آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۵۲۴۹
فعال شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با دانشجو:

طراحی دستگاه فرآوری زعفران توسط یک شرکت دانش بنیان / تولید نوین جوانان ایرانی در خدمت زعفران‌کاران قرار می‌گیرد

شرکتی دانش‌بنیان یک دستگاه فرآوری زعفران طراحی و تولید کرده است که می‌تواند خدمت‌رسانی ارزشمندی را به کشاورزان و زعفران‌کاران داشته باشد.

جواد غیاثی مدیرعامل شرکت «سامانه‌های هوشمند کشاورزی والی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: در سال‌های ۹۳ تا ۹۴ با توجه به نیاز کشاورزان و صنایع به محصولی برای فرآوری زعفران، این پروژه به عنوان پایان‌نامه یکی از اعضای هیئت مدیره فعلی شرکت مطرح بود، اما از سال ۹۶ بصورت رسمی ثبت شد و در حال حاضر پس از ساخت چند نمونه آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی آن به یک محصول رسیده‌ایم.

غیاثی در معرفی دستگاه فرآوری زعفران افزود: یک سال است که فرآوری زعفران را در مقیاس بالا انجام می‌دهیم و براساس قرارداد‌هایی که برای تولید داریم تا آبان ماه سال جاری می‌توانیم تولید انبوه این محصول را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت سامانه‌های هوشمند کشاورزی والی تصریح کرد: این محصول با تمام پیچیدگی‌های خود نیاز بازار، صنعت و کشاورزان است که نمونه مشابهی با این جزییات از آن در دنیا وجود ندارد درواقع شرکت ما اولین مخترع و تولید کننده این دستگاه با جزییات و حجم فرآوری زعفران است.

مدیرعامل شرکت والی درباره جزییات این دستگاه بیان کرد: ظرفیت پاکسازی زعفران در یک ساعت ۲۵ کیلوگرم، هدر رفت کلاله یک تا پنج درصد، مصرف انرژی حداکثر ۲۰ کیلووات و فضای موردنیاز ۲۰*۷*۴ متر و تعداد نیروی مورد نیاز شش کارگر و یک کاربر است.

وی در مورد حامیان این طرح در روند تبدیل ایده به محصول از یک شرکت خصوصی کارآفرینی (بهمن) نام برد و ادامه داد: فضای کارمان را با هزینه‌های کم، توسط پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف تهیه کردیم و موسسه دانش‌بنیان برکت و شرکت «دنیای زعفران» که نخستین مرجع آماری و تحلیلی صنعت زعفران است در ادامه از ما حمایت کردند.

غیاثی با بیان اینکه شرکت‌های دولتی در این مسیر آن‌ها را حمایت نکرده‌اند، اظهار کرد: البته وزارت خانه‌های دولتی تنها در زمینه معرفی محصول به ما کمک کردند، اما به نام کمک مالی نبوده است بخصوص در این زمان که تولید محصولات ریسک بالایی دارد.

وی با اشاره به این نکته که سال گذشته قیمت گل زعفران به دلیل کمبود نیروی کار به یک سوم کاهش پیدا کرد، ادامه داد: علیرغم حجم بالای محصول برای برداشت، اما سال گذشته با کمبود نیروی انسانی برای پاک کردن گل‌های زعفران روبه‌رو بودیم.

مدیر عامل شرکت والی با اشاره به کوتاه بودن زمان برداشت زعفران که طی یک الی دوماه صورت می‌گیرد، گفت: کمبود نیروی انسانی برای فرآوری زعفران، حجم زیاد گل‌ها هنگام برداشت، آلوده شدن گل‌ها هنگام حمل‌ونقل و اینکه با گذر زمان کیفیت زعفران کاهش پیدا می‌کند دلایلی است که نیاز به این دستگاه را نشان می‌دهد.

به گفته وی، هرچه از زمان چیدن گل زعفران بگذرد، کیفیت زعفران پایین آمده و درنتیجه کشاورزان قیمت مطلوب برای فروش و فاکتور‌های صادرات را از دست می‌دهند.

غیاثی با اشاره به شعار سال افزود: تولید انبوه محصولاتی همچون دستگاه فرآوری زعفران در شرکت‌های دانش‌بنیان جهش تولید را رقم می‌زند. در حال حاضر به دلیل نیاز به حدود ۳۰۰۰ هزار دستگاه فرآوری زعفران زیرساخت صنعتی لازم ایجاد شده که می‌تواند کشت این محصول را افزایش دهد.

وی با توجه به ارزآور بودن صنعت زعفران افزود: زیر ساخت صنعتی ایجاد شده، صنعت زعفران را از نظر کمی و کیفی مثل تولید، اشتغال و صادرات دچار تحول کرد و ممکن است طی سال‌های آتی رشد ۵۰ تا ۶۰ درصدی فعلی را به ۱۰۰ درصد تبدیل کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار