آخرین اخبار:
کد خبر:۸۴۸۶۱۰
در نشست خبری مطرح شد؛

موسوی: هرگونه اقدام علیه کشتی‌هایمان پاسخی قاطع در پی خواهد داشت / آمادگی رفع سوء تفاهم با همسایگان را داریم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آنچه که آمریکایی‌ها در مورد نفتکش‌های ما اعلام کردند، اقدامی بی شرمانه است و در صورت هر اقدامی از سوی آمریکا با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید عباس موسوی سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: تا زمانیکه اَشغالگری و جنایت هست، روز قدس گرامی داشته خواهد شد و ملت ایران سردمدار آن خواهد بود. امسال روز قدس متفاوتی داریم و رهبری برای مخاطبان جهانی سخنرانی خواهند کرد.

وی افزود: اتفاقات رخ داده در دو کشور همسایه ما یعنی عراق و افغانستان به تفاهم سیاسی ختم شد.

موسوی همچنین خاطرنشان کرد: عراق برای ما اهمیت بسیاری دارد و لزوم یک دولت مقتدر مورد نیاز بود که الحمدالله تشکیل شد و مورد تایید جمهوری اسلامی هم هست.

تفاهم صورت گرفته در افغانستان مورد استقبال جمهوری اسلامی است

وی درباره غرق شدن اتباع افغانستان و اقدامات دستگاه دیپلماسی گفت: ضمن احترام به دولت و ملت افغانستان اما مایلیم رفت و امدها براساس قانون باشد ولی عده‌ای هستند که سعی میکنند از این جمع‌ها سو استفاده کننند. آنچه روایت شده هیچ نهاد امنیتی و مرزی گزارشی نکرده و معلوم‌ نیست اینها به چه طریقی جان باختند اما ما این واقعه را که در خاک ایران رخ داده، رد کردیم و مشکلات مرزی باید از طریق هیات‌های مرزی دو کشور بررسی شود و در واست بررسی هم از طرف مرزبان‌های ما بوده است.

موسوی در ادامه گفت: آنچه ما بر آن تاکید داریم‌ این است که این اتفاق در خاک ایران و توسط نیروهای ایرانی صورت نگرفته و نیازمند بررسی است. احتمالا به زودی هیاتی مجددا به افغانستان اعزام می‌شود.

اقدام آمریکایی‌ها بی شرمانه است

وی در مورد حواشی ایجاد شده برای نفتکش‌های اعزامی به سوی ونزوئلا توسط ایران گفت: آنچه که آمریکایی‌ها در مورد نفتکش‌های ما اعلام کردند، اقدامی بی شرمانه است و در صورت هر اقدامی از سوی آمریکا با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد و ما توصیه‌های لازم را از طریق سفیر سوییس به مقامات آمریکایی اعلام کردیم.

موسوی درباره رایزنی‌های ظریف در توافقات صورت گرفته در افغانستان گفت: نقش ایران در این زمینه مبرز بوده است. ما بر خلاف کشورهایی که دنبال گل الود کردن شرایط در افغانستان هستند، میخواهیم افغانستان امن باشد.

وی درباره مسئله روز جهانی قدس خاطرنشان کرد: برگزاری روز قدس مربوط به امت اسلامی است و هر مسلمانی در هرجای دنیا احساس مسئولیت می کند. همه مسلمانان با ملیتهای مختلف در این مراسم با شکوه شرکت میکنند.

مزاحم فکر کردن آقای بورل نمی شویم/اروپا پا را از گفتادرمانی فراتر ببرد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص همراهی اروپا با آمریکا در جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران و اظهارات بورل مبنی بر اینکه باید درباره آن فکر کنند در حالی که قبلا مخالف موضع آمریکا بودند، گفت: مزاحم فکر کردن آنها نمی‌شویم ضمن اینکه همانطور که اروپا در گذشته گفتار درمانی می‌کرد احتمالا این قاعده نیز مستثنی نباشد اما امیدواریم اروپا قدری به خود بیاید.

وی درباره درخواست میانجی‌گری بن سلمان از الکاظمی بین ایران و عربستان گفت: مشخصا چیزی دریافت نکردیم اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده چه با میانجی و چه بدون میانجی امادگی تلطیف فضا و گفتگو با همسایگان خود را دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سوالی درباره تهدید آمریکا در پی رفت و آمد کشتی‌های ایرانی و ونزویلایی و واکنش ایران خاطرنشان کرد: تجارت بین کشور‌های مختلف مشروع است و آنچه نامشروع است اقدامات غیر قانونی و یاغی‌گرانه آمریکا است. آمریکا به دنبال بر هم زدن نظم موجود جهانی است و این نظم را در نظر نمی‌گیرد و به دنبال نوعی آنارشیسم جهانی است.
 
