یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: ترامپ تمایلی به جنگ در منطقه ندارد و از آنجا که در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ قرار دارد، قطعا به دنبال آغاز جنگی نیست که نتیجه انتخابات در کشورش را علیه او تحت الشعاع قرار دهد.
مرتضی غرقی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره وتوی قطعنامه قدرت جنگی که مانع از شروع جنگ آمریکا با ایران بدون رضایت کنگره میشد، توسط ترامپ گفت: وتوی ترامپ براساس قانونی است که اختیارات ریاست جمهوری را برای اقدام نظامی علیه کشورهای دیگر افزایش میدهد و قانون میهن پرستی نام دارد که براساس آن به رئیس جمهور آمریکا اجازه داده میشود اقدامات نژاد پرستانه خود را در کشورهای ثالث برای سرکوب آنچه آنها تروریسم میدانند انجام دهد.
وی افزود: این قانون به رئیس جمهور اجازه میدهد بدون مصوبه کنگره اقدامات نظامی مقطعی را در برخی کشورهای مخالف آمریکا که به گفته آنها مدافع تروریسم هستند، صورت دهد.
غرقی ادامه داد: آنچه الان در کنگره آمریکا اتفاق افتاد و کنگره این کشور نتوانست مانع آن شود، چند دلیل دارد اول آنکه اگر این اتفاق میافتاد شکست بزرگی برای حزب جمهوری خواه به حساب میآمد و چون ترامپ به نمایندگی از این حزب در مسند ریاست جمهوری نشسته است آنها نمیتوانند علیه خودشان به یک قانون رای دهند. مهمتر اینکه این قانون در دوره یک رئیس جمهور جمهوری خواه دیگر به نام بوش به تصویب رسیده بود و از آنجا که حزب جمهوری خواه اکثریت مجلس سنا را تشکیل میدهند طبیعی بود این اتفاق بیفتد و این قطعنامه وتو شود.
این کارشناس مسائل آمریکا دلیل دیگردرباره وتوی این قطعنامه را یک دعوای درونی بین احزاب مختلف در آمریکا دانست و تصریح کرد: جمهوری خواهان در کنگره تصور میکنند اگر موجبات محدودیت ترامپ را فراهم کنند، قدرت در اختیار حزب جمهوری خواه تعدیل میشود که این نیز یک نکته منفی برای آنها به حساب میآید.
وی در پاسخ به این سوال که این اقدامات ترامپ و هم حزبیهای او تا چه اندازه میتواند منجر به ایجاد جنگ علیه ایران در منطقه شود نیز گفت: شرایط فعلی آمریکا شرایطی نیست که قادر به راه اندازی جنگ باشد، از طرف دیگر شرایط خود ترامپ نیز به گونهای نیست که بتواند فرماندهی یک جنگ را به عهده بگیرد و از همه اینها مهمتر ایران کشوری نیست که بتوان آن را تهدید کرد.
غرقی ادامه داد: نکته قابل توجه دیگر آن است که ترامپ تمایلی به درگیری و جنگ در منطقه ندارد و از آنجا که در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ نیز هست و یک عمر شعار دوری از جنگ سرداده و سایر روسای جمهور را به خاطر جنگ تقبیح کرده است، قطعا به دنبال آغاز جنگی نیست که نتیجه انتخابات در کشورش را علیه او تحت الشعاع قرار دهد.
این کارشناس مسائل آمریکا در پایان خاطر نشان کرد: همه این اتفاقات مانع حمله آمریکا به ایران خواهد شد و از طرف دیگر از آنجا که شرایط منطقه نیز بسیار آسیب پذیر است اگر جنگی رخ دهد اول از همه جایگاه آمریکاییها در غرب آسیا و جهان بیش از پیش متزلزل خواهد شد.