اقتصاد آمریکا در نیمه دوم امسال به دلیل تاثیر شیوع بیماری کووید ۱۹ شدیدترین افت تاریخی خود را تجربه خواهد کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، اقتصاد آمریکا در نیمه دوم امسال به دلیل همهگیری بیماری کووید ۱۹ که باعث کاهش مصرف و افزایش هزینه فعالیتهای اقتصادی شده است، شدیدترین افت تاریخی را تجربه خواهد کرد که از زمان «رکود بزرگ» بیسابقه است.
این افت اقتصادی به حدی خواهد بود که تمام رشد اقتصادی ۵ سال اخیر آمریکا را از بین خواهد برد. روز گذشته جرومی پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا هم کاهش فعالیتهای اقتصادی آمریکا را تایید کرد؛ بنابراین بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را در نزدیکی صفر نگه داشته و متعهد شده که همچنان تزریق پول به اقتصاد آمریکا را ادامه دهد.
سانگ وون سون، پروفسور حوزه اقتصادی و مالی در دانشگاه لیویولا گفت: «چشمانداز خوبی برای آمریکا وجود ندارد، رفتار آمریکاییها در مورد فاصلهگذاری اجتماعی مناسب نیست. نرخ ابتلا به صورت غیر قابل باوری بالا میرود و مفهوم آن این است که رشد اقتصادی این کشور نمیتواند در مسیر رشد قرار گیرد.»
بر اساس بررسیهای رویترز از اقتصادانان؛ نرخ تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه گذشته ۳۴.۱ درصد افت کرد؛ بنابراین مفهوم آن این است که شدیدترین کاهش را از سال ۱۹۴۷ تاکنون که دولت آمریکا اقدام به ثبت آمارها کرده، تجربه کرده است. افت تولید ناخالص داخلی که پیش از این ۱۰ درصد را در نیمه دوم سال ۱۹۵۸ تجربه کرده بود، اکنون سه برابر شده است.
پیشبینیها بر این است که تولید ناخالص داخلی این کشور در نیمه اول سال ۲۰۲۰ به ۱۱ درصد کاهش یابد.