کارشناس مسائل سیاسی گفت: با قاطعیت میتوان گفت که علت تمام مشکلات اقتصادی موجود، به تحریمهای خارجی مرتبط نمیشود و مسائل اقتصادی داخل، سهم عمدهای در این نابسامانیها دارد.
ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه دولت روحانی به دنبال گشایش روابط خارجی ایران با دنیا بود، اظهار داشت: روحانی در سخنرانیهای خود در دوران برجام، بارها به این امیدواری اشاره داشت و برنامهریزی دولت مبتنی بر پیوند خوردن اقتصاد کشورمان با اقتصاد جهانی بود.
وی ادامه داد: این دلبستگی به گشایش روابط خارجی ایران با دنیا، به معنای واردات بیشتر و حضور شرکتهای خارجی در ایران است و در این سیاست اشتباه، به توانمندیها و امکانات داخلی توجه نمیشود.
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه دولت برنامه مدون اقتصادی نداشته است، بیان داشت: در عملکرد اقتصادی دولت، سیاستگذاری درستی دیده نمیشود. آقای رئیسجمهور در سالهای اول ریاست به دنبال کاهش سریع تورم، بدون توجه به شاخصهای اقتصادی بودند که نتیجه آن افزایش تورم و بیکاری در شرایط موجود است.
ایمانی اضافه کرد: دولت در بخشی از عملکرد خود کوتاهی کرده است و میتوان عدم سیاستگذاری مناسب اقتصادی، عدم توجه به ظرفیت داخل و امید واهی به فروش نفت اشاره کرد.
وی با اشاره بر اینکه اگر تحریمهای آمریکا هم نبود، باز نظارهگر افزایش نرخ ارزهای خارجی میبودیم، تصریح کرد: در این دولت، مسئله استقراض از بانک مرکزی را به شکلهای مختلف داریم و شاخصهای اقتصادی نشاندهنده عملکرد اشتباه در این حوزه است؛ در صورت نبود تحریمها، روند این افزایش کندتر میشد.
این کارشناس مسائل سیاسی پیرامون اظهارات اقتصادی اخیر رئیسجمهور، افزود: آقای روحانی بخشی از واقعیت را بیان کرد؛ سهمی از نوسانات بازار ارز مربوط به تحریمهای استکبار جهانی آمریکا و کشورهای اروپایی است.
ایمانی ادامه داد: میزان اثرگذاری این تحریمها مهم است؛ آیا تمام مشکلات ارزی که در کشور وجود دارد و باعث کاهش ارزش پول ملی شده، صرفاً محصول تحریمهای خارجی است؟
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در طول ۷ سال گذشته، رشد نقدینگی در کشور به ۴۰۰ درصد رسیده و طبیعی است که با شرایط ایجادشده نرخ ارز با نرخ ۴ یا ۶ سال پیش خود تفاوتهای اساسی پیدا میکند.