رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: سالنامه مهاجرتی ایران تکلیف دانشگاه با آمارهای غیررسمی مهاجرت دانشجویانش را روشن کرد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محمود فتوحی رییس دانشگاه صنعتی شریف در مراسم رونمایی از نخستین سالنامه مهاجرتی ایران با اشاره به اینکه انتشار سالنامه یک کار بزرگ و با ارزش است، گفت: همیشه ارائه آمارهای غیررسمی از میزان مهاجرت ایرانیان، ذهن مردم و مسوولان را مغشوش میکرد. اما با انتشار این سالنامه، آمار دقیق و قابل استنادی از این پدیده به دست آمد و در اختیار همه قرار گرفت.
وی همچنین بیان کرد: باید از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور استفاده کنیم. آنها استعدادهای خوبی هستند که میتوانند نقش قابل توجهی در توسعه علم و فناوری کشور داشته باشند.
فتوحی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف یکی از نهادهایی است که بیشترین بهره را از این کار میبرد. این سالنامه تکلیف دانشگاه با آمارهای غیررسمی مهاجرت دانشجویانش را روشن کرد. چون همیشه دانشگاه صنعتی شریف جزء دانشگاههای مهاجرت فرست معرفی میشد و هیچگاه آمار درستی از آن وجود نداشت.
رییس دانشگاه صنعتی شریف با ارائه آماری از جذب هیات علمی در این دانشگاه، گفت: از سال ۹۴ تا ۹۷ حدد یکصد عضو هیات علمی در دانشگاه صنعتی شریف جذب شدهاند که ۷۰ درصد آنها از نخبگان و متخصصان بازگشته به کشور بودند.
وی همچنین افزود: بیشتر پسادکترانی که به کشور بازگشتهاند در شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها جذب شده و ماندگاری آنها در کشور تثبیت شده است.
فتوحی معتقد است که ایجاد مرکز مطالعات ایرانیان خارج از کشور در افق ۱۴۴۰ ضروری است، گفت: این مرکز باید در تمام حوزههای علمی، فناورانه و صنعتی ایجاد شود تا آمار دقیقی از همه این حوزهها برای تامین اولویتهای کشور ارائه شود.
بر اساس این گزارش، نخستین سالنامه مهاجرتی ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، به همت پژوهشکده سیاستگذاری علم و فناوری و رصدخانه مهاجرت ایران تازهترین آخرین آمار و اطلاعات موجود در حوزههای مهاجرتی را در اختیار مخاطبان قرار داده است. در این سالنامه که توسط انتشارات دانش بنیان فناور چاپ و منتشر شده است، آخرین آمار و اطلاعات موجود در حوزههای مهاجرتی در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.