به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تیک تاک و شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، در دادگاه فدرالی در لس آنجلس فرمان ششم اوت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که مبادلات تجاری شهروندان آمریکایی با تیک تاک را ممنوع می کند، به چالش کشیدند. ترامپ اعلام کرده که تیک تاک یک ریسک امنیتی برای کاربران است. این شرکت اعلام کرده که تصمیمات رییس جمهور آمریکا به دلایل سیاسی بوده و خلاف قانون اساسی و ناقض حقوق برخورداری از یک رفتار منصفانه است.
تیک تاک اعلام کرده که فرمان اجرایی ترامپ جامعه آنلاینی که میلیونها آمریکایی از آن برای ابراز خود، اشتراک گذاری ویدیو و ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند را نابود می کند.
اگرچه این فرمان به این زودی اجرا نمی شود اما باعث اوج گیری تنشها میان آمریکا و چین شده و پکن دولت ترامپ را متهم کرده چین را برای گرفتن امتیازات سیاسی هدف گرفته است. تیک تاک اصرار دارد که هیچ تهدید امنیتی ایجاد نمی کند.
کاخ سفید در ۱۴ اوت فرمان دومی صادر کرد که با استناد به قانون امنیت ملی، شرکت بایت دنس را وادار می کند داراییهای آمریکایی خود را به فروش رساند. این فرمان بر مبنای تحقیقات کمیته سرمایه گذاران خارجی در آمریکا است. تصمیمات این کمیسیون که تحت نظارت وزارت خزانه داری فعالیت می کند غیرممکن است در دادگاه لغو شود.
این شکایت در راستای تشدید کمپین ترامپ علیه چین با هدف کمک به پیروزی مجددش در انتخابات ریاست جمهوری صورت می گیرد اگرچه به قیمت نارضایتی میلیونها کاربر جوان تیک تاک تمام می شود. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در راستای برنامه "شبکه پاک" برای جلوگیری از دسترسی مقامات چینی به اطلاعات شخصی شهروندان آمریکایی، از شرکتهایی آمریکایی خواسته است اپلیکیشنهای چینی را از فروشگاههای برنامه خود حذف کنند.
مایکروسافت و اوراکل در میان شرکتهایی هستند که برای خرید فعالیتهای آمریکایی تیک تاک ابراز علاقه کرده اند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، ترامپ تهدید کرده است شهروندان یا هر شرکت آمریکایی که با تیک تاک یا اپلیکیشن پیام رسان چینی وی چت مبادله کنند، مجازات خواهند شد. گروهی از کاربران وی چت روز جمعه در دادگاه فدرال سانفرانسیسکو شکایت و اعلام کردند ممنوعیت ترامپ علیه وی چت، نقض حقوق آنها برای آزادی بیان و برخورد منصفانه است زیرا به رفتار خاصی که باعث این ممنوعیت شده، اشاره ای نکرده است.