هرگونه اقدام علیه کشتی‌هایمان پاسخی قاطع در پی خواهد داشت
وی ادامه داد: آنچه که آمریکایی‌ها در مورد کشتی‌های نفت‌کش ما بیان کرده‌اند اقدامی غیرقانونی و بی‌شرمانه است و در صورتی که بخواهند اقدامی علیه رفت و آمد قانونی کشتی‌های ما انجام دهند با واکنش و اقدام ایران روبرو خواهند شد. آن‌ها نمی‌توانند در حالی که کشور‌ها را یک طرفه تحریم غیرقانونی می‌کنند دیگر کشور‌ها را نیز تحریک به تحریم کنند. از طریق سفارت سوئیس نکات لازم را گوشزد کردیم و آقای ظریف طی نامه‌ای نسبت به هرگونه اقدام غیر قانونی آمریکا تذکر‌های لازم را داده است.
 
وی در مورد طرح صلح کرونا که توسط سناتور آمریکایی مطرح شده، عنوان کرد: ما سابقه بسیار بدی از آمریکا به یاد داریم. سابقه‌ای که با بدعهدی همراه است و از این به بعد هم بعید می‌دانم جمهوری اسلامی در سطح دولتی تماسی با آمریکا داشته باشد. جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت پرونده اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی، گفت: ما از طریق سفارت خودمان پیگیر سلامتی حال ایشان و تمامی زندانیان ایرانی هستیم. حال ایشان خوب است. پرونده ایشان مراحل پایانی را می‌گذراند، ولی دقیقا نمی‌دانم رای در چه مرحله‌ای از صدور است. ما تمامی پیگیری‌های حقوقی خود را انجام می‌دهیم تا به زودی ایشان آزاد و به کشور بازگرداند.

موسوی در ادامه درباره اظهارنظر‌های وزیر امور خارجه آمریکا درباره حضور ایران در سوریه افزود: پمپئو فردی متوهم است و وقتی با برخی از متوهمان دیگر می‌نشیند، توهمش بیشتر می‌شود. ما با دعوت دولت سوریه به عنوان مستشار در این کشور حضور یافتیم و این موضوع ربطی به آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد. تا زمانی که دولت و ملت سوریه از ما بخواهند، ما آنجا می‌مانیم.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: ما در مورد سوریه مکانیسم خاص خود را داریم. ایران، روسیه و ترکیه به عنوان سه کشور ضامن روند آستانه مکانیسم خود را پیگیری می‌کنند. برخی از دیگر کشور‌ها هم مکانیسم خود را دارند. پیش از این قرار بود که کشور‌هایی به روند آستانه اضافه شوند، ولی فعلا تصمیم بر این است که کشوری اضافه نشود. ما روند آستانه را تنها روند نتیجه‌بخش می‌دانیم تا سوریه از لوث وجود تروریست‌ها خالی شود.

موسوی خاطرنشان کرد: ما از روند‌هایی که به کاهش آمال مردم سوریه کمک کند، استقبال می‌کنیم. ایران از روند‌های اصلی که خود داخل آن بوده و از موسسانش است، حمایت می‌کند.

وی در مورد طرح مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی که در مجلس تصویب شد و هماهنگی آن با وزارت امور خارجه افزود: ما در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مشورت‌های لازم را دادیم و منتظر تصویب نهایی آن هستیم تا آن را اجرا کنیم. وزارت امور خارجه پیش از این قانون هم در مورد مسئله قدس شریف و مردم فلسطین با اولویت برخورد کرده و همیشه پیگیر است. طرح جمهوری اسلامی در مورد همه‌پرسی در فلسطین که در سازمان ملل نیز ثبت شده، مورد پیگیری جدی وزارت خارجه است.
 
موسوی در مورد اخباری در زمینه توافق ایران و روسیه در مورد سرنوشت بشار اسد عنوان کرد: این اخبار را ما تکذیب می‌کنیم. رابطه ما با سوریه استراتژیک است. ما در جایگاهی نیستیم که برای دولت و ملت سوریه تصمیم بگیریم. این دولت و ملت سوریه هستند که برای سرنوشت خود تصمیم می‌گیرند. میان ایران و روسیه هیچ گونه گفت‌وگویی در زمینه سرنوشت آقای اسد صورت نگرفته و همگان می‌دانند که پشت این سخنان چیست.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان درباره رایزنی وزارت امور خارجه برای دوران پساکرونا تصریح کرد: روابط اقتصادی ما با همسایگان در جریان است. دیپلماسی اقتصادی ما فعال‌تر شده است. اقتصاد جهانی دچار رکود است و تنها راه عبور از آن، افزایش تجارت جهانی، همگرایی و تجارت با همسایگان است. امیدواریم آمریکا دست از فشار بر تجارت آزاد بردارد و واشنگتن حق ندارد مانع روند تجارت آزاد شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار