به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شیوع ویروس کرونا ظاهرا بر سیاست ورزی برخی سیاسیون و سیاست خارجی کشورها تاثیرگذار بوده است. شاید به همین دلیل است که این روزها اخبار ضد و نقیضی درباره تبادل زندانی میان ایران و آمریکا به گوش می رسد. هرچند بحث تبادل زندانی میان ایران و آمریکا موضوع تازه ای نیست و در سال های گذشته و در برهههای مختلف زمزمه های آن مطرح بوده اما شیوع کرونا ظاهرا جدیتها را برای پیگیری این موضوع بیشتر کرده است. همانطور که سخنگوی دولت بر این مسئله صحه می گذارد و میگوید: آمریکا نسبت به گذشته آمادگی بیشتری برای خاتمه دادن به این موضوع دارد.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز هم چند روز پیش در گزارشی مدعی شد که واشنگتن و تهران برای تبادل یک کهنه سرباز نیروی دریایی آمریکا با یک پزشک ایرانی-آمریکایی در حال مذاکره هستند.
سخنگوی دولت رسما اعلام کرد که ایران برای تبادل همه زندانیان ایرانی و آمریکایی آمادگی دارد و نیازی به میانجیگری در این رابطه نیست. البته ربیعی گفت که طرف آمریکایی هنوز در این خصوص اعلام نظر نکرده است.
علی ربیعی در توضیح این مسئله، گفت: ما از مدت ها پیش اعلام کردیم که برای تبادل همه زندانیان ایرانی و آمریکایی آمادگی داریم و وزیر خارجه کشورمان این موضوع را به صراحت اعلام کرد.
آمریکا هنوز پاسخ نداده است
وی ادامه داد: ما اعلام کردیم که بدون هیچ پیش شرطی آمادگی تبادل برای همه زندانیان و گفتگو برای این آزادی وجود دارد اما آمریکا است که تاکنون از پاسخ خودداری کرده و امیدواریم که در شرایط شیوع بیماری کووید ۱۹ که جان شهروندان ایرانی را در زندان های آمریکا تهدید می کند، دولت آمریکا سرانجام مراقبت از جان انسان ها را به سیاست ترجیح دهد و به این مسیر برگردد.
شهروندان ایرانی در زندان های آمریکا در شرایط مطلوبی نیستند
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: همین جا هم اعلام می کنیم که ما دولت آمریکا را مسئول جان و سلامت همه شهروندان ایرانی می دانیم که از خانواده های خود دور هستند. در عین حال اطلاعاتی داریم که شهروندان ایرانی در زندانهای آمریکا در شرایط مطلوبی نیستند و به خوبی مراقبت نمی شوند. این برای ما نگران کننده است.
آمریکا نسبت به گذشته آمادگی بیشتری برای خاتمه دادن به این موضوع دارد
ربیعی تصریح کرد: با این حال به نظر ما می آید آمریکا نسبت به گذشته آمادگی بیشتری برای خاتمه دادن به این وضعیت دارد. به همین دلیل اکنون قضاوت نهایی را نمی کنیم و موکول می کنیم به مشاهده پیشرفت محسوسی که در جریان امور باشد.
نیازی به میانجی گر نیست
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کشوری به عنوان میانجی برای گفتگو در این خصوص مامور شده یا خیر، اظهار کرد: دولت آمریکا از آمادگی ما مطلع شده و ما فکر می کنیم نیازی به قرار دادن میانجی نیست با این حال در صورت موافقت طرف آمریکایی، دفتر حفاظت از منافع ایران نقطه نظرات ما را درباره جزئیات، شامل نحوه و زمان انجام این مبادله به واشنگتن اعلام خواهد کرد.
سخنگوی دولت یادآور شد: ما اعلام کردیم که آمادگی بحث کردن پیرامون آزاد کردن همه زندانیان را داریم، این طرف آمریکایی است که باید در این زمینه اعلام نظر کند و شواهدی درباره تغییر دیدگاه آنها وجود دارد.