کد خبر:۸۶۵۴۱۸
رئیس سازمان فضایی ایران:

امتیاز ایران برای قرارگیری ماهواره در فضا ۳ سال دیگر تمدید شد

رئیس سازمان فضایی کشور اعلام کرد: ایران توانست برای سه سال دیگر امتیاز مدار فرکانسی در موقعیت ۴۳.۵ درجه شرقی برای پرتاب ماهواره را تمدید کند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «مرتضی براری» گفت: موقعیت‌های مدار فرکانس «زمین آهنگ» به عنوان یکی از منابع محدود جهانی و میراث مشترک کشور‌ها محسوب می‌شود که برای استقرار و بهره برداری ماهواره در آن موقعیت به کار می‌رود.

معاون وزیر ارتباطات افزود: اپراتور‌ها یا کشور‌ها پیش از بهره‌برداری از هر ماهواره‌ای، باید فرکانس‌ها و موقعیت مداری مدنظر برای استفاده ماهواره خود را مطابق مقررات اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) ثبت کنند که براساس شرایط مقرراتی خاص برای مدت مشخص به آن کشور اختصاص پیدا می‌کند.

رئیس سازمان فضایی تاکید کرد: یکی از نقاط ثبت شده کشور در ITU موقعیت مداری ۴۳.۵ درجه شرقی است که براساس مقررات رادیویی مذکور، فرصت استفاده از آن تا مهرماه ۱۳۹۹ است.

برای حفظ و تمدید مهلت زمانی امتیاز مدار فرکانسی فوق، سازمان فضایی ایران اقدام به تهیه و ارسال سند رسمی مقرراتی و حقوقی به ITU کرد که این موضوع در جلسه اخیر هیات مدیره مقررات رادیویی اتحادیه مذکور (RRB-۸۴) مورد بررسی اعضا قرار گرفت.

براری اضافه کرد: در سند مقرراتی فوق فعالیت‌های فضایی انجام شده و شرایط کشور تشریح و با مقررات رادیویی بین‌المللی تطبیق داده شد، که سازمان فضایی ایران موفق به اخذ تائیدیه تمدید سه ساله امتیاز مدار فرکانسی در موقعیت مداری ۴۳.۵ درجه شرقی تا مهرماه ۱۴۰۲ (اکتبر ۲۰۲۳ میلادی) برای جمهوری اسلامی ایران شد.

گفتنی است، هر کشوری نقاط مداری محدود برای تست ماهواره در دسترس دارد و ایران نیز سه نقطه مداری در دسترس داشت. اگر این نقاط پر نشوند، از دسترس کشور‌ها خارج می‌شوند. از آن‌جایی که ایران تا مهرماه فرصت داشت، ماهواره‌ای در مدار قرار بدهد تا این نقطه در دسترسش باقی بماند، سازمان فضایی با رایزنی و ارسال گزارش کار‌هایی که در دست انجام دارد، توانست نظر مساعد اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) را جلب کند و نقطه مداری ۴۳.۵ را تا سه سال دیگر در دسترس خود قرار بدهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار