به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی عبداللهی با بیان این مطلب گفت: برنامههای ملی در انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور شامل دورههای چهارساله است و در حال حاضر که در سال ۲۰۲۰ قرار داریم، این دوره تا دو ماهه آینده به اتمام میرسد. البته ما برای دوره چهارساله جدید سه TOR نوشتیم که هر کدام فعالیتهای خود را دارند و عمدتا در ارتباط با بهبود تغذیه مردم، ارتقای آگاهی و دانش مردم و برگزاری کارگاههای آموزشی برای کشورهای منطقه است. چرا که ما در منطقه مدیترانه شرقی تنها مرکز همکار در تغذیه هستیم.
وی درباره اتمام بخش نهایی طرح ملی بررسی مصرف بیان کرد: این طرح که عمده کارهای آن پیچیده و از دو سال گذشته انجام شده و به مدیریت دادهها رسیده است، متاسفانه سیستم نتوانسته مدیریت کند. اما این طرح با حضور دکتر رزاز رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور دوباره حرکت کرده است و امیدواریم در سال ۹۹ بتوانیم نتایج مصرف را آنالیز کنیم و گزارش نهایی را ارایه دهیم تا سیاستگذاران و مدیران بتوانند از طرح استفاده کنند.
معاون پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه دانشکده و انستیتو در کنار هم قرار دارند و فعالیت میکنند، تصریح کرد: ما در بخش دانشکده عمدتا در چارچوب ضوابط و سیاستهای دانشگاه برنامه ریزی میکنیم و سیاستهای دانشکده در سطح دانشگاه تعیین و ابلاغ میشود.
عبداللهی گفت: در حال حاضر لاینهای تحقیقاتی خاصی از سوی دانشگاه معرفی نشده، اما همکاران عضو هیئت علمی در این لاینها فعالیت دارند و ما نیز آنها را مدیریت و بودجههایی را که نیاز دارند را فراهم میکنیم تا بتوانند تحقیقات مرتبط را در چارچوب سیاستها و برنامههای دانشگاه انجام دهند.
وی ادامه داد: در بخش انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور به عنوان یک نهاد ملی مردم را با مسایل مختلف که مهمترین آن راهنماهای غذایی است، آشنا کنیم؛ و در حال حاضر به دلیل اپیدمی کرونا، سرعت این راهنماها کند شده است.
معاون پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور راه اندازی و اعتلای واحد ترجمان واحد دانش همگانی را راه اندازی کردیم و همچنین در حال راه اندازی وب سایتی در راستای آگاهی و آموزش مردم در بخش راهنمای غذایی هستیم.
عبداللهی گفت: طی دو ماه گذشته، اپلیکیشن تاک را راه اندازی کردیم و به این فکر هستیم که اپلیکیشن دیگری راه اندازی کنیم و جدول ترکیبات غذایی را ارایه دهیم.
وی در خصوص پیشرفت طرحهای ملی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی و پذیرفتن پیشنهادات سایر همکاران در مورد طرحها اظهار امیدواری کرد.