معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبهای با تأکید بر ادامه تماسها با مقامات تهران و کاراکاس در عرصه مبارزه با کرونا، گفت: روسیه به آمریکا پیشنهاد داده تا پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی حداقل برای پنج سال دیگر تمدید شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که این کشور دائماً با ایران و ونزوئلا درباره مبارزه با شیوع ویروس کرونا، از جمله تبادل اطلاعات تحلیلی با آنها، ارتباط برقرار میکند.
این دیپلمات در این رابطه توضیح داد: «مطمئناً ما با مقامات ایرانی و ونزوئلایی در رابطه با بیماری همه گیر ویروس کرونا در ارتباط هستیم. ضمن اینکه این تماسها دائمی و در سطوح و مسائل مختلف است. صحبت تنها بر سر مسائل مربوط به ارائه کمکهای پزشکی یا مالی نیست. مذاکرات با مقامات تهران و کاراکاس شامل تبادل ارزیابیها، تجزیه و تحلیل وضعیت و همچنین بررسی موضوعات مربوط به تعامل در سازمانهای بین المللی مربوط که کشورهای ما در آنها عضویت دارند نیز میشود.»
همکاریهای تخصصی بین مسکو و واشنگتن در رابطه با مبارزه با کرونا
معاون وزیر خارجه همچنین اعلام کرد که روسیه و آمریکا از طریق بخشهای تخصصی در حال کار به روی موضوعات مربوط به کمکهای متقابل در عرصه مبارزه با شیوع عفونت ویروس کرونا هستند.
این دیپلمات در پاسخ به سؤال در ابن باره گفت: «مسائل مربوط به کمک و همچنین همکاری از طریق وزارتخانه های تخصصی در این زمینه در دستور کار مذاکرات دوجانبه قرار گرفته و مواردی هم در حال انجام است. البته من فعلاً نمیتوانم به طور خاص به جزئیات دقیق این همکاری اشاره کنم.»
پیش از این "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا در جمع خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده در صورت ضرورت دستگاههای تنفس مصنوعی به روسیه خواهد فرستاد. به گفته وی، این پیشنهاد در جریان مذاکرات تلفنی وی با ولادیمیر پوتین، همتای روسی اش مطرح شده است.
پیشنهاد روسیه به آمریکا درباره تمدید پیمان استارت-۳ برای پنج سال دیگر
سرگئی ریابکوف در این مصاحبه همچنین اعلام کرد که روسیه به ایالات متحده پیشنهاد کرده است که پیمان ادامه کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی (معروف به پیمان استارت-۳) را به مدت پنج سال تمدید کنند.
وی توضیح داد: «ما بر این باوریم که این توافقنامه دوجانبه قادر است پیش بینی قابل اطمینانی در زمینه تسلیحات موشکی-هستهای را برای یک دهه آینده تضمین کند و سزاوار است تا این سند برای یک دوره ۵ ساله دیگر تمدید شود. این دقیقاً دورهای است که طی آن میتوان مکانیسم جدیدی در این زمینه در نظر گرفت یا مکانیسم موجود در زمینه کنترل تسلیحات را توسعه داد.»
این دیپلمات بلندپایه در عین حال یادآور شد که مذاکرات روسیه و ایالات متحده در این زمینه قطع نشده و همچنان ادامه دارد.
علاوه بر این، معاون وزیر خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد که به تعویق افتادن زمان برگزاری کنفرانس بازنگری در پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT)، به دلیل فراگیر شدن بیماری ویروس کرونا، بهانهای برای انتقاد کنندگان از این سند نباشد تا ارزش این توافقنامه را زیر سئوال ببرند.
به گفته وی، فدراسیون روسیه، مانند اتحاد جماهیر شوروی، تمام مفاد این توافقنامه را به طور کامل رعایت کرده، کاملاً نسبت به آن متعهد است و برای تقویت رژیم منع گسترش هستهای تلاش میکند.
تردید روسیه درباره هدف واقعی انتصاب سفیر جدید آمریکا در بلاروس
سرگئی ریابکوف در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که مقامات مسکو با دقت این مسئله را زیر نظر خواهند داشت که قصد واقعی آمریکا برای تعیین سفیر جدید این کشور در بلاروس، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ به اینطرف چیست. وی گفت: «ما روند اوضاع در این رابطه را با دقت زیر نظر خواهیم داشت که این مسئله عملاً چه معنایی دارد. البته ایالات متحده بطور کلی فعالیت خود را در کشورهایی که مستقیماً با روسیه مرز مشترک دارند را افزایش داده است.»
به گفته وی، این فعالیت، به ویژه در عرصه امنیت بیولوژیکی، سؤالات زیادی را برای مقامات مسکو ایجاد کرده است.
لازم به یادآوری است، دونالد ترامپ چند روز قبل "جولی فیشر" دستیار معاون وزیر امور خارجه آمریکا را برای تصدی پست سفیر ایالات متحده در بلاروس به مجلس سنا معرفی کرد. خانم فیشر نخستین سفیر آمریکا در مینسک، از سال ۲۰۰۸ به اینطرف خواهد بود که روابط دیپلماتیک بین دو کشور به پایینترین سطح کاهش یافت.