به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با همتای روس خود سرگئی لاوروف در مسکو از مواضع محکم روسیه و چین در شورای امنیت و آژانس بینالمللی انرژی اتمی تشکر کرد و این مواضع در کمک به حفظ برجام مؤثر خواند.
ظریف در ابتدای این نشست خبری مشترک با اشاره به اینکه برای سیامین بار در دوران مسئولیتش بهعنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به روسیه سفر کرده است، گفت: «فرصتی پیدا کردم که پیام جناب آقای دکتر روحانی به جناب آقای پوتین را در یک گفتگوی مفصل به آقای لاوروف ارائه کنم. از نظرات ایشان استفاده کردم و اجرای پیشنهادات را بهطور مشترک دنبال خواهیم کرد.»
وی افزود: «همانطور که سرگئی لاوروف توضیح داد، گفتگوی بسیار خوبی درباره روابط دوجانبه داشتیم. توافق و قطعنامه روابط دوجانبه ایران و روسیه در آینده نزدیک به 20سالگی خود میرسد و بهصورت اتوماتیک برای 5 سال آینده تمدید خواهد شد. ما توافق کردیم که همزمان تلاش کنیم که یک توافق بهروز را برای درازمدت بین دو کشور تنظیم کنیم که قبل از انقضای توافق قبلی یک توافق جدید آماده شده باشد و به مجالس دو کشور برای تصویب ارائه شود.»
وزیر امور خارجه کشورمان درباره گفتگوهای انجام شده در حوزه همکاریهای بینالمللی نیز گفت: «همکاریهای بینالمللی دو کشور در منطقه همکاریهای بسیار مثمر ثمری بوده است و ما در این مورد گفتگو کردیم. در سوریه روند آستانه به عنوان تنها روندی که منجر به کاهش تنش در سوریه شده، با همکاری ایران، روسیه و ترکیه به نتیجه رسیده است.»
وی ادامه داد: «ما همچنین درباره وضعیت یمن و چگونگی پایان دادن به رنجهای مردم بیگناه یمن گفتگو کردیم و توافق کردیم که این گفتگوها بین همکاران ما با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.»
ظریف با اشاره به اینکه برجام نیز یکی محورهای گفتگویش با سرگئی لاوروف بوده، تصریح کرد: «ما از موضع محکم فدراسیون روسیه و چین در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همچنین در شورای امنیت سازمان ملل متحد بسیار قدردانی میکنیم و این موضع را در جهت حفظ برجام و در راستای کمک به حفظ ثبات و امنیت میدانیم.»
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: «همانطور که آقای لاوروف اشاره کردند، برجام که در 14 ژوئیه امسال پنجساله شد یک توافق تاریخی بینالمللی بود برای نشان دادن اینکه از طریق دیپلماسی میشود مشکلات را حل کرد. اقدامات آمریکا هم در نقض برجام و هم در تحمیل تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران حتی در بحبوحه بحران کرونا نشاندهنده فاصله جدی رژیم آمریکا از حقوق بینالمللی و توافقات بینالمللی است که این مسئله به بیاعتباری دولت آمریکا میانجامد.
ظریف در پایان گفت: «در زمینه همکاریهای دو کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفتگوی بسیار خوب و سازندهای داشتیم.»