به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسن علایی در پاسخ به این پرسش که مدیران شرکتهای تعاونی سهام عدالت میگویند، اطلاعات ثبتنام شدگان ثبتنام عدالت که نهایی میشد را هر روز در پایان وقت اداری به سازمان خصوصیسازی اعلام میکردیم، اما اکنون بین آمار شرکتهای تعاونی سهام عدالت و سامانه سازمان خصوصیسازی حدود 1.8 میلیون نفر مغایرت وجود دارد، وی پاسخ داد: ملاک مورد عمل در حال حاضر سامانه سهام عدالت به نشانی https://www.samanese.ir/ است و دعوتنامههای قبلی سهام عدالت و حتی کارت پرس شده سهام عدالت که بر روی آن ارزش 10 میلیون ریالی هم نوشته شده از نظر سازمان خصوصیسازی اعتباری ندارد و تنها ملاک وجود کدملی مشمولان در سامانه سهام عدالت است.
وی افزود: در حال حاضر تعداد نهایی سهامداران عدالت در سامانه سهام عدالت 49 میلیون و 121 هزار و 471 نفر است و افرادی که مغایرت دارند، حدود 1.8 میلیون نفر هستند که برگههای دعوتنامه سهام عدالت را دارند، اما مراحل ثبت نهایی آنها در سامانه سهام عدالت به هر دلیلی انجام نشده است.
معاون سازمان خصوصیسازی همچنین در مورد اینکه برخی از شهروندان مراجعه کردند که کارت سهام عدالت پرس شده با مبلغ 10 میلیون ریالی با امضای مدیرعامل شرکت تعاونی سهام عدالت و رئیس هیأت مدیره و بارکد و کد 24 رقمی دارند، اما وقتی شماره ملی این افراد را وارد سامانه سهام عدالت میکنیم، سامانه پاسخ میدهد شما جزو مشمولان سهام عدالت نیستید و لطفاً سریع از سامانه خارج شوید.
علایی گفت: دعوتنامهها و حتی کارتهای پرس شده مبنا و ملاک نیست و ملاک عمل فقط و فقط سامانه سهام عدالت است که مشخصات سهامداران عدالت تا سال 94 وارد این سامانه شده است.
وی در مورد اینکه آیا در حال حاضر هیچ برنامهای برای اضافه شدن 2 میلیون سهامدار عدالت یا افراد جدید به فهرست سهامداران عدالت وجود دارد، گفت: سازمان خصوصیسازی مجری مقررات است و اگر مراجع قانونی مانند مجلس، دولت و یا اذن رهبری تصویب کنند، انجام میدهیم، اما فعلاً هیچ برنامهای برای اضافه شدن تعداد سهامداران عدالت نیست و سازمان خصوصیسازی فقط مجری مقررات است و تقصیری ندارد.
معاون سازمان خصوصیسازی در مورد اینکه مدیران شرکتهای تعاونی سهام عدالت میگویند ما اطلاعات سهامداران عدالت را به درستی و به موقع به سازمان خصوصیسازی ارائه کردهایم و تقصیر با سامانه سهام عدالت است، گفت: ما تقصیری نداریم و کارتهای صادر شده توسط شرکتهای تعاونی که به عنوان کارگزار ما بودهاند، ملاک عمل نیست و ممکن است آنها کارتهای اضافه چاپ کرده و به مردم داده باشند و یا اطلاعات افراد را در مهلت مقرر قانونی به سازمان خصوصیسازی اعلام نکردهباشند و یا اینکه افراد مشمول برای تکمیل مراحل ثبتنام خود مثلاً مدارک مورد نیاز مانند کپی کارت ملی یا کپی شناسنامه یا آدرس محل سکونت و احراز هویت خود یا محل سکونت خود را تکمیل نکرده باشند و از نظر سیستم و سامانه ایراد داشته است، یعنی مراحل ثبتنام آنها تکمیل نشده باشد. بنابراین دوباره تأکید میکنم، ملاک عمل فقط و فقط سامانه سهام عدالت است و همه دعوتنامهها و کارتهای سهام عدالت فعلاً اعتباری ندارند.
* هنوز 40 میلیون نفر شبای خود را اعلام نکردهاند
علایی همچنین گفت: کسانی که در سامانه سهام عدالت مراحل ثبتنام خود را نهایی کرده و کد رهگیری دریافت کرده باشند، به عنوان سهامدار عدالت شناخته میشوند، حتی اگر تاکنون شماره شبای بانکی خود را نداده باشند، کما اینکه تا چند روز قبل حدود 4.7 میلیون نفر شماره شبای خود را نداده بودند و در این چند روز تعداد زیادی شماره شبا دریافت شد و در حال حاضر حدود 4 میلیون نفر شماره شبای حساب بانکی خود را برای دریافت سود سهام عدالت به سامانه اعلام نکردهاند. علیرغم اینکه بارها از شبکههای تلویزیونی، شبکه خبری و خبرگزاریها و روزنامهها به مردم اطلاعرسانی کردهایم.
وی افزود: برای تکمیل ارزش قدرالسهم 532 هزار تومانی تا یک میلیون تومانی بارها اطلاعرسانی کردیم، اما در نهایت حدود 300 هزار نفر آمدند و مبالغ تکمیلی را واریز کردند. شاید آن موقع مردم فکر میکردند سهام عدالت ارزشی ندارد و نسبت به واریز وجه اقدام نکردند، به هر حال در گذر زمان افزایش قیمت سهام عدالت صورت گرفته است.
معاون سازمان خصوصیسازی در مورد اینکه آخرین آمار کسانی که روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را انتخاب کردند، گفت: مجاز نیستیم تعداد افراد را اعلام کنیم و وقتی مهلت ثبتنام تمام شد اعلام میشود.
علایی همچنین درمورد ثبتنام صندوق واسطهگری مالی یکم یا ETF مالی گفت: وزارت اقتصاد در حال بررسی و رفع مغایریتها برای ثبتنام متقاضیان صندوق واسطهگری مالی یکم است که برخی از افراد از طریق 2- 3بانک ثبتنام کردند و باید خالص ثبتنام شدگان صندوق واسطهگری مالی به ما اعلام شود و احتمالً هفته آینده فهرست این افراد تکمیل میشود.