آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۱۹۹۲
گزارش |

۱۸ کارگر شرکت غله همدان؛ سرگردان بین بخش دولتی و خصوصی!

بعد از واگذاری شرکت غله همدان در سال ۹۵ به بخش خصوصی، کارمندان شرکت زیر مجموعه دولت شدند، ولی کسی مسئولیت ۱۸ کارگر شرکت را قبول نمی‌کند..

تیتر چهارشنبه/// چوب حراجی که به شرکت غله همدان زندند/ غله و سیلوی همدان را ارزان فرختند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حنانه جانمحمدی؛ شرکت غله همدان از شرکت‌هایی بود که در جریان خصوصی سازی گیر افتاد. نیمه دوم سال ۹۸ در گزارش‌های متعددی به بیان زوایای مختلف واگذاری این شرکت پرداختیم.

شرکت غله و خدمات بازرگانی همدان سال ۱۳۹۵ در پی اجرای قانون اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شد. این واگذاری که با قیمت غیر واقعی همراه بود، زمینه ساز این شد که تا پس از گذشت ۴ سال پرونده شرکت همانند گذشته با حرف و حدیث‌های فراوان روبرو باشد. در واقع آنچه که بیش از هرچیزی در پرونده غله همدان خودنمایی می‌کند، بلاتکلیفی نیرو‌هایش بوده و شنیده‌ها حاکی از فروش این سیلو توسط سازمان خصوصی‌سازی به قیمت ۱۶۰ میلیارد ریال و به‌صورت قسطی بوده است.

البته ظاهر پور مجاهد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان در شهریور ماه سال گذشته از دستور توقف روند واگذاری سیلوی همدان از سوی وزیر اقتصاد و دارایی خبر داد. مجاهد با اعلام پیگیری‌های وزارت اقتصاد و دارایی برای توقف خصوصی سازی غله و سیلوی همدان، فضا را برای بازگشت به شرایط مطلوب آماده اعلام کرد.
 
واگذاری سیلوی همدان با یک دهم قیمت یعنی ۱۶۰ میلیارد ریال به‌صورت قسط و در بازه زمانی ۱۰ ساله، تاکنون با موجی از اعتراضات به‌ویژه نمایندگان مردم در مجلس روبرو بوده است. نانی که خصوصی سازی در غله همدان آجر کرد، نتیجه اشتباه استراتژیک شرکتی است که وظیفه امنیت غذایی مردم را به عهده گرفته است.
 
بیشتر بخوانید:


 
تیتر چهارشنبه/// چوب حراجی که به شرکت غله همدان زندند/ غله و سیلوی همدان را ارزان فرختند!
 
راستانی، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی در این خصوص به خبرنگار دانشجو می‌گوید: غله همدان جزو منطقه سیزده غله کشور محسوب می‌شود و در سال ۹۵ به مبلغ ۷۵۰ میلیون به فواد آزادی که اصالتا همدانی نیست و اهلیت این استان را ندارد، واگذار می‌شود که اصلا سررشته‌ای در زمینه غله و گندم نداشت. بعد از ادامه این روند، اعتراضاتی مبنی بر این که چرا اصلا باید غله همدان واگذار بشود، شکل می‌گیرد. حتی در دیگر مناطق کشور این واگذاری فسخ می‌شود، اما در همدان و چند استان دیگر همچنان به روال قبل ادامه پیدا می‌کند.

این فعال دانشجویی در ادامه می‌گوید: در سال ۹۷ سیلو‌های شهیدان زارعی همدان نیز به یک دهم قیمت به شخصی که اهلیت نداشته به مبلغ ۱۶ میلیارد تومان و به صورت قسطی واگذار شد؛ در صورتی که مبلغ واقعی این سیلو‌ها ۱۶۰ میلیارد دلار بوده!
تیتر یکشنبه// چوب حراجی که به شرکت غله همدان زدند/ غله و سیلوی همدان را ارزان فرختند!
 
به گفته راستانی؛ واگذاری کارخانه با نازل‌ترین قیمت دغدغه کارگرانی است که در بخش نگهبانی این شرکت مستقر بودند. ماجرا از این قرار بود که ۱۸ نفر از کارگران و ۷۲ نفر از کارمندان در جریان خصوصی سازی بلاتکلیف شدند، چرا که روند این انتقال کاملا غیر قانونی بود. بعد از مدتی کارمندان به بدنه دولتی باز می‌گردند، اما ۱۸ نفر کارگر همچنان در جای خود باقی می‌مانند و به بخش دولتی باز نمی‌گردند. فواد آزادی این ۱۸ نفر را نمی‌پذیرد و از طرف دیگر بازرگانی دولتی اصرار به واگذاری این افراد به بخش خصوصی دارد! در این میان شرکت سامان جاوید پیمانکاری بود که به داد این کارگران رسید. هر چند به گفته کارگران طبق گزارش بازرس اداره کار، وجود این پیمانکار نیز غیر قانونی بوده و نیت‌ها و اهداف واقعی آن بعد از مدتی مشخص شد.

بعد از پیش آمدن این جریانات، تشکل‌های دانشجویی پای کار آمدند و شروع به پیگیری این مسئله از طریق مجرای قانونی کرده و با نامه زدن به مسئولین مختلف، صدای کارگران غله همدان شدند، اما نهایتا جوابی از جانب مسئولین نشنیدند.

راستانی می‌گوید: استانداری و مسئولین شرکت غله سعی بر این داشتند که با ائتلاف وقت، ماجرا را لوث کرده و کارگران را از پیگیری خسته کنند. نمایندگان مجلس بعضا از سر لجبازی با یکدیگر، دست از مطالبه گری برداشتند؛ هرچند که پیگیری آن‌ها هم صرفا برای پر کردن رزومه به منظور شرکت در انتخابات بود. وقتی که از تمامی جهات ناامید شدیم، جلسه‌ای در همدان تشکیل دادیم و قرار شد که محجوب، نماینده پیشین تهران هم در جلسه حضور داشته باشد، که آن هم به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد.

به گفته راستانی اوضاع همچنان همچون گذشته است و بدتر هم شده. ۶ نفر از معترضین، اخراج و مابقی مجبور به بستن قرارداد شدند.
تیتر یکشنبه// چوب حراجی که به شرکت غله همدان زدند/ غله و سیلوی همدان را ارزان فرختند!
 
 
راستانی می‌گوید که ۶۰ نفر از کارگران از زیر و بم ماجرا و فساد‌های مالی و زد و بند‌های صورت گرفته به دست مسئولین شرکت خبردار شده و دیگر جا و انگیزه‌ای برای کار کردن در غله همدان با این کادر ندارند.

جریان دانشجویی همدان در سال گذشته با جدیت تمام پیگیر روند اعتراضات کارگری در کارخانه غله همدان بود. آنچه به دست آمد تاثیر فساد مسئولین مربوطه برای واگذاری این شرکت به شخصی با اهلیت غیر همدانی و تخصصی خارج از این حیطه کاری بوده که تا به حال ادامه داشته است.

متاسفانه شیوع کرونا زمینه فعالیت بیشتر برای دادخواهی و مطالبه گری جنبش دانشجویی را از بین برد و نتایج را به بعد از خوابیدن تب بیماری انداخت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار