یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: هر چه اختیارات رئیس جمهور در دوران ترامپ کمتر شود به معنای برگهای برندهای است که در دست دموکراتها قرار دارد و به لحاظ سیاسی شکست بزرگی برای جمهوری خواهان به حساب میآید.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ فائزه علی حسینی در گفتگوبا مرتضی غرقی، درباره تصویب طرح جدید کنگره به منظور کاهش اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران و در آستانه انتخابات این کشور گفت: آنچه امروز تحت عنوان اختیارات فرا قانون اساسی متوجه رئیس جمهور آمریکاست، قانونی تحت عنوان قانون میهن پرستی است که به دولتهای آمریکا این حق را میدهد که بدون مجوز کنگره به بهانههای برقراری عدالت به هر کشوری که از نظر آنها متجاوز است، حمله کند و افرادی که مظنون به اقدامات تروریستی هستند را با حملات پیش دستانه متوقف سازد.
وی با بیان اینکه قانون میهن پرستی در زمان بوش به تصویب رسید و در دوره اوباما نیز کمترین استفاده ممکن را داشت، گفت: اما در زمان ترامپ علی رغم شعارهایی که ترامپ در مورد عدم جنگ آمریکا با سایر کشورها و خروج نیروهای نظامی آمریکا از کشورهای دیگر سر داده شد، هیچگاه اجازه لغو این طرح عملیاتی نشد.
غرقی ادامه داد: نگرانی که در حال حاضر نمایندگان آمریکا را به مخاطره انداخته آن است که با توجه به شرایط سخت آمریکا از جمله بحرانهایی نظیر نژادپرستی، کرونا و مسائل اقتصادی، ترامپ به فکر آن بیفتد که به یک کشور دیگر حمله کند و با این اقدام توجه افکار عمومی در داخل آمریکا را به سمت جنگ خارجی ببرد و براساس همین سناریو، کشوری که در آستانه انتخابات است را درگیر بحران خارجی کند.
این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: با این حساب حالت فوق العادهای که با این شرایط در آمریکا ایجاد خواهد شد، اوضاع سیاسی را به نفع رئیس جمهور حاکم رقم خواهد زد و به این ترتیب افکار عمومی کمتر به فکر چالشهای موجود در کشور خود خواهند افتاد.
وی تصریح کرد: اساسا هر چه اختیارات رئیس جمهور در دوران ترامپ کمتر شود به معنای برگهای برندهای است که در دست دموکراتها قرار دارد و به لحاظ سیاسی شکست بزرگی برای جمهوری خواهان به حساب میآید که نشان دهنده ضعف رئیس جمهوری است که نماینده این حزب محسوب میشود.
غرقی با بیان اینکه هدف دموکراتها از این اقدام علاوه بر مهار ترامپ در عرصه سیاست خارجی است، گفت: اگر دموکراتها موفق به این کار شوند در حقیقت یکی از دستهای رئیس جمهور را برای دخالت در امور فرامرزی آمریکا قطع کردهاند و اعتبار ترامپ را کاهش میدهند.
این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: عملیاتی شدن این طرح به معنی آن است که ترامپ رئیس جمهوری بوده که لیاقت چنین اختیاراتی را (یعنی حمله به سایر کشورها بدون مجوز کنگره) نداشته است و به مفهوم آن است که یک رئیس جمهور لیاقت اعتماد و صلاحیت سیاسی هیئت حاکمه در آمریکا را نداشته که این صلاحیت سیاسی در دستان او میتوانسته به یک تهدید علیه ایالات متحده تبدیل شود.