دبیر انجمن اسلامى دانشجویان رم گفت: دولت ایتالیا در مراحل اولیه شیوع ویروس کرونا، غافلگیر شد و این غیرقابل انکار است، اما در مراحل بعدى، قرنطینه سراسرى را اعلام کرد و وضعیت را تحت کنترل داشت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، على صفرى، دبیر انجمن اسلامى دانشجویان رم در مورد اروپا در چنگال کرونا که به صورت زنده در اینستاگرام پخش شد، گفت: در روزهاى پایانی شیوع بیمارى کرونا در چین، گزارش هایى از ابتلاى موردى به این ویروس در کشورهاى اروپایى از جمله ایتالیا داده شد.
صفرى افزود: اولین گزارش ابتلا به این ویروس در ایتالیا در ٣٠ ژانویه بود و افراد مبتلا سریعا قرنطینه شدند. ١٣ فوریه بود که حدودا ۶۰ نفر در شمال ایتالیا به کرونا مبتلا شدند و در ۱۰ شهر شمالى، گزارش هایى از شیوع این ویروس داده شد. ایتالیا در اولین قدم، این ۱۰ شهر را قرنطینه کرد.
دبیر انجمن اسلامى دانشجویان رم اضافه کرد: بعد از اینکه قرنطینه عمومى در ایتالیا اعلام شد، مردم به فروشگاهها هجوم بردند تا در تنگنا قرار نگیرند و مایحتاج خود را تامین کنند، اما درگیرى در این فروشگاهها وجود نداشت و اعلام درگیرى، کذب است.
وى ادامه داد: بیش از ۱ ماه از قرنطینه عمومى در ایتالیا مى گذرد، به دستور نخست وزیر این کشور، ادارات تعطیل نیستند و به صورت شیفتى فعالیت دارند، اما موارد بهداشتى در آنها رعایت مى شود؛ با این حال، صاحبان مشاغل آزاد تعطیل هستند و براى کمک به این قشر که در تنگنا قرار نگیرند، دولت سامانه اى راه اندازى کرده تا مشخصات این افراد در آن ثبت شود و بنا است که طى روزهاى آینده مبلغى به عنوان کمک هزینه به حساب این افراد واریز شود تا مایحتاج اولیه خود را تامین کنند. حتى کمک هایى از سوى ارگان هاى مردم نهاد به این قشر شده است.
صفرى افزود: از هفته گذشته، شهردارى هاى ایتالیا به افرادى که در ایام قرنطینه درآمدى نداشتند (صاحبان مشاغل آزاد و دانشحویان) براى تامین مایحتاج اولیه آن ها، معادل ۴ یورو بن خرید اعطا کرده و حتى معافیت هاى مالیاتى براى این افراد در نظر گرفته شده است.
دبیر انجمن اسلامى دانشجویان رم با بیان اینکه دانشجویان ایرانى جمعیت زیادى از دانشجویان خارجى ایتالیا را به خود اختصاص داده اند، بیان کرد: شب گذشته، پایان سال تحصیلى در ایتالیا اعلام شد ولى همچنان برخى کلاسها به صورت آنلاین برگزار مى شوند. دانشجویان ایرانى ایتالیا هنوز به ایران بازنگشتند، اما صحبت هایى براى انجام این مهم شده است.
وى با بیان اینکه بحث رضایت از دولت ایتالیا در ایام قرنطینه نیاز به پایش دقیق دارد، ابراز کرد: نمى توانیم بگوییم که کشورهاى اروپایى و ایتالیا در جریان کرونا شکست خوردند. این کشورها با اینکه از شیوع کرونا اطلاع داشتند، اما غافلگیر شدند. دولت ایتالیا در مراحل اولیه شیوع ویروس، غافلگیر شد و این غیرقابل انکار است، اما در مراحل بعدى، قرنطینه سراسرى را اعلام کرد و وضعیت را تحت کنترل داشت.
صفرى با بیان اینکه ایام قرنطینه در ایتالیا تا ٢٠ روز دیگر تمدید شده و فعلا مشخص نیست چه زمانى خاتمه یابد، اظهار کرد: در کشورهاى اروپایى، نژاد پرستى وجود دارد و این احتمال مى رود که رسیدگى به بیماران کرونایى اروپایى در اولویت قرار داشته باشد و افراد خارجى در اولویت درمان نباشند، اما در بحث دین و آیین این مسئله وجود ندارد و بخاطر دینِ شخص مبتلا از درمان او خوددارى نمى کنند و تفاوتى بین دینها قائل نمى شوند.