به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید عباس موسوی سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: تا زمانیکه اَشغالگری و جنایت هست، روز قدس گرامی داشته خواهد شد و ملت ایران سردمدار آن خواهد بود. امسال روز قدس متفاوتی داریم و رهبری برای مخاطبان جهانی سخنرانی خواهند کرد.
وی افزود: اتفاقات رخ داده در دو کشور همسایه ما یعنی عراق و افغانستان به تفاهم سیاسی ختم شد.
موسوی همچنین خاطرنشان کرد: عراق برای ما اهمیت بسیاری دارد و لزوم یک دولت مقتدر مورد نیاز بود که الحمدالله تشکیل شد و مورد تایید جمهوری اسلامی هم هست.
تفاهم صورت گرفته در افغانستان مورد استقبال جمهوری اسلامی است
وی درباره غرق شدن اتباع افغانستان و اقدامات دستگاه دیپلماسی گفت: ضمن احترام به دولت و ملت افغانستان اما مایلیم رفت و امدها براساس قانون باشد ولی عدهای هستند که سعی میکنند از این جمعها سو استفاده کننند. آنچه روایت شده هیچ نهاد امنیتی و مرزی گزارشی نکرده و معلوم نیست اینها به چه طریقی جان باختند اما ما این واقعه را که در خاک ایران رخ داده، رد کردیم و مشکلات مرزی باید از طریق هیاتهای مرزی دو کشور بررسی شود و در واست بررسی هم از طرف مرزبانهای ما بوده است.
موسوی در ادامه گفت: آنچه ما بر آن تاکید داریم این است که این اتفاق در خاک ایران و توسط نیروهای ایرانی صورت نگرفته و نیازمند بررسی است. احتمالا به زودی هیاتی مجددا به افغانستان اعزام میشود.
اقدام آمریکاییها بی شرمانه است
وی در مورد حواشی ایجاد شده برای نفتکشهای اعزامی به سوی ونزوئلا توسط ایران گفت: آنچه که آمریکاییها در مورد نفتکشهای ما اعلام کردند، اقدامی بی شرمانه است و در صورت هر اقدامی از سوی آمریکا با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد و ما توصیههای لازم را از طریق سفیر سوییس به مقامات آمریکایی اعلام کردیم.
موسوی درباره رایزنیهای ظریف در توافقات صورت گرفته در افغانستان گفت: نقش ایران در این زمینه مبرز بوده است. ما بر خلاف کشورهایی که دنبال گل الود کردن شرایط در افغانستان هستند، میخواهیم افغانستان امن باشد.
وی درباره مسئله روز جهانی قدس خاطرنشان کرد: برگزاری روز قدس مربوط به امت اسلامی است و هر مسلمانی در هرجای دنیا احساس مسئولیت می کند. همه مسلمانان با ملیتهای مختلف در این مراسم با شکوه شرکت میکنند.
مزاحم فکر کردن آقای بورل نمی شویم/اروپا پا را از گفتادرمانی فراتر ببرد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص همراهی اروپا با آمریکا در جلوگیری از لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران و اظهارات بورل مبنی بر اینکه باید درباره آن فکر کنند در حالی که قبلا مخالف موضع آمریکا بودند، گفت: مزاحم فکر کردن آنها نمیشویم ضمن اینکه همانطور که اروپا در گذشته گفتار درمانی میکرد احتمالا این قاعده نیز مستثنی نباشد اما امیدواریم اروپا قدری به خود بیاید.
وی درباره درخواست میانجیگری بن سلمان از الکاظمی بین ایران و عربستان گفت: مشخصا چیزی دریافت نکردیم اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده چه با میانجی و چه بدون میانجی امادگی تلطیف فضا و گفتگو با همسایگان خود را دارد.