یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: کردها و اهل تسنن تاکید و پافشاری بر انتخاب وزرا از گروهها و احزاب خودشان دارند و همین روند با این رویکرد،دست الکاظمی برای تشکیل کابینه بسته خواهد ماند.
رضا میرابیان کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص احتمالی ناکامی الکاظمی در تشکیل کابینه در عراق گفت: در پروسه تشکیل کابینه و انتخاب وزرا در عراق گروهها و احزاب شیعه دست نخست وزیر را برای انتخاب باز گذاشته اند به شرط آنکه این انتخاب از میان افراد شایسته صورت بگیرد حتی اگر از حزب و گروه آنها نباشد.
وی ادامه داد: اما متاسفانه کردها و اهل تسنن تاکید و پافشاری بر انتخاب وزرا از گروهها و احزاب خودشان دارند و همین روند را در برخورد با سایر نخست وزیران پیشنهادی از جمله علاوی و الزرفی نیز داشتند، لذا اگر اهل سنت و کردها بخواهند با همین رویکرد پافشاری در انتخاب وزرا داشته باشند دست الکاظمی برای تشکیل کابینه بسته خواهد ماند.
میرابیان ادامه داد: متاسفانه بحث سهم خواهی احزاب برای اینکه وزرا از حزب آنها باشد کار تشکیل کابینه در عراق را از ابتدا با مشکل مواجه کرده بود و اساسا این سنت غلط رهاورد آمریکاییها در زمان اشغال عراق بود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: در تمام دنیا هر حزب و گروهی که اکثریت جامعه را به خود اختصاص داده باشد طبیعتا در آن جامعه حاکم خواهد بود، اما در عراق این طور نیست.
وی افزود: در عراق تمام احزاب و گروههای سیاسی ولو اینکه در اقلیت باشند میخواهند در حاکمیت مشارکت داشته باشند، اما در عین حال هم میخواهند درون حاکمیت اپوزسیون یا همان مخالف نیز باشند.
میرابیان تصریح کرد: در شرایط فعلی عراق خود شیعیان به تنهایی و از لحاظ قانونی به دلیل آنکه تعداد اعضای آنها در پارلمان به حد نصاب قانونی رسیده است میتوانند کابینه تشکیل دهند، اما چون سنت غلط حضور سایر احزاب اقلیت برای تشکیل کابینه توسط آمریکاییها پایه گذاری شده است این اتفاق عملیاتی نمیشود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان با بیان اینکه علت ناکامی نخست وزیران در عراق و تشکیل کابینه در حقیقت دمکراسی توافقی است که تن به اکثریت نمیدهد گفت: اما تمام این پروسه برای این که گفته شود الکاظمی از نخست وزیری عراق انصراف خواهد داد قضاوت زود هنگامی است.