده‌اند که باید پیگیری قضایی صورت گیرد، برخی کودکان نیازمند هستند که درصد کمتری را تشکیل می‌دهند. ما به تصمیمات ستاد ملی کرونا در رابطه با ساماندهی معتادان و کودکان کار خیابان متعهد هستیم و هدف اصلی ما حفظ سلامت این افراد بوده است و تیم‌های کاهش آسیب ما در ارتباط با افراد کارتن خواب مصرف کننده مواد آموزش لازم را در رابطه با بیماری کرونا آغاز کرده است و همزمان به این افراد اقلام ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش قرار گرفته است.

وی افزود: اینکه این افراد به صورت تجمع در یک مرکز تجمعی قرار گیرند ممکن است باعث سرایت شدید بیماری صورت گیرد. تمام مراکز ما ایزوله و قرنطینه شده‌اند و تلاش شده ملاقات‌ها از طریق اینترنت صورت گیرد. گزارشی که از فرانسه اعلام شده بود نشان می‌داد ۲۳ درصد فوتی‌های این کشور از خانه‌های سالمندان بوده است.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سوم اسفند ماه سال گذشته مبلغ دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به صورت سرانه هر نفر ۳۰ هزار تومان به منظور تهیه مواد ضدعفونی کننده و مواد بهداشتی و ماسک روی کارت بانکی مراکز نگهداری از افرادی که در مراکز شبانه روزی تحت پوشش سازمان بهزیستی نگهداری می‌شوند شارژ شد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن در هفته اول فروردین ماه امسال نیز برای مراکز نگهداری معلولان و سالمندان مبلغ ۲۴ میلیارد تومان به صورت سرانه هر معلول و سالمندی که در مرکز نگهداری می‌شود مبلغ ۵۰۰ هزار تومان ارسال شد که در واقع این مبلغ می‌توانست برای استاندارد نگه داشتن تعداد پرسنل مراکز کمک کند تا بتوانند مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی را به طور مناسب تهیه کنند.

قبادی دانا افزود: به منظور پیشگیری و گسترش ویروس کرونا، طبق بخشنامه‌های اولیه هرگونه ملاقات از مراکز معلولان و سالمندان ممنوع اعلام و قرنطینه هر مرکز آغاز شد و به همه مراکز توصیه شد تا از پرسنل ثابت و تمام وقت استفاده کنند و از همکاری با پرسنل داوطلب حتی المقدور جلوگیری شود.

وی دانا ادامه داد: تاکنون با وجود همه تمهیدات اتخاذ شده از بین ۸۷۵ مرکز نگهداری از سالمندان و معلولان، حدود ۲۵ مرکز در ۱۵ استان کشور آلوده به این ویروس شدند و خوشبختانه مراکز ۱۶ استان فعلا آلوده به این ویروس نشده‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی اظهار کرد: در هفته اول فروردین ماه امسال نیز با حمایت دولت و تخصیص اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی از سوی سازمان برنامه و بودجه، کمک هزینه معیشتی برای ۱۹۱ هزار خانوار که دارای معلولیت شدید و خیلی شدید بودند و سطح درآمد خانوار در دهک یک، دو و سه قرار داشت یعنی خانوار‌هایی که دارای معلولان با بیشترین شدت معلولیت و همچنین توأم با حداقل درآمد و قرار داشتن در دهک درآمدی بسیار پایین جامعه قرار داشتند، بین ۳۶۰ هزار تومان تا ۴۸۰ هزار تومان روی کارت بانکی آن‌ها شارژ شد.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه تمام افرادی که در مداخلات حاضر شدند به گان و ماسک و دستکش مجهز شده و آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند گفت: تاکنون فقط یکی از همکاران ما ۱۵ روز بعد از آخرین حضور در محل کار به علت کرونا فوت کرد و یک مورد نیز در یکی از استان‌ها اتفاق افتاده است.

به گفته قبادی دانا، با توجه به این‌که محدودیت‌هایی برای تجمع این افراد در یک مرکز وجود دارد، از پذیرش مورد جدید در همه مراکز جلوگیری شده است. اگر مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد ملی مقابله با کرونا این باشد که طرح جمع آوری اجرایی شود، می‌توانیم این کار را آغاز کنیم و افراد را قبل از ورود به کمپ‌ها تحت تست قرار بدهیم تا مطمئن شویم که مبتلا به ویروس کرونا نیستند.


وی بیان کرد: قبل از شروع تعطیلی‌ها به این شکل بود که مادرانی که فرزند ۱۰ ساله یا کوچک‌تر دارند در منزل بمانند و نفرات جایگزین به جای آن‌ها در محل کار حاضر شوند. توصیه ما این است که کارکنانی که کودک خود را قبلا در مهد کودک نگهداری می‌کردند در خانه بمانند. مهد کودک یکی از محل‌های تجمع بوده و میزان بروز ویروس کرونا در این محل‌ها بالاست.


قبادی دانا گفت: سامانه ملی فرزندخواندگی آماده شده است و افرادی که خواهان قبول فرزند هستند در سامانه ثبت نام خواهند کرد قرار بود این سامانه در اسفندماه فعال شود، ولی با توجه به شیوع کرونا این موضوع به تعویق افتاد و تا عادی شدن شرایط به تعویق افتاده است.

قبادی دانا در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره سازوکار درمان مبتلایان در مراکز بهزیستی توضیح داد: در اپیدمی مهمتر از موضوع درمان موضوع پیشگیری است اقدامی که در سازمان بهزیستی انجام شده از بهمن ماه این هشدار در مراکز داده شد و اقدامات پیشگیری در ارتباط با عدم ورود خیرین و ملاقات کنندگان انجام شده است، بیماری از طریق پرسنلی که در بیرون رفت و آمد داشتند منتقل شده است.

وی افزود: تمام موارد مشکوک را به اطلاع وزارت بهداشت می‌رسانیم و آن‌ها را به مراکز درمانی منتقل می‌دهیم اگر نیاز به مراقبت آی سی یو بوده انجام شده است. دربرخی کشور‌ها به سالمندان آمبولانس و ونتیلاتور اختصاص نداده بودند که شاهد این اتفاق در کشور ما نبوده‌ایم، در برخی کشور‌ها سالمندان رها شده بودند و در منزل فوت شده بودند. نگاه انسانی و نگاه مردم دارانه اینگونه بوده که مادریاران و پدریاران به گونه‌ای از معلواین و سالمندان مراقبت کرده‌اند که گویی از پدر یا مادر خود مراقبت کرده‌اند. بیماران تا پایان دوره در بیمارستان بستری می‌مانند و دوره نقاهت در مراکز ما سپری می‌شود. از وزرت بهداشت درخواست داریم تمام مددجویان را تست کند تا بیماریابی فعالی صورت گیرد. در یکی از مراکز خیرین این اقدام را برای ۵۵۰ نفر انجام دادند که بیست مورد مثبت بدون علامت بودند و جداسازی صورت گرفت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار