شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ضمن انتشار بیانیهای به عملکرد معاونت آموزشی این دانشگاه اعتراض کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ضمن انتشار بیانیهای به عملکرد معاونت آموزشی این دانشگاه اعتراض کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
بی توجهی و به رسمیت نشناختن نمایندگان شورای صنفی یک دانشگاه عین بی توجهی به حقوق و مشکلات دانشجویان یک دانشگاه میباشد و این توهین برای شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود قابل هضم وتوجیه نمیباشد.
نمایندگان شورای صنفی، از جمله دانشجویان دغدغه مندی هستند که پس از برگزاری انتخابات شورای صنفی و مشارکت حداکثری دانشجویان انتخاب شده اند، دانشجویانی که از مشروعیت و مقبولیت بالایی برخوردار هستند تا با انتقادات سازنده و همراه با پیشنهادات راهبردی موجب پیشرفت و ارتقا سیستم دانشگاه شوند. بی توجهی به نمایندگان شورای صنفی عین بی احترامی به آراء دانشجویان و نادیده گرفتن حقوق و مشکلات آنان میباشد.
اکنون که کاسه صبر شورای مرکزی صنفی علوم پزشکی شاهرود از بی مسئولیتی و بی کفایتی معاونت آموزش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود (جناب آقای دکتر واحدی) لبریز شده است بدین وسیله اعلام میداریم که در طول دو دوره اخیر ایشان شورای صنفی را به هیچ وجه به حضور نپذیرفته اند و تعاملی با نمایندگان رسمی دانشجویان برقرار نکرده اند به طوری که مکررا در خصوص پیگیری مشکلات کلان آموزشی مجبور به نامه نگاری با ریاست محترم دانشگاه (جناب آقای دکتر چمن) شده ایم تا مگر به زور و فشار ایشان اندکی مسائل و مشکلات آموزشی دانشجویان توسط آموزش به چشم آید که البته به جز لطمههای آموزشی به دانشجویان و نارضایتی تعداد قابل توجهی از آنان نتیجهای حاصل نگردید.
به عنوان مثال: ۱. در اولین روزهای پس از انتخاب شورای صنفی شانزدهم چندین نوبت نماینده شورای صنفی در تابستان ۹۷ با مراجعه به دفتر ایشان جهت گرفتن وقت برای جلسه با این پاسخ مسئول دفتر پیشین وی مواجه شدند: (دکتر واحدی شورای صنفی را به حضور نمیپذیرند)
۲. در جلسه ۵ آذر ۱۳۹۷ که مجمع عمومی شورای صنفی با ریاست محترم، معاونین محترم، روئسای دانشکدهها و مدیران دانشگاه جلسه داشتند تنها غایب این جلسه دکتر واحدی بودند و باز هم جای خالی معاونت آموزش دانشگاه در جلسهای با این اعتبار بالا حس میشد.
۳. در مناظراتی که که در ماه مبارک رمضان ۱۳۹۸ به عنوان بخشی از برنامههای جشن رمضان ترتیب داده شده بود، ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر چمن و معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه جناب آقای دکتر آقایان در میان دانشجویان حضور یافته و تمام و کمال پاسخگوی دغدغهها و سوالات دانشجویان بودند این درحالیست که علیرغم دعوت رسمی باز هم معاونت آموزش دانشگاه در میان دانشجویان حضور نیافته و نسبت به دغدغههای آموزشی دانشجویان بی توجهی نموده اند.
۴. در تابستان ۹۸ با نزدیک شدن به زمان جلسات اعتباربخشی با فرستادن ریاست دانشکده پزشکی به میان اینترنها و استاجرها و برگزاری جلسه توجیهی برای آنان سعی در توجیه مسائل آموزشی و زمان بر بودن تغییرات مورد نظر داشتند و با بیان این جمله که: (مشکلات داخل خانه به بیرون از خانه نباید درز کند) سعی در خوب جلوه دادن وضعیت آموزشی و زمان خریدن برای بعد از جلسات اعتبار بخشی داشتند که خوشبختانه دانشجویان آگاه علوم پزشکی شاهرود تمام موارد و اشکالات موجود را در کمال صداقت مطرح نموده و در همان جلسه نیز گلایه مندی خود را از عدم تعامل معاون آموزش دانشگاه با نمایندگان شورای صنفی و دانشجویان اعلام نمودند.
۵. پس از فشارهای وارده از سوی ریاست دانشگاه (ارجاع نامههای شورای صنفی به معاونت آموزش) ایشان بازهم شخصا حاضر به شرکت در جلسات نشدند و موصوعات را به معاون خود جناب آقای دکتر خاکساری ارجاع میدادند که موارد مطرح شده یا در حوزه اختیارات ایشان نبوده و یا باید در جلسات آموزشی مطرح میگشته که بازهم نتیجهای به نفع رفع مشکلات دانشجویان حاصل نگردیده است.
۶. در آخرین جلسهای که متعاقب نامه دبیر شورای صنفی دانشگاه در خصوص پیشنهادات لازم به منظور جلوگیری از ابتلای دانشجویان به کووید ۱۹ (طبق معمول به ریاست دانشگاه) به میزبانی معاونت آموزش دانشگاه با نمایندگان شورای صنفی ترتیب داده شد که مجددا شخص ایشان در جلسه حضور نیافتند و مسئولین پایین دست را به جلسه فرستادند و باز هم طبق معمول در قبال انتقادات مطرح شده جوابهای توهین آمیزی، چون: (شما نمیفهمید!) و جوابهای تکراری همچون: _در حوزه اختیارات ما نیست _مشکلات مطرح شده به جا هستند، اما زمان لازم است _بستر درخواست شما فراهم نیست، به نمایندگان رسمی دانشجویان داده شد.
یقین بدانید که اعضای شورای صنفی اگر تلاشی از جانب مسئولین در راستای احقاق حقوق دانشجویان انجام دهند به خوبی خواهند فهمید. پس لطفا در لابه لای شعارهایتان اندکی عمل چاشنی کارتان کنید.
نتیجه تدابیر غلط و عدم تعامل معاونت آموزش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود موجب بروز مسائل متعددی شده است که به برخی از آنان اشاره میگردد:
عدم رضایت تعداد قابل توجهی از دانشجویان از نحوه برنامه ریزی آموزشی: ۱. نحوه فراخوانی دانشجویان به دانشگاه با اولویت رشته تحصیلی به نحوی که پس از اتمام امتحانات و کارورزیهای یک دانشکده به دانشکده بعدی اجازه ورود داده میشود (در حالی که پیرو سخنان معاونت آموزش کل وزارت بهداشت اولویت فراخوانی باید با دانشجویان ترم آخر باشد تا برای ورود به سیستم نظام وظیفه به تعویق نیفتند)، اما طبق برنامه ریزی شوکه کننده آموزش دانشجویان گروه اخر (پیراپزشکی) از نظر فارغ التحصیلی، ورود به نظام وظیفه؛ ثبت نام طرح و آزمون ارشد، نسبت به همقطاران خود در سایر دانشگاهها چندین ماه عقب افتاده اند حال آنکه مسئول مربوطه چنین پاسخی میدهند که: (بالاخره در برنامه ریزی کلان تعدادی دانشجو ضرر خواهند دید)! این مصداق عینی ناعدالتی آموزشی تلقی میگردد.
۲. عدم رضایت اکثر دانشجویان استاجر در برنامه ریزی دورههای کارآموزان رشته پزشکی چه قبل کرونا و چه هنگام بازگشت مجدد کارآموزان رشته پزشکی در بازه شیوع کرونا به نحوی که به دروس ماژور این دانشجویان لطمه بزرگی وارد شده در حالی که با اندکی آینده نگری و استفاده از زمان اضافه تری که برای دروس مینور در ترم آتی در نظر گرفته شده این مشکل قابل تخفیف بود.
عدم رضایت اکثر دانشجویان ازکیفیت آموزش مجازی به طوری که برخی اساتید فقط فایل word یا power point آپلود نموده اند و حتی زحمت ضبط صدا یا ضبط فیلم را به خود نداده اند. برخی نیز با تاخیر فراوان اقدام به بارگذاری مطالب مربوطه نموده اند که این دستاوردی جزلطمه آموزشی نخواهد داشت؛ که در این مورد نیز بی تدبیری و بی خیالی آموزش در تشویق و الزام اساتید به سوی آموزش مجازی بیش از پیش را مطرح میکند.
عدم همکاری در گرفتن تست تشخیصی pcr از دانشجویانی که نگران سلامتی خود و خوانوادههای خود هستند با توجه به بازگشایی مرحلهای دانشگاه و قرار گیری دانشجویان در خوابگاه و محیطهای بالینی.
عدم رسیدگی به موقع به مشکلات رفاهی دانشجویان در سطح بیمارستان و علی الخصوص پاویون اینترنهای بیمارستان امام حسین (ع) که علی رغم دوندگیهای طولانی شورای صنفی در سطح بیمارستان و مسئولین آموزشی، تامین پیش پا افتادهترین امکانات مورد نیاز رفاهی پشت گوش انداخته میشود. آن هم در شرایط حساس و پراسترس کنونی که مستلزم رعایت پروتکلهای بهداشتی در سرتاسر محیط بیمارستان هستیم و حفظ سلامتی دانشجویان باید در اولویت امر قرار گیرد.
عدم برگزاری ارزشیابی مجازی در مقاطع و دروس تئوری که این امکان وجود دارد و نیاز مبرمی به حضور آن دست از دانشجویان نمیباشد؛ تنها با این توجیه که شهر شاهرود فعلا در وضعیت سفید قرار دارد در حالی که مراجعه موارد قطعی و مشکوک به کووید ۱۹ که به بیمارستان مراجعه مینمایند رو به افزایش میباشد و قرارگیری دانشجویان بالین و غیر بالین در یک خوابگاه میتواند موجب انتقال و شیوع این بیماری در میان دانشجویان گردد؛ و این در حالیست که پاسخ برخی مسئولین آموزش به دانشجویان و خانوادههایی که با نگرانی تمام با دانشگاه تماس گرفته اند چیزی جز: (اگر نگران هستید حذف کنید) نبود
نگاه زننده از بالا به پایین مسئولین آموزش به دانشجویان خصوصا دانشجویان اینترن که مکررا گلهمند شده اند: ۱. فیکس نمودن اینترنهای ماژور در اورژانس به نحوی که حتی اگر بیمار مرتبط نیز مراجعه نکرده باشد الزاما در هر ساعتی در اورژانس باید حضور داشته باشند در حالی که علی رغم وجود فضای فیزیکی مورد نیاز؛ هیچگونه اتاق استراحتی نیز برای اینترنها در اورژانس در نظر گرفته نشده و این خلاف حقوق اولیه اینترنها میباشد. ۲. با توجه به جو ایجاد شده متعاقب شیوع کووید ۱۹ و نگرانیهای بعد از آن در دانشگاههای سراسر جهان؛ کشیکهای اینترنها به سمت سبکتر شدن میل میکند تا هم از لحاظ روانی و هم از نظر میزان مواجهه با ویروس شرایط بهتری داشته باشیم ۳. اما متاسفانه به گوش میرسد برخی مدیران گروهها و اساتید برخورد تند و سختگیرانهای با اینترنها داشته و با کوچکترین مسائل و کمترین تاخیرها اینترن هارا تحت فشار قرار داده و بدون در نظر گرفتن سقف کشیک اقدام به زدن کشیک اضافه و حتی تهدید به حذف روتیشن مینمایند. در حالی که مکررا مشاهده شده است همان اساتید با تاخیر فراوان در کلاس و یا راند حضور میابند که ازین بابت آموزش توان الزام اساتید به حضور به موقع را ندارد و یا خواهان پیگیری این موضوع نمیباشند. ۴. کنترل سرسختانه ورود و خروج دانشجویان صرفا جهت مستند سازی به جای آن که توجه به افزایش کیفیت آموزشی و الزام اساتید به حضور به موقع در کلاس و راندهای آموزشی نکته ایست که حاکی از تغییر ارزشهای آموزشی است. ۵. عدم برگزاری شفاف انتخابات Edc و قرار دادن دانشجویان به صورت انتصابی
بدین وسیله اعضای شورای صنفی علوم پزشکی شاهرود پس از یک سال پیگیری جهت احقاق حقوق آموزشی دانشجویان که هرکدام به نحوی بی پاسخ مانده و یا پشت گوش انداخته شده اند و به علت سوتدبیرهای معاونت آموزش کل دانشگاه علوم پزشکی شاهرود (جناب آقای دکتر واحدی) که در کفایت ایشان تردید ایجاد میکند نارضایتی خود را اعلام میداریم.
فلذا شورای مرکزی علوم پزشکی شاهرود هیچ گونه امیدی به اصلاح رویه مسئولین نداشته و صدور این بیانیه را تنها راه کار باقی مانده برای حل مشکلات دانشجویان میداند. امید است مکاتبات با وزارت متبوع کارساز باشد و زمینه ساز اصلاح رفتار و تغییر رویه پیشین مسئولین آموزش شود.