مشاور رئیسجمهور آمریکا در گفتوگو با وبسایت عراقی اعلام کرد، نخستوزیر عراق به دلیل وجود خطر داعش اجازه خروج نیروهای آمریکایی از عراق را نمیدهد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «گابریل صوما» مشاور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در امور غرب آسیا از محورهای دیداری که قرار است میان دولت عراق و آمریکا در ژوئن آینده پیرامون بررسی توافق راهبردی میان دو طرف برگزار شود، پرده برداشت و تأکید کرد، «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق اجازه خروج نیروهای آمریکایی از عراق را نمیدهد.
وی به وبگاه «المعلومه» گفت: دو توافق میان دولت عراق و ایالات متحده آمریکا وجود دارد؛ اولی توافق راهبردی و پیرامون روابط دوجانبه میان بغداد و واشنگتن از نظر سیاسی، دیپلماتیک، تجاری، مالی، انرژی، مسایل قضایی و نیز خدمات، علوم، فرهنگ و محسیط زیست است و توافقنامه دوم، توافق چارچوب استراتژیک و مربوط به امنیت میان طرفین است؛ این توافقنامه دوم، حضور آمریکا در منطقه و خروج آن از عراق را مشخص میکند.
صوما ادامه داد: توافقنامه امنیتی معروف توافقنامه چارچوب استراتژیک در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱ و پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق تمام شد، اما دولت عراق در سال ۲۰۱۴ بار دیگر آن را فعال کرد. مذاکراتی که در ژوئن میان عراق و آمریکا برگزار خواهد شد مربوط به این توافقنامههای قابل اجرا هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا توافقنامه استراتژیک با آمریکا لغو خواهد شد؟ گفت: لغو این توافقنامه با آمریکا امری بعید است. دولت عراق قصد دارد توافقنامهها با واشنگتن را قابل اجرا نگه دارد.
صوما در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا الکاظمی خواستار خروج نیروهای آمریکایی خواهد شد، گفت: نخستوزیر جدید عراق به دلیل وجود خطر داعش، نیروهای آمریکایی را در عراق نگه خواهد داشت و اجازه خروج آنها را نخوهد داد. داعش همچنان در عراق قوی است و امنیتش را تهدید میکند. خطر داعش، الکاظمی را به سمت ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق و عدم درخواست برای خروج آنها سوق خواهد داد.
وی سپس معافیت عراق از تحریمهای ایران برای واردات گاز را بخشی از حمایت آمریکا از دولت الکاظمی خواهد و گفت: دولت آمریکا از الکاظمی برای اجرای انتخابات زودهنگام حمایت خواهد کرد. الکاظمی از تأیید و حمایت دولت آمریکا برخوردار است و باید سلاح را منحصرا تحت کنترل دولت قرار دهد و طرفهای مسلح را از ارتش و نیروهای مسلح عراق جدا کند.
کابینه عراق شنبه گذشته با تشکیل «هسته بحران» متشکل از افراد متخصص در امور خارجه و روابط بینالملل برای گفتگو با طرف آمریکایی جهت بازنگری در توافقنامه راهبردی موافقت کرد.