گزارشگر اسبق شورای حقوق بشر گفت: مردم ایران به صورت خاص متاثر از بیتوجهی آمریکا به حقوق بشر بنیادین هستند. علیرغم درخواستهای بشردوستانه از سوی چندین مرجع بین المللی مبنی بر تعلیق تحریمها به صورت نامحدود و یا حداقل در شرایط اضطرار سلامت، ایالات متحده به تحریمهای سنگین در بحبوحه پاندمی کرونا ادامه میدهد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «ریچارد فالک» استاد آمریکایی دانشگاه پرینستون و گزارشگر اسبق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور فلسطین در گفتوگوی ویدئویی با پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، با تمرکز بر کرونا ویروس و حوادث پس از قتل «جورج فلوید» که در پی نژادپرستی پلیس آمریکا صورت گرفت، اظهار داشت: ایالات متحده امریکا بالاترین میزان فوتی بر اثر ابتلا به کرونا را در سطح کشورهای جهان تاکنون داشته است.
وی با اشاره به اعتراضات گسترده که در اثر نژادپرستی پلیس آمریکا در سراسر این کشور به راه افتاد، گفت: این اتفاق جرقهای بود برای آغاز اعتراضات گسترده در شهرهای آمریکا و سراسر جهان، چرا که آمریکا مدعی حقوق بشر است، اما در واقعیت در بسیاری از زمینهها به ویژه در زمینه نژادپرستی قصور ورزیده و همچنین این اتفاق مهر تاییدی بود بر اینکه هر کشوری با چالشهای حقوق بشری روبه رو بوده و میتواند به این سوء استفاده که بسیار مهم و بزرگ است به عنوان راهی برای رسیدگی به مشکلات جامعه خودمان نگاه کنیم.
استاد دانشگاه پرینستون آمریکا، ادامه داد: اجازه دهید به دو وجه از این اتفاق در رابطه با نژادپرستی تأکید کنم؛ اول از همه رواج وحشیگری پلیس علیه رنگین پوستان به ویژه آفریقایی- آمریکایی ها. جورج فلوید جدیدترین مورد از آفریقایی-آمریکایی تبارها بود که توسط پلیس در شرایطی کشته شدند که حتی تهدیدی برای امنیت نبودند و تنها شرایطی از نوعی سوءاستفاده و انتقام جویانه از فردی که در بازداشت قرار داشت و باید از او محافظت میشد، بود.
وی تصریح کرد: این نوع از وحشی گری پلیس بیانگر نحوه آموزش و تعلیم نیروهای پلیس در آمریکا است و بنابراین نیاز به یک تغییر اساسی را نشان میدهد. هنوز مشخص نیست که آیا اعتراضات در خیابانها که شامل درصد بالایی از افراد غیرآفریقایی- آمریکایی و غیراقلیت بوده است، نیروی کافی برای غلبه بر این میزان از اقدامات پلیس و تغییر نحوه برخورد با اقلیتها در ایالات متحده را داشته است یا خیر؟!
فالک افزود: علاوه بر وحشی گری پلیس، آنچه که از میزان بسیار متفاوت ابتلا و مرگ و میر آفریقایی-آمریکایی تبارها و لاتینها بر اثر کرونا افشا شده است، بیانگر نژادپرستی نهادینه شده و یا نژادپرستی سیستماتیک در آمریکا است. یک الگوی رفتاری مداوم در اجتماع که تمامی وجوه روابط بین نیروهای اجتماعی، دولت و مردم را تحت تاثیر قرار میدهد؛ این امر بیانگر فقر و تبعیض در مسکن، سلامت و تحصیل و عدم دسترسی همگان به قدرت سیاسی است.
وی بیان کرد: در هر جنبه از حق حیات این نژادپرستی سیستماتیک وجود دارد که اولین بار در کتاب «چارلز همیلتون» در ۱۹۶۷ تحت عنوان قدرت سیاه بیان شد. اکنون زمان آن فرا رسیده که مردم جهان برای چالشها علیه نژادپرستی به پا خیزند؛ اما این اتفاق مستلزم یک جنبش مصمم و پایدار برای از بین بردن این فشار متغیر است تا مردم کشور من را از اقدامات نژادپرستانه و تاثیرات مخربی که بر روی حیات اجتماعی و سیاسی ما دارد رها سازد.
گزارشگر اسبق شورای حقوق بشر در پایان سخنانش با اشاره به ظلم آمریکا علیه ملت ایران، گفت: مردم ایران به صورت خاص متاثر از بیتوجهی آمریکا به حقوق بشر بنیادین هستند. علیرغم درخواستهای بشردوستانه از سوی چندین مرجع بین المللی مبنی بر تعلیق تحریمها به صورت نامحدود و یا حداقل در شرایط اضطرار سلامت، ایالات متحده به تحریمهای سنگین در بحبوحه پاندمی کرونا ادامه میدهد.