آخرین اخبار:
کد خبر:۸۴۵۸۴۹
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

عمویی: اینستکس هرگز جایگزین تعهدات غربی‌ها در برجام نمی‌شود / باید تمامی کالا‌های مورد نیاز ایران تأمین شود

منتخب یازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: هرگز اینستکس جایگزین تعهدات غربی‌ها در موضوع برجام نمی‌شود و به‌تبع آن، طرف اروپائی نمی‌تواند مدعی این باشد که ایران به تعهدات خود در این توافق برگردد.
امید فعال

ابوالفضل عمویی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه انجام نخستین تراکنش مالی در چارچوب ابزار حمایت از مبادلات تجاری موسوم به «اینستکس» اقدام بزرگی نیست، اظهار داشت: با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام، طرفین اروپایی و سایر کشور‌های باقی‌مانده در این توافق از جمله جمهوری اسلامی، با هم جلساتی را برگزار کردند و در چارچوب گروه مشترک برجام، اروپایی‌ها ۱۱ تعهد برای حفظ ایران در این توافق برعهده گرفتند. غربی‌ها به هیچ‌کدام از تعهدات خود پایبند نبوده‌اند و همچنان این ۱۱ تعهد روی کاغذ باقی‌مانده است.

وی ادامه داد: طرف غربی متعهد شد که مکانیسم مالی در چارچوب یک حساب ویژه مشترک برای انجام تراکنش‌های مالی بین طرفین ایجاد کند. اروپایی‌ها برای ایجاد «اینستکس»، بیش از یک سال زمان ایران را هدر دادند و نخستین اقدام برای انجام تراکنش، از جانب کشورمان بوده است.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه اروپایی‌ها در انجام تعهدات خود بدعهدی کردند، گفت: جمهوری اسلامی پس از یک سال، در پنج مرحله تعهدات خود را کاهش داد و در حال حاضر دیگر محدودیتی برای برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود در چارچوب برجام قائل نیست.

عمویی بیان کرد: طرف اروپایی به بهانه حفظ ایران در برجام، نخستین تراکنش را در چارچوب اینستکس انجام داد، این تراکنش از مبلغ بسیار پایینی برخوردار بود و در شرایط عادی نیز، کشورمان توانایی جابجایی این قبیل مبالغ را داشته است. غربی‌ها این موضوع را به واردات کالا‌های بشردوستانه و دارو محدود کردند و در این شرایط خواسته جمهوری اسلامی ایران تأمین نمی‌شود.

وی با بیان این مطلب که آمریکایی‌ها به‌صورت یک‌جانبه و غیرقانونی برجام را نقض کردند، بیان داشت: اگر اینستکس می‌خواهد کشورمان را در توافق برجام نگه دارد، باید چند تغییر اساسی در سازوکار خود ایجاد کند، می‌توان به افزایش ظرفیت مالی و تأمین تمامی کالا‌های مورد نیاز ایران اشاره کرد.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم معتقد است که نخستین تراکنش، یک عمل نمادین بوده است، افزود: هرگز اینستکس جایگزین تعهدات غربی‌ها در موضوع برجام نمی‌شود و به ‌تبع آن، طرف اروپائی نمی‌تواند مدعی این باشد که ایران به تعهدات خود در این توافق برگردد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار