کارشناس مسائل سیاسی گفت: اصلاحطلبان باید به دنبال بررسی علل ناکامیهای خود از سال ۱۳۷۶ تابهحال باشند و مسیر طی شده را بازنگری کنند. حضور در انتخابات ۱۴۰۰ میتواند آسیب جدی به این جریان سیاسی وارد کند.
ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه اصلاحات نیازمند بازنگری در ساختار خود است، اظهار داشت: اصلاحطلبان باید به دنبال بررسی علل ناکامیهای خود از سال ۱۳۷۶ تابهحال باشند و مسیر طی شده را بازنگری کنند. بازسازی و پالایش درونی، دو اصل اساسی برای بازگشت این جریان سیاسی به کشور است تا بتوانند مجدداً صحبت از سرمایههای اجتماعی خود کنند.
وی ادامه داد: اگر اصلاحطلبان با شرایط موجود به صحنه سیاسی کشور بازگردند، با ناکامیهای شدیدی مواجه خواهند شد و بهتر است که فکر بازگشت به صحنه سیاسی کشور را نداشته باشند و به رفع مشکلات درون ساختاری بپردازند.
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه انتخابات ۱۴۰۰ میتواند سم مهلکی برای اصلاحات باشد، گفت: اگر اصلاحات نتواند ضعفهای مبانی خود را رفع کند، حضور در انتخابات ۱۴۰۰ میتواند آسیب جدی به این جریان سیاسی وارد کند.
ایمانی اضافه کرد: اگر اصلاحات نامزد خود را معرفی کند و ممکن است که پیروز انتخابات هم شود اما با این اتفاق، چنددستگی و از هم گسیختگی این جریان سیاسی تشدید میشود.
وی تصریح کرد: در ساختار اصلاحات، چند نوع مبانی وجود دارد که بعضاً در کنشهای سیاسی در تضاد باهم هستند. گروهی نگاه کاملاً سکولار به اداره کشور دارند و برخی هم به حکومت دینی و مبانی جمهوری اسلامی معتقد هستند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: از طرفی هم، انشقاق زیادی در اصلاحطلبان دیده میشود و باید با توجه به مبانی اصلاحات، تعریف مشخصی از اصلاحطلبی صورت گیرد تا اصلاحطلبان حقیقی مشخص شوند.
ایمانی خاطرنشان کرد: اگر اصلاحات نتواند حرف جدیدی را مطرح کند، سرمایههای اجتماعی خود را از دست میدهد و دیگر حرف آن در جامعه خریداری ندارد.
وی بیان داشت: مسئله رهبری مشکل فعلی اصلاحات نیست و این تشنجهای درون جناحی، ریشه عمیقتری دارد و این جریان، برای ادامه حیات سیاسی خود نیازمند بازنگری در مبانی است